• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    OASHI
    OASHI --- ---
    Poradite mi s aktualni situaci na trhu?
    Jde mi o nastrel, jak si asi mam predstavovat byt ke koupi:
    * Praha
    * u metra
    * stary panelak, zatepleny (asi nejak investovali)
    * byt v puvodnim stavu (umakartove jadro)
    * prizemi
    * rikaji 87 m plochy, ale protoze je to jen 3+1, asi do toho zapocitali i balkon, komoru a sklep! ;)

    => hypotecni maklerka mi vyhrozovala, ze se dnes novostavby dostanou i pres 70 tisic za m! (pry "obycejny?" novy panelak na Barrandove)
    ...no to si ze mne snad strili?!

    O co mi jde: neco jako "pomer cena / vykon": ...za jakou cenu se dnes da pri trose stesti v Praze sehnat takovy stary panelakovy byt? Za jakou cenu m plochy?
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    COWBOY:
    Zalohu sem slozil. Ale ve smlouve o rezervacnim poplatku se zavazali, ze mi sprostredkuji i hypoteku v min hodnote 490 000 (tu castku sem si tam vynutil dopsat), coz se jim nepovedlo (sehnali hypo na nizsi castku). Takze smlouvu muzu v poho vypovedet.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    SOUMRAKOSVIT: Tak to je prasárna. Takže v rezervační smlouvě máš cenu 480.000 + 60.000,-? Složil jsi rezervační zálohu? Jestli ne, pak se divím, že je nemovitost rezervována. Dokud někdo nesloží zálohu, žádná rezervace neexistuje.
    Zřejmě dobrej oddíl, ten Realitní Dům.
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    WEN:
    Myslis tedy, ze maji sanci to vyhrat, prestoze nebude uz zadna ze smluv v platnosti?
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    COWBOY:
    ano
    COWBOY:
    Byla to chata, ktera se uz nejakou dobu prodavala a RK prisla za majitelem, ze je potreba snizit prodejni cenu z 540k na 480k. Majitel na to pristoupil. Byla stanovena cena 480 000 vcetne provize pro kupujiciho (tedy 420 000 pro majitele + 60 000 rk). Ja se ozval. U podpisu smlouvy o rezervacnim poplatku mi makler oznamil, ze inzerovana cena 480k je bez poplatku RK, ktery cini 60 000. OK, ac nerad, dohodli jsme se na kupni cene 540k (v te dobe sem jeste nevedel, ze lze). Preskocim nektere udalosti v kterych tato skutecnost zacla vychazet najevo.. o par tydnu pozdeji jsem volal (pod fiktivnim jmenem) do Realitniho Domu operatorkam s dotazem na tu tuhle chajdu. Dozvedel jsem se, ze chata je jiz rezervovana (mnou) a pri dotazu jestli uvedena cena 480k byla vcetne provize, mi bylo receno ze "ano vcetne provize". Pak sem si to overoval u majitele a byla to pravda.
    WEN
    WEN --- ---
    SOUMRAKOSVIT: spolupracovala jsem s jednim typkem, co ma realitku a ten rika,ze rk ma urcite sanci soud vyhrat, ale ze v realu se moc nesoudej.. ono jim to pak na dobrym jmenu neprida.. rozhodne se na to ale nemuzes spolehnout.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    SOUMRAKOSVIT: Jak vás chtěli natáhnout?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    SOUMRAKOSVIT: To je kupující, kterého vám dohodila realitka?
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    WEN:
    Jsou dve smlouvy. Ja jako kupujici ji vypovidam z duvodu nesplneni nekterych bodu. Prodavajici ji ma na dobu urcitou (jeste asi mesic). RK vyhrozuje, ze pokud se dohodnem mezi sebou (bez ni), tak bude vymahat sprostredkovatelsky poplatek soudne (presto ze v te dobe uz nebude zadna smlouva platna). Zajimalo by me jakou maj sanci.. Nejaka vlastni zkusenost?
    ps: chteli nas natahnout, tak hledam jinou cestu..
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MALKE: To je Váš makléř nebo prodávajícího?
    MALKE
    MALKE --- ---
    COWBOY: Až po dořešení. Dneska další perla... Oni si myslí, že tlačí na pilu, a zatím nás akorát tak nasírají.
    WEN
    WEN --- ---
    SOUMRAKOSVIT: pokud prodávající uzavřel s realitkou ex smlouvu, pak se obávám, že má problém.. přeci jen to podepsal a rizika jsou mu známy.. doporučuju aby odstoupil od smlouvy s rk.. důvod se vždycky najde.. třeba když je nespokojenej a prací rk.. (to už ale záleží ne jeho výmluvnosti) nebo smlouvu podepsat s platností od data vypršení smlouvy s rk..
    Pokud nic nepodepsal.. neni problem..
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    Mate nekdo zkusenost s zalobou realitky, ze jste ji obesli a uzavreli smlouvu s prodavajicim sami? diky za pripadne info
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MALKE: Jaká je to realitka?
    MALKE
    MALKE --- ---
    COWBOY: Zatím jediné, co bylo v pořádku, byla prohlídka bytu. Každej máme chyby, vo tym žádná. Ale co je moc, je moc.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MALKE: Každého něco živí a každý na něco dlabe.
    Ale je fakt, že když něco prodávám, tak vím, co mám dát do rezervační smlouvy a nemůže se mi stát, že si to majitel rozmyslí. Ale nikdo není dokonalý.
    MALKE
    MALKE --- ---
    COWBOY: Všichni lidi jsou na prd. Ale je to sakra živí, tak by se k zákazníkovi měli chovat aspoň korektně. Já nejsem náročný člověk, slavobrány mi nikdo stavět nemusí, jenom jsem toužila, aby to proběhlo bez ZBYTEČNÝCH problémů.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MALKE: Kvůli jednomu střílet všechny? To by už nežil žádný kupující.:-))
    MALKE
    MALKE --- ---
    Střílet všechny z realitek! Zítra jsme měli jít podepisovat smlouvy do banky a dneska nás právník realitky zpravil, že majitel si představuje jiné platební podmínky, než jaké jsou navržené v rezervační smlouvě, kterou jsme mu dávali ke schválení před čtrnácti dny. Leží mu to tam X dní, ale pán holt neumí telefonovat. Takže my musíme odsunout schůzku v bance a pravděpodobně dostaneme i horší podmínky hypotéky, než kdyby zvednul svůj líný právnický zadek a uráčil se nám to říct včas.
    Pomíjím to, že ačkoliv jsme jasně řekli, že budeme potřebovat výpis z katastru ne starší než jeden měsíc, o pár dní to přešvihli a "ale přece stačí ne starší než tři měsíce, vždycky to stačilo...". Bance nestačilo, mein Gott, kdyby stačilo, tak to po nich nebudeme chtít.
    Já bych VÁŽNĚ chtěla brát peníze za to, co oni.
    TXO
    TXO --- ---
    CASTROL: ok, pardon:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam