• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    COWBOY: pokud jsem se dotkl tvé stavovské cti tak se omlouvám, není třeba zacházet do osobní roviny. Jen jsem chtěl zde přítomné upozornit na detail, že vztah klient - realitní agent je spíš podobný vztahu klient - prodejce v autobazaru, nikoliv vztahu klient - lékař nebo klient - advokát. A to zejména z důvodu viz KEMAL:
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ANTALSTASEK: rozhodně Tě povzbuzuji v rozhodnutí složit zálohu k notáři s tém, že bude vyplacena spolu s kupní cenou až poté co dojde k zápisu tebe jako vlastníka bytu do katastru. Vzhledem k tomu totiž, že realitky nepodléhají dozoru stavovského orgánu (komory) a k zahájení realitní činnosti vpodststě stačí zaplatit tisícovku za ohlášení žinvnosti, je třeba vždycjky myslet na alternativu "jsou to totální podvodníci". I osobně mám s realitkama otřesné zkušenosti ...
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANTALSTASEK: Žádnou zálohu jim nedávej, myslím že si sám dovedeš představit, jak jednoduše se dá udělat takovejhle podvod.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANTALSTASEK: S majitelem onoho bytu jsi mluvil? Jestli ne, tak bych rozhodně trval na schůzce s ním (v přítomnosti makléřů). Byt přece kupuješ od majitele, a ne od realitky. Bůhví jestli vůbec ví, že mu ten byt někdo prodává.
    WEN
    WEN --- ---
    ANTALSTASEK: nevěříš tomu jednomu makléři nebo celýmu týmu? pokud jen makléři, doporučuju vybrat si z jejich týmu zkušenějšího.. prostě to na férovku říct..hele já vám nevěřim.. líná huba, holí neštěstí.. a vyžádat si kontakt na jejich právníka.. pro referenci.. jestli vůbec nějakýho maji a nesmolej smlouvy na koleni..
    jinak rezervace se dává většinou realitce, ale když na ně zatlačíš, že to chceš dát k tomu notáři, nebo k bance, do který pak pošleš zbytek peněz.. tak by měli souhlasit..
    na provizi (=rezervace) maji stejně nárok až po uzavření případu.. tzn. až ve chvíly, kdy jsi zapsán (a) jako vlastník v KN.. do tý doby nemaj právo s penězi disponovat.. tudíš jim to může celkem jedno kde budou ležet..
    každopádně až budeš skládat zálohu a podepisouvat smlouvu (o smlouvě) tak hlavně ať je tam napsaná konečná cena.. a taky by tam měla být formule, že na byt se nevstahuje žádný věcný břemeno a byt je bez dluhů.. že za to ručí bývalý majitel..
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANTALSTASEK: Jak se jmenuje? Radši jméno neskrývej, můžeš se dostat do velkých problémů. Jsou realitky typu Prolux, které mají vždycky supervýhodné slevy, ale ve skutečnosti jim jde jenom o podvody.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ANTALSTASEK: I to se dá domluvit. Akorát počítej s tím, že poplatek za notáře zaplatíš ty.
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    nekdo nejake reference na realitku KOVA?
    WEN
    WEN --- ---
    ANNIE: fer to rozhodně neni.. v tomhle případě je špína spíš na makléři.. využil toho, že se kupující nezeptal na provizi dřív.. pak jen zneužil situaci.. vidina peněz..
    SAIL_OR: nestíhám zírat jaký různý jména RK se nám na trhu pohybujou.. (navíc v roce 94 jich tu bylo tak 10..to že si pak makléři z těchto začínajících realitek otevřeli svou, jim léta nepřidá.. )
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    WEN: Nema s tim majitel problem ten, ze to dal nenabizel a tim padem mu utekl treba dalsi potencialni zajemce? Samozrejme, ze v realitce je s tim vic prace, ale vuci majiteli mi to taky nepripada moc fer...
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    podávám negativní reference na Kontakt Real. neumí sepsat smouvu, je v ní milion gramatických chyb, věty nedávají smysl, nedělají si hlavu s délkou samohlásek, řádnými termíny, smlouvu sepisovala eva hájková. její podřízená, agetntka ingrid mansour lhala o internetu, neohlídala řádný podpis smlouvy. vzhledem k tomu, že firma prý existuje od r. 1994, je očividně nermírně neprofesinální a sviňácká. vyhněte se jí velkým obloukem
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    VITEKK: Je to spíš na spodní hranici. Počítej, že standard jsou 3% z prodejní ceny.
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    je provize 55k realitce za byt hodne, malo, nebo akorat?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    WEN: Je to všechno o domluvě. Ale těch případů je minimum.
    WEN
    WEN --- ---
    COWBOY: no.. tim spíš.. (ale poškozenej by se cítit mohl)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    WEN: V některých případech ani na tu prohlídku nechodí.
    WEN
    WEN --- ---
    ANTALSTASEK: záleží v jaký fázi kupující odstoupil.. prodávající se může bránit, že mu mezi tim utek jinej kšeft a mohl by chtít poměrnou část z rezervace.
    jinak si keše nechá realitka.. navíc majitel (prodávající) s tim defakto žádný náklad nemá.. tedy kromě času, který strávil na prohlídce..
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ANTALSTASEK: Čím si nejsi jistý?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ANTALSTASEK: Ale náklady má spíš ta realitka než majitel.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ANTALSTASEK: Většinou si to nechává realitka, pokud není záloha vyšší než provize. Ale to poznáš podle "rezervační" smlouvy.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    zdravim,

    chci se zeptat na tuto realitku:
    http://www.orangeconstruction.cz/
    v podstate me spise zajima jako poteniconalni zamestnavatel pro otce, ale pokud by se chovali jak.. k zakaznikum, taky to chci samo vedet .]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam