• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    BLUDICKA: Když je majitel soudný, tak je to sranda. Zatím jsem s prodávajícími problém neměl, ani s kupujícími. I když třeba právník měl občas s některým z nich nějaké diskuze, vždy jsem vše srovnal.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    COWBOY: Když je majitel soudnej a když je s makléřem plynulá domluva, tak si myslím, že by sis o neschopnosti realitky nepočetl:-))

    Já alespoň můžu prohlásit, že jsem s Tvým zastupování ve věci prodeje velice spokojena (čímž mohu doporučit případným dalším zájemcům) a to mimo jiné i proto, že dřív jsem na takovéhle prohlídky musela jezdit sama a zkušenosti byly podobné...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MALKE: Jak říká WEN, důležité je, co máte ve smlouvě.
    Ale když už tu nadáváme na realitky a jejich neschopnost, tak minulý týden jsem měl prohlídky 80 km od Prahy (jsem Pražák) a zájemce se prostě nedostavil. Ten týden dvakrát. To potěší. Na dotaz, proč nepřijel mi oznámil, že už nemá zájem (ten první) a že zapomněl (ten druhý), ale že to nevadí, že stejně asi koupí spíš něco jiného. Ještě štěstí, že jsem tam jel bez majitele. To bych si pak zase někde početl, jak je realitka neschopná.:-))
    WEN
    WEN --- ---
    MALKE: no.. chápu, že se čertíš..
    ale vem si situaci.. realitka se jde kouknout do bytu a ptá se.. necháte tu nějakej nábytek? a majitel.. jo tadyten.. a pak jde realitka na prohlídku s klientem, samozřejme se s nim pred tim tel domluví..tak se ho má rovnou zeptat, jestli náhodou minule nekecal, když rikal, že tam nábytek nechá..? většinou se píše takovej papír do zprostředkovatelský smlouvy, kde se píše, co je součástí bytu.. ale jestli to neni nikde písemně, tak to je holt chyba..
    MALKE
    MALKE --- ---
    WEN: Tak on je to zrekonstruovaný byt, ve kterém se nikdy pořádně nebydlelo, a ty skříňky byly do sady s linkou, jen ještě nenamontované.

    Ad nejtrapnější, na co se rk může zeptat: nechápu. Jako budoucí majitel něčeho bych i u starého vybavení chtěla vědět, jestli se s tím budu muset vyhazovat sama, nebo si to odveze šťastný původní majitel. Pokud by mě o tom byl někdo schopen informovat, byla bych spokojená.

    Mě to prostě připadá jako nespolehlivost. Realitka si má zjistit, s čím se byt prodává (výslovně mi bylo řečeno Ano, tohle všechno tady bude, tohle si majitel odveze - a tyto podmínky jsem za tu cenu akceptovala, kdyby si majitel odvezl celou novou linku, byla by to úplně stejná situace - a bez linky už bych silně přemýšlela nad tím, zda do toho za tu cenu jít, protože by to znamenalo další velkou investici - nejde o to, že bych na ni neměla, ale cena už by byla přemrštěná). Pokud se situace změní a já je na to upozorním, má mě o tom informovat. Nemá-li informace k dispozici, má zvednout sluchátko a zjistit si je. That´s all. U všech věcí, které člověk kupuje, si zjišťuje, co všechno je součástí - u auta rádio (ano, taky se dá vymontovat), u skříní šroubky. U bytů je to jinak? Tak to je špatně.
    WEN
    WEN --- ---
    MALKE: většinou si kupujeme zdi, ne nabytek.. kdyby ti tam vymlátil koupelnový vybavení a vymontoval okna, tak neřeknu, ale i když realitka za něco ručí, nikdy majiteli di hlavy nevidí..
    navíc pochybuju, že ti řeknou, že ti tam majitel veteš nechá, aniž by to věděli.. to je to nejtrapnější, na co se rk muze zeptat
    OASHI
    OASHI --- ---
    Nejake reference na realitku Redot?
    MALKE
    MALKE --- ---
    WEN: Realitka mě o něčem informovala. Mají si to zjistit. (Jistě, majitel si to mohl rozmyslet, ale vzhledem k celkovému přístupu si myslím, že se na to prostě vykašlali.)
    To je jak prodávat pračku, že bude mít vlastnost X, dodat jinou, která ji nemá, a hrdě o tom pomlčet. Ostatně - já jsem na to tu dobrou ženu upozornila, má zvednout telefon a zeptat se, co teda, ne abych já, když už jí za to platím, musela pátrat a dotazovat se, jak že to tedy vlastně je.
    WEN
    WEN --- ---
    MALKE: realitka asi sotva může za to, že si majitel nějaký věci odveze..
    MALKE
    MALKE --- ---
    Další kolo veselého příběhu: v pátek e-mail právníka realitky, že se nám ozve paní a v neděli v podvečer půjdeme ještě jednou do bytu. V neděli ve tři jsme vyměkli a zavolali jí (já jsem zrovna mimo signál, zavolala bych vám hned jak...). Při prohlídce jsme zjistili, že přes ujišťování, že byt bude, jak to leží a běží, si majitel odvezl dvě skříňky (a možná vyměnil dveře, ale tím si nejsme jistí). Obojí bylo hnusné, stejně bychom to vyhodili/vyměnili, ale WTF? Já bych chtěla mít jejich provize...
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    ANTALSTASEK: Hele to je skoro na trestní oznámení, jestli jsem to dobře pochopil, tak oni se snažej o podvod
    WEN
    WEN --- ---
    ANTALSTASEK: tak celej příběh je poměrně zajímavej.. nicméně mě se ten byt celkem líbí.. jakože fotky nejsou nic moc..
    každopádně nás infoormuj o dalsím prubehu (respektive jesi se byt vubecprodava)
    CIA
    CIA --- ---
    VITEKK: Taky pěkný. Ale mě to normální nepřijde :(
    OSIP
    OSIP --- ---
    neznate nekoho z axa reality? posta.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANTALSTASEK: Takže podvodníci?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ANTALSTASEK: A shánějí rodilý rusky mluvící makléř.:-)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ANTALSTASEK: Ta nabídka je dost odfláknutá. Bez půdorysu, čekal bych víc.
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    fain, diky za poradu
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    VITEKK: To záleží na několika faktorech. Ale nejrychleji jsem ji měl vyřízenou od první návštěvy klienta s makléřkou do podpisu smlouvy za 8 dní. Počítej měsíc je standart s prstem v nose.
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    COWBOY: ok, tusite jak dlouho trva vyrizeni hypoteky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam