• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---

    MARWIN: Realitnidum
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    SELLIGAN: jmeno RK?
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    Tak jsem se rozhodla popsat celou mou situaci

    -Vyhlidli jsme si byt,jeli s RK na prohlidku
    -byt se nam libil
    -RK nam rekla, ze si bere ještě 70 tis jako provizi (coz je v norme 3-5%)
    -hned ten den (aby nam ho někdo nevyfouk) jsme podepsali rezervacni smlouvu
    -na smlouve byla cena bytu navysena však o 80 tis a cena bytu jako takova tam uvedena nebyla (bohuzel nam to nedoslo,podepsali jsme)
    -dodatecne jsme se dovedeli, ze tech 10tis je manipulacni poplatek
    -nastvali nas,protože nam to mohli rict na zacatku- a chteli jsme zmenit rez.smlouvu aby tam bylo vse rozepsano,ale nakonec jsme měli maly termin na zaplaceni rezervacniho poplatku (150 tisíc) a tak jsme se rozhodli nedelat problemy u tak nepodstatne smlouvy
    ALE
    Oni moc dobře vedeli proc ta cena v rez.smlouve není
    -včera mi poslali nejakou verzi smlouvy o smlouve budouci (SOSB)
    -ve smlouve je cena bytu o 50tisic mensi a v pruvodnem emailu je psano, ze jako provizi si teda berou 130 tisíc a zbylych 20 (z rez.poplatku) nam poslou.
    -tak jsem jim okamzite volala,ze o 130tis vůbec nebyla rec,ze slo nejdriv o 70, pak 80 tis (coz teda není nikde pisemne, jelikoz i rez.smlouzva je na sumu vcetne vseho celkem)
    -pro nas to samozrejme není změna – 50 tisíc nam slevili na cene bytu, ale dali si ji do provize (která ted cini 7,5% coz je nehorazne)
    -tak mi samozrejme doslo, ze okradaji majitele
    -volala jsem tomu pravnikovi co tu smlouvu vytvoril
    -na mou otazku, proc je to 130, řekl, at se mrknu do SOSB ze tam je to snizeno a ze vlastne nebudem platit nic navíc
    -na mou pripominku, ze okrada majitele a ze si tak bere 7,5% provize coz není bezna praxe mi řekl,ze nevi jaka je bezna praxe a ze si o tom promluvi s maklerem co uzaviral rez.smlouvu
    -když jsme volali na jakousi jejich hotline tak nam bylo sdeleno, ze provize je 3-5% a o manipulacnim poplatku nevedeli
    -uz se nam samozrejme nikdo neozval
    -ja jsem nasla na netu telefon na pani majitelku bytu,ta mi sdelila,ze RK ji rekli,ze tlacime na snizeni ceny,coz je lez…

    Ani si neumite predstavit jak jsme vsichni nas*ani….
    Chceme RK donutit aby do SOSB napsala cenu bytu puvodni (aby ty peníze dostal majitel) a napsala tam i svou provizi (tu puvodni, tedy 80tis, ne 130!!!!)
    Fakt toho mame dost….chjo
    RETEZA
    RETEZA --- ---
    LUCKYA: cus luco pojd do posty
    OASHI
    OASHI --- ---
    FAITHLESS: A je volna? To bych se vtiral taky. ;)
    FAITHLESS
    FAITHLESS --- ---
    WEN: Ona je tam majitelka :)
    WEN
    WEN --- ---
    FAITHLESS: taky jsem obcas videla ruzny hrozny pripady.. ale takovej dum co popisujes bych si asi nekoupila.. od prasečáků mohou být v kopru i spodní vody.. se stalo známímu.
    FAITHLESS: s pěknou ženskou můžeš akorát telefonovat:) (no ale aspoň maj asistentku:)
    FAITHLESS
    FAITHLESS --- ---
    Co me nasralo u Tany i u Edenu, ze tam maj uvedenou kontaktni osobu peknou zenskou, tak jsem myslel, ze se mnou pujde na prohlidku ona a obe me odkazaly na nejakyho chlapa.
    FAITHLESS
    FAITHLESS --- ---
    WEN: Diky, jinak mne se jedna o Mladoboleslavsko.
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    ZZGERO: jo a taky hodně důležitá informace je, zda tato RK nezdržuje platby - ať už klientům, či svým zaměstancům - makléřům... Bohužel to v poslední době dělá více a více rádoby RK...:(
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    Zdravím, chci se zeptat Vás na názory či zkušenosti s jednáním RK Královská realitní. Zvažuji, že bych změnil svého chlebodárce. Tahle RK mě zaujala, teda zatím jsem s nikým nejednal od nich, ale první dojem - gud. Pěkný web, dobré podmínky, fungující zelená linka, call centrum, dále by mě zajímalo, jaké služby pro klienty jsou schopni nabídnout - např.: depozitní, neboli jistotní účet v bance ??, zda jste někdo s nimi jednal (jako zájemce, či prodejce) a jak na Vás působil makléř(i) ? Chci se první něco dozvědět, než půjdu na přesilovkový jednání.... klidně do pošty..díky.
    FAITHLESS
    FAITHLESS --- ---
    OASHI: Mno pokud slo o ten druhej barak, tak tam majitelka bydlela.

    Jinak to bylo docela hardcore, jsem nevedel, jak jeste dneska muzou nektery lidi zit jako prasata. Bydli tam matka s dcerou, obe nezamestnany. Je to velkej statek. Maj tam 2 obytny mistnosti, kde nebylo vubec nic, krom 2 shnilejch posteli, televize a par pohazenejch bot a obleceni. Vsude plesnivy zdi a stropy, v 1 obytny mistnosti byl strop prohnutej a na strese meli 2 asi pulmetrovy diry. Co se ty zachodu...tak latrina, ktera smrdela po celym dvore a koupelna zadna, akorat nekolik kyblu s vodou nacerpanou ze studni meli u postele. V druhy pulce baraku byl tzv. sklad, kde smrdely asi 10 let stary brambory. Pak tam byli 2 stodoly, ktery slouzily jako prasecaky a kde se evidentne od posledni porazky vubec nic neuklizelo. A jeste vejminek, kde meli sklad obili, ale ona to byla spis smes obili a mysich hoven...
    WEN
    WEN --- ---
    OASHI: jj..
    FAITHLESS: s Tanou mam docela dobrý zkušenosti.. zejmena ve vychodních čechách
    OASHI
    OASHI --- ---
    FAITHLESS: Tak ale to bych zase chapal, oni jsou ti makleri mezi dvema kameny: z jedne strany jim dava nejake moznosti schuzky zajemce, z druhe strany pak samotni prodavajici.
    A pokud prodavajici uz bydli jinde a musi tam dojizdet, tak chapu, ze tam kvuli jendine prohlidce nepojede a chce toho od maklere vicero najednou...
    ...je to sice komplikace, ze prodavajici nesveril makleri klice pro volny pristup, ale uz jsem to take zazil, takoveho narocneho prodejce. :-/ Si predstavte skupinu lidi (ruzni zajemci a makler), jak cekaji na prijezd majitele s klicema, a ten vubec nedorazi... Fakt opruz!
    FAITHLESS
    FAITHLESS --- ---
    ZZGERO: Takhle primo ne, ale kdyz jsem mu rikal navrhy, kdy bych mel cas, tak on mi rek, ze jeste nevi, ze tam ma zajemce, s kterym to ma domluveno o den driv a jestli bych ja taky nemoh, tak jsem rek, ze ne, tak rikal, ze to s nim zkusi domluvit na ten muj termin. Mno a pak jsem s nim byl na prohlidce jeste jednoho baraku a tam to bylo to samy.
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    FAITHLESS: :)))) to ti fakt řekl ?? Tak to je frajer... Měl si mu říct, tak až Vy budete mít víc zájemců, já už takové byty budu mít 3...Nashle... lol.. :))) každopádně od takového makléře rychle utéct...
    FAITHLESS
    FAITHLESS --- ---
    Nejake zkusenosti s realitkami Tana a Eden?
    FAITHLESS
    FAITHLESS --- ---
    Jinak...pripada vam normalni, ze vam realitni makler rekne, ze s vami pujde na prohlidku az bude mit vic zajemcu? Viz Dymak...
    WEN
    WEN --- ---
    FAITHLESS: na stránkách (http://www.csreal.cz/) už ale nic takovýho nenajdeš..
    navíc je to živnostník neuvedenej v obchodnim rejstříku..ten nazev včetně sro ma asi aby byl zajimavejsi a vic zaujal lidi..
    nejlíp se ho na to zeptat.. jesi má s těma krachujícíma něco společnýho.. a když ne, tak proč pouziva sro?..
    FAITHLESS
    FAITHLESS --- ---
    WEN: Hele, ale on si v titulku stranky pise Ceske-reality s.r.o., takze to by musel bejt v obchodnim rejstriku, ale neni tam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam