• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    COWBOY: Realitka ma zajem ziskat provizi pokud mozno bez "problemu"..., ale pak jsem taky hlavne mluvil o rizicich

    Proto vetsina smluv je ladena tak, ze jejich provize je jista i kdyz by pripadny ukon nedopadl dobre. A takovych situaci co muze nastat je spousty.

    Vetsina z toho jsou "nepravdepdobone scenare".. a rizika:
    -ale umrti
    -krach realitky
    -pokud je obchod pres vyporadavaci ucet realitky
    -meziprodej jinou realitkou v pripade neexluzivni smlouvy a pripadne problemy
    -vyskyt problemu v ze strany prodejce "o nemoznosti prevest nemovitost = protizakonne" v tomto bode by realitka mela vratit kupci zalohu, protoze on to nezapricinil a realitka vystupuje jako zprostredkovatel a tudiz by mela o minimalne ve svem dobrem jmene toto vzit v potaz...

    Muzes namitnout, ze s nekterym bodem nema realitka co docineni, ze je to pouze "zprostredkovatel" ja potom rikam, ze pak je pro me realitni kancelar k nicemu.. viz muj predchozi text.. Pokud neco zvladnu stejne dobre jako realitni kancelar = nepotrebuju ji.. a ja to zvladnu
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Jo, delam do realit. A rozhodne nechci tvrdit, ze vsechny realitky jsou OK, ale opravdu by me zajimalo, jak si predstavujes tu odpovednost realitky.
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    COWBOY: ty delas do realit ze?... ;-)

    Panove dejte si pozor zapletame se do "sporu", ktery nelze vyresit jednim a pohledem a jedinou pravdoul. Vzdy je tolik sympatuzijicch a tolik oponentu..

    Chtel jsem jen naznacit moznou cestu kudy jit...

    Kazdy strujcem sveho osudu si jiste vybere pro nej tu nejprinosnejsi cesty..

    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Je fakt, ze stejne jako na mizerneho programatora, zednika, prodavacku, soudce nebo doktora muzes narazit na mizerneho maklere.

    Realitka muze nest odpovednost pouze za to, co sama muze ovlivnit. Nebo jak by sis tu odpovednost predstavoval?
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    COWBOY: Goodie spíš narážel na to, že realitka je pouze prostředník a nenese prakticky žádnou odpovědnost...
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    COWBOY: na druhou stranu, nejake zkusenosti se ziskavaji leta.. ale bohuzel u tech realit ten masovy vznik realitek a "neznalich" agentu je opravdu tolik, ze to dela spise ostudu a vetsinou to nedava kupci a prodejcovi zadnou pridanou hodnotu. Takze je treba na to koukam ze sirsiho pohledu abych nebyl jen ruzovej.. ;-)

    jiste ze barak bych si jako linej a zaroven priznavam neschopnej (v teto oblasti) sam stavit nenechal ;-)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Presne jak pise Goodie. A kdyz si koupis montpaky, tak usetris i za pneuservis. Mimochodem, jenom lini a nemocni si nechaji barak postavit firmou.
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    VLADCEPEKEL: jeste dodatek... k prodeji nemovitosti vubec nepotrebujes realitku.. ;-) Inzerat na sreality.cz si muzes dat sam (to je par usetrenych penez za provizi, ktera bejva 3-5% a mozna vice procent).... jedine co potrebujes je si najit pravnika,advokata (lepe advokata kvuli uschovne) at ti sepise smlouvu (kterou akceptuji obe strany).

    Proc je to lepsi? protoze realitka ti da predpripravene smlouvy, ve kterych se zrekne jakekoliv zodpovednosti po prodeji nemovitosti. Dalsi riziko, kteremu se vystavujes i jako prodejce je, ze prijdes o nemovistost a penize "nedostanes" pripadne je z realitky muzes dolovat dlouho... samozrejme to same riziko ma i kupec... s.r.o. proste v pripade upadku ruci jen 200.000 penez...

    staci trosku zagooglovat a je z tebe expert a hned vis cemu se vyvarovat.. realitka je proste jen zasterna pro "neschopne" ci "line"... :-)

    good luck
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    VLADCEPEKEL: To je cely problem potavky/nabidky...
    Ty jako prodejce bys neradeji z toho panelu vytriskal co nejvic a potencionalni kupce to vidi jinak..

    Koukni se na trh.. Trh s realitama dost stagnuje, prisla krize a developeri maj problem prodat i novostavby (u tech uz ceny klesaji i pres 50%) ale bohuzel to oficialne neanoncuji, nechteji totiz vyvolat pocit, ze "museji".. ale oni bohuzel museji s cenama dolu museji splacet dluhy a ty jsou casove omezene.. To snizuje bohuzel i celkove cenu tvoji 20-30 let stareho bytu (ackoliv po prestavbe)... To uz kdejaky kupec vi a ceka jen na ty klesle a opravdu zajimave nabidky = z pohledu kupce je tu krize, nestabilita a nemuze si ani sam dovolit jit na velkou hypoteku ci pujcku na byt = stale tu hrozi ztrata zamestnani = zvysovani nezamestnanosti.

    Pokud nechces na prodeji bytu prodelat dej mu takovou cenu, ktera bude "velmi zajimava" i pres aktualni ceny.. a pritom si budes myslet ze to davas hodne levne.. protoze za pul roku ci za rok muzes taky zjistit, ze tu cenu musis opet snizit abys prodal.. koukni se do statistik za kolik rostli nemovitost za poslednich 6 let!!! .. a pak se podivej jak to klesa v americe, spanelsku a dalsich statech.. podobny scenar je u nas dost pravdepdoobny ;-) ..

    Co se nevyplati v dnesni dobe pro prodejce je cekat... Tve cena je ale rozhodne nezajimava (z pohledu potencionalniho kupce :-) )....

    GREVE
    GREVE --- ---
    VLADCEPEKEL: Proboha, jak může být cena snížená akorát, když to nikdo nechce? Přiměřenou cenu poznáš tak, až budeš mít pět prohlídek denně.
    Je finanční krize, byty nikdo nekupuje, zvlášť ne v paneláku. Jestli to potřebuješ prodat, budeš muset jít s cenou o půl miliónu dolů.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Vladcepekel, podivej se na Sreality a porovnej svou cenu s ostanimi. Za cenu 2,5 mio se prodavaji byty 3+1. Posli link na inzerat do posty a muzeme se o tom zitra pobavit.
    VLADCEPEKEL
    VLADCEPEKEL --- ---
    realitni kancelaře
    GREVE: snižena cena už je tak akorat myslim...nevim jestli 2430000,-czk je nějak přehnaná cena..
    GREVE
    GREVE --- ---
    VLADCEPEKEL: Znamená to jediné - byt je o dost dražší, než je reálná cena. S tím nic nenadělá ani makléř superman. Sniž cenu, prodej a budeš mít pokoj.
    VLADCEPEKEL
    VLADCEPEKEL --- ---
    Ahoj prodáváme byt 2+1 v Praze9 Letňanech,měli to 3 realitky-Fido reality,Domov reality a Toptalents,ale z Toptalents makléř p.Burzanovský mi oznámil ,že odchází a tím pádem už se o to nestará,to jem se dozvěděl jen díky tomu,že jsem mu zavolal,protože zmizely fotky z Sreality..No prej jim to tam předal a co s tím dál,že neví...Jinak ty zbylé dvě realitky to sice maji,ale už přes pul roku a nic jiného kromě tedy fotek na Sreality stím asi nedělaj..Chtěl jsem se zeptat jestli se do toho mám vložit sám a dát to třeba na www.bezrealitky.cz-jestli to je dobrý nápad,nebo popřípadě jestli nemáte někdo lepší nápad co mám dělat..Začínam panikařit a být v počátečním stresu... byt je po rekonstrukci v panelovém domě 3.p.
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    GEEK: jaky tip zkusenosti mas na mysli..??.)
    GEEK
    GEEK --- ---
    nemate nekdo zkusenosti s koupi nemovitosti pres mexx reality?
    MINIBUBBLE
    MINIBUBBLE --- ---
    FADE: Pozemkový fond české republiky - podají jakékoliv info tohoto charakteru.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    Zdravím,

    poptávám šikovného hypotečního zprostředkovatele (zaměřeného čistě na HU případně StS, ne na jiné finanční produkty), který má dostatečné zkušenosti s vyřizováním (i méně tradičních) HU a dobré kontakty v hypotečních bankách. Obracím se sem, protože si nejsem vědom, že by někdo takový operoval na nyxu, ale na druhou stranu tu operuje řada makléřů, kteří s takovými lidmi mohou přicházet do styku. Za případné info do pošty předem děkuji.
    FADE
    FADE --- ---
    Wen: děkuji
    WEN
    WEN --- ---
    FADE: jakákoliv změna by měla být podána na úřad jako návrh na změnu územního plánu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam