• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LITTLELI: to ano, dost souhlasím. Nicméně - ten rozhodčí soud vyřeší případ nepochybně rychleji než soud klasický a co já vím, třeba se najde i nějaký seriózní :))) proto jsem se ptal na tip, nic víc.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    POHODAVOLE: bych jim to hodil na hlavu, jestli to neni šmelina, což tak na 90 % je, nechapu čeho se bojí na posouzení nezávislým právním poradcem.
    KEMAL: já bych se do toho nepouštěl, tenhle institut se pro smlouvy tohoto typu rozhodně nehodí, uvědom si, že provozování takové činnosti je živnost volná a právo kolem realit se z velké části řídí občanským zákoníkem, tedy nechápu proč do toho tahat aparát, který může být vhodný pro obchodní nikoli občanskou sféru. proti rozhodnutí toho orgánu se navíc v podstatě nedá bránit a jestli v tomhle státě ještě někdo věříte na právo a spravedlnost, tak to přeju štastnou cestu.

    pochopte, že poměr solidních realitních makléřu vůči těm zlodějíčkům je prostě 1:9. Taková je situace a je potřeba být poměrně tvrdý a nenechat si srát na hlavu.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    Poprosil bych místní realitní o tip - kamarádovi cpe jedna realitka do smlouvy rozhodčí doložku ( www.arbitrators.cz ). Když už realitka nechce k soudům - prosím, to dokážu pochopit, může k tomu mít své ne-tak-úplně-blbé důvody. Ale rád bych s nimi jednal o tom že rozhodovat spory nebude "jejich" rozhodčí soud ale nějaký jiný. Nemáte prosím tipy na pokud možno seriózní rozhodčí instituce , které si třeba dáváte do smluv vy? :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nema nekdo zkusenosti s realitkou next ( http://www.nextreality.cz/ )? V pondeli mame slozit rezervacni poplatek. Vcera jsem zadal o zaslani rezervacni smlouvy mailem aby sme ji nastudovali a pan rikal ze to pry nedelaj ze kazda smlouva je delana individualne. Coz me zarazilo a rikam si proc by takovahle vec mela byt resena individualne kdyz se resi +- ty samy veci. Tak sem mu volal dnes a rikal ze se omlouva ze nejsou zadny podvodnici atd a ze mi to posle, tak i udelal tak jsem se chtel zeptat jestli by se tu nenasel nejaky odbornik z oboru kteremu bych smlouvu poslal a rekl by mi na ni svuj nazor, pozdeji bych poprosil i o omrknuti kupni smlouvy.
    Diky moc!
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    Mám dotaz na realiťáky, nejlíp i ty, kteří jsou už v branži trošku dýl. Potřebuju hrubě odhadnout cenu v roce 2005 a cenu dneska. Jedná se o garsonku 1+kk v Praze v Jílovské ulici v paneláku. V roce 2005 velice neudržovaná (bydlela v ní velice stará paní), nicméně asi pod nánosy špíny zas až tak zničená nebyla (nicméně jádro umakart, kuchyň původní a tak). Byt byl v jejím vlastnictví.
    A pak potřebuju vědět, jakou byste odhadovali cenu toho bytu ve stejném stavu dneska a pak ve stavu po rekonstrukci.
    Jde mi fakt o hrubý odhad čísel, potřebuju to pro nějaký vyjednávání s protistranou, díky.
    SAYRAYT
    SAYRAYT --- ---
    error:)
    SAYRAYT
    SAYRAYT --- ---
    brno
    GAUNER
    GAUNER --- ---
    zdar, máte někdo zkušenosti se polečností CZECH REALITY SERVICE s.r.o.?
    WEN
    WEN --- ---
    NESKY: možna skus jit na schuzi... uvidis jak budou akcni
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    NESKY: Pročti si stanovy, pokecej s předsedou družstva,..
    A_NICK_MARDER
    A_NICK_MARDER --- ---
    NESKY: nejlepsi a nejjistejsi je jit po baraku, zazvonit na zvonce a zeptat se kazdeho
    NESKY
    NESKY --- ---
    tak kupuju byt v druzstevnim vlastnictvi, v byte byli naky tri najemnici a asi ukrajinci, docela slusny, doufam ze je odsud v poho dostanu, na co si dat pozor?? jak poznam jestli druzstvo dobre funguje:????
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    T_Y_L: Tak už mi tu někdo napište, jak si představujete, v čem by se práce realitního makléře měla lišit, pokud by "kopal" za prodávajícího od práce, kterou popisuji já.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    COWBOY: No já myslím, že v tom to nebude.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    T_Y_L: Možná je chyba v představě, co znamená kopat za jednu nebo druhou stranu.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    COWBOY: Není přece vůbec důležité jak to bude vypadat, je důležité jak to bude. Pokud budeš pracovat pro proadávajícího a doporučíš mu snížení ceny tak to může být OK. To co píšeš jsou pořád spíše argumenty pro to, že makléř jak je chápán nepracuje ani pro jednu stranu (i když pro obě dělá činnosti aby obchod dopadl). A od toho se samozřejmě odvíjí i negativní pohled řady lidí na makléře (podobně jako třeba na autobazary).
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TYLL> Pokud dnes budu prodavajicimu navrhovat snizeni ceny, tak to muze vypadat, ze kopu za kupujicihi. Jenze za mesic uz neproda ani za tu snizenou cenu. Tohle je proste obchod a obchod neni soudni pre, kde muzes kopat za jednu nebo druhou stranu. Pokud v obchode oddelis od sebe prodavajiciho a kupujiciho, jejich potreby a moznosti, pak ten obchod proste neudelas.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    COWBOY: No tady je asi problém v tom, že udělat "činnost pro" a "pracovat pro" (případně "kopat za") jsou velmi odlišné věci.

    Proti vykonávání činnosti pro obě strany tu myslím nikdo nic nenamítal. Proto ten příklad s družstvem je v něčem mimo (předpokládám, že oni chtěli ušětřit na provizi).
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    CIA> Nedavno jsem sepisoval smlouvu s druzstvem, ktere prodavalo byt - clensky podil. Pravnik druzstva tu smlouvu nekolikrat menil. Nakonec se v ni objevilo, ze nesmim vykonavat zadnou cinnost pro kupujiciho. Rekl jsem mu, ze je to volovina, ale podepsal. Ta smlouva pro me nebyla nevyhodna. Ted me druzstvo prosi, abych od klienta prijal rezervacni zalohu, abych mu zajistil odhad a hypoteku, abych vypracoval predavaci protokol,... proste abych se o kupujiciho staral. Ja nejsem proti, ale chci tim padem vyssi provizi, protoze puvodni provize byla stanovena za cinnosti vyhradne pro druzstvo.
    NESKY
    NESKY --- ---
    no ale kdyz je o to velkej zajem kdo driv prijde s igelitkou ten driv mele
    NESKY
    NESKY --- ---
    chci kupovat byt, ty dobry jsou hned fuc pac na ne je ihned slozena rezervace, tudiz vyberu v bance penize abych je mohla taky rychle slozit realitce, ale clovek ani nestihne zjistit poradne veci kolem, to je hruza, mate s tim nejaky zkusenosti??
    diiik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam