• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    COWBOY: No tady je asi problém v tom, že udělat "činnost pro" a "pracovat pro" (případně "kopat za") jsou velmi odlišné věci.

    Proti vykonávání činnosti pro obě strany tu myslím nikdo nic nenamítal. Proto ten příklad s družstvem je v něčem mimo (předpokládám, že oni chtěli ušětřit na provizi).
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    CIA> Nedavno jsem sepisoval smlouvu s druzstvem, ktere prodavalo byt - clensky podil. Pravnik druzstva tu smlouvu nekolikrat menil. Nakonec se v ni objevilo, ze nesmim vykonavat zadnou cinnost pro kupujiciho. Rekl jsem mu, ze je to volovina, ale podepsal. Ta smlouva pro me nebyla nevyhodna. Ted me druzstvo prosi, abych od klienta prijal rezervacni zalohu, abych mu zajistil odhad a hypoteku, abych vypracoval predavaci protokol,... proste abych se o kupujiciho staral. Ja nejsem proti, ale chci tim padem vyssi provizi, protoze puvodni provize byla stanovena za cinnosti vyhradne pro druzstvo.
    NESKY
    NESKY --- ---
    no ale kdyz je o to velkej zajem kdo driv prijde s igelitkou ten driv mele
    NESKY
    NESKY --- ---
    chci kupovat byt, ty dobry jsou hned fuc pac na ne je ihned slozena rezervace, tudiz vyberu v bance penize abych je mohla taky rychle slozit realitce, ale clovek ani nestihne zjistit poradne veci kolem, to je hruza, mate s tim nejaky zkusenosti??
    diiik
    CIA
    CIA --- ---
    COWBOY: Však jo, také si klidně trvej na svém ;)
    MINIBUBBLE
    MINIBUBBLE --- ---
    SIAN: poslala bych majiteli email od právníka s výhrůžkou. je povinen ti kauci vrátit.
    MINIBUBBLE
    MINIBUBBLE --- ---
    CASTROL: Jaký by takový byt měl vypadat? :)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    SIAN: tak to jedine smazat vsichni ten email a oba musite delat mrtvyho brouka, jakoby se nic nedomlouvalo, protoze pokud na to pan nema papir, tak temer samozrejme plati co je psane bud ve smlouve nebo v zakone. chapes? dneska je dobry na vsecko mit papir, protoze jinak te kazdej natahne. v tomto pripade imho jsi ve vyhode ty, protoze pan nema jak prokazat, ze k takove dohode vubec doslo.
    VLADCEPEKEL
    VLADCEPEKEL --- ---
    CASTROL: Ahoj,prodávám byt v Praze 9 Letňany,2+1,3p.,výtah,doktor 100m,penny market 30m,Tesco 200m,bus,metro.Byt je po rekonstrukci,tichý,jižní strana.. v případě zájmu,mě kdyžtak kontaktujte do pošty..
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    SIAN: tomu nerozumim, je od te 'domluvy' papir? pokud ne, a nechce ti nechce vratit kauci, tak at ti to odmitnuti napise pisemne, pokud to odmitne normalne za pravnikem a resit bezduvodne obohaceni.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    byl by nekdo ochotny pomoct nam koupit byt pro babicku v praze? jinymi slovy poptavam spolehliveho realitniho maklere.
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    VITI: Akce kulový blesk se řeší dost často... Součástí kupní smlouvy je pak i příloha, která umožňuje 1-3 měsíce (záleží na dohodě) dům/byt užívat za jasně daných podmínek a během této doby si koupit jinou nemovitost a nákup samozřejmě řeší souběžně s prodejem...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    VITI: Akce kulový blesk se občas řeší a dá se to realizovat. Pokud s tím chceš pomoct nebo poradit, do pošty.
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    COWBOY: přesně
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    CIA, je to uplne jedno, jak to nazves. Klidne si trvej na tom, ze klientem musi byt vyhradne jedna strana. Ja jako makler vim, musim uspokojit obe strany. Jinak ten obchod neudelam. Kdyz bude kupujici chtit 3 prohlidky, pojedu s nim na tri prohlidky, kdyz si bude chtit popovidat s budoucimi sousedy, zajistim schuzku se sousedy. Muzem klidne tvrdit, ze o kupujiciho se staram v zajmu sveho klienta prodavajiciho. Ale ani kupujiciho nemuzu napalit. Nejsem pravnik, jehoz cilem je odrbat protistranu. Jsem makler, obchodnik a mym cilem je spokojenost obou stran.
    CIA
    CIA --- ---
    COWBOY: Pohlížím na to tak, že pokud makléř hledá kupujícího, tak je pro něj rozhodně klientem prodávající bez ohledu na to, zda a jak došlo k navýšení ceny o provizi. Pro to, aby se uspojil klient=prodávající se dělá inzerce, nabízí se jeho nemovitost, diskutuje se s ním cenová hladina apod. Účelem toho všeho je najít kupce k nabízené nemovitosti.
    Pokud máš nejprve poptávku od kupujícího, že hledá takovou a takovou nemovitost a na základě této poptávky začínáš hledat (ať už v klientské databází nebo v inzerci), tak pak je klient kupující.
    VITI
    VITI --- ---
    mam 2 dotazy ... doufam, ze ne offtpic, kdyztak mi doporucte lepsi diskuzi

    1) vyhledove potrebujem koupit vetsi byt/dum.
    Penize mame, ale problem je v tom, ze vetsinu penez mame zablokovanou v nemovistosti, kde bydlime ... takze klasicky potrebujeme provest 'kulovy blesk' - koupit, prodat a zaroven mit porad kde budlet ;-) ... Jaky se to praktikuje v praxi ? nebo jake jsou mozne zpusoby provedeni ?

    2) znama pracujici ve Francii porad huci do manzelky, at nakup provedeme pred prechodem na euro (vzhledem k nasim politikum, to zrejme stihnem tak jako tak :-) , ze pry po prechodu na euro ve Fr a Be nemovitosti az o 1/3 stouply atd. Moc nechapu jaky by k tomu byl u nas duvod ? nicmene je potreba se toho obavat ?
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    No já tomu rozumím jako koza petrželi, ale jelikož pomalu začínáme shánět stavební pozemek, dívám se po inzerátech a hodně čato vídám inzeráty, ve kterých je psáno "Nabízíme... cena XXX Kč plus provize RK". Z toho mi plyne, že provizi bychom platili my jako kupující, přestože služby RK si evidentně žádal prodávající.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    a napriklad my ked sme sa stahovali do najmu, ktory sme nasli cez inzerat realitky, proviziu sme neplatili, platil ju majitel domu. bolo to pred rokom a pol v prahe
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    COWBOY: mne pride logicke, ze proviziu by mal platit ten, kto vyzaduje sluzbu maklera. tj predavajuci, ak si maklera najme aby mu predal barak alebo kupujici, ak si najme maklera aby mu nejaky barak nasiel.
    mozno sa mylim ale takto to funguje v beznom zivote
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    COWBOY: No logický je následující pohled. To kdo skutečně platí provizi záleží na tom, za kolik by se nemovitost prodala bez zprostředkovatele. Pokud by prodejce bez makléře cenu snížil, pak provizi skutečně platí kupec. Pokud by naopak prodejce prodal za stejnou cenou, jako je cena s provizí, pak ji zaplatil prodávající (nehledě na to jak to proběhlo účetně). Pokud by cena byla někde mezi, tak se o provizi podělili.


    COWBOY: Kupující skutečně dostane to co zaplatil a maximální cena pro prodávajícího. Jak to jde dohromady? Chápu, že dbáš na to, aby jedna strana nepodvedla druhou. Ale to se mi zdá málo. Výsledek je imho buď střet zájmů, nebo to, že fakticky nekopeš ani za jednu stranu, ale jsi jen nezávislý zprostředkovatel (podobně jako autobazary apod.). A to je přesně ten důvod, proč řada lidí tuto oblast vnímá negativně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam