• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    GREVE
    GREVE --- ---
    SEOMAN: Oni to realitkám necpou, oni jim to rádi dávají, protože jim realitky seženou zájemce. Ne každý majitel má čas sedět celý den u počítače, obnovovat inzeráty a dohadovat se po telefonu s idiotama, který si myslí, že můžou mít byt zadarmo.
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    No ja to myslel z pozice pronajimatele....proc to cpou tem relaitkam....
    jako jasne kdyz kouknu na net tak je vsecko pres relaitku > to moc nechapu no...platit nakou posr. provizi jen proto ze si chci pronajmout byt......
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    SEOMAN: třeba proto, že někdo potřebuje začít bydlet brzy a není zrovna ochotný bydlet úplně kdekoliv ...
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Spis nez vesmirny tajemsvi je to pekna demence
    GREVE
    GREVE --- ---
    SEOMAN: To nechápe nikdo. Je to takový velký vesmírný tajemství!
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Ja teda hlavne nechapu proc se resej pronajmy pres realitku...?
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    GREVE: znas to o ty potrefeny huse, vid
    GREVE
    GREVE --- ---
    _AMBRA_: A co teprv ty nehorázný ceny, co si berou pekárny za chleba!!!
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    GREVE: dobry, nic hele
    GREVE
    GREVE --- ---
    _AMBRA_: Jaký nehorázný provize?
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    GREVE: jasne, a ty nehorazny provize co si realitky berou svinarna nejsou?
    ale mam z toho taky divny pocit, prodavajici asi nebude uplne ferova zenska :/
    GREVE
    GREVE --- ---
    _AMBRA_: Je to pěkná sviňárna. A pokud se jedná o prodej nemovitosti, tak bych to fakt nedoporučoval. Představ si tu paní, jak pak stojí na katastrálním úřadě a navrhuje úředníkům, ať obejdou tebe :-)
    (Je to jenom příklad; chci tím naznačit, čeho by ses asi mohla dočkat od prodávající s takovým morálním profilem.)
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    tak mam moznost obejit realitku, je to napad prodavajici (ktera s realitkou spolupracuje)...nevim jestli do toho jit...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GREVE: ja musim :) ale nervuje me to
    chci mit uz podepsanou smlouvu :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREVE: dle me pokavad nema info overeny tak ho nema posilat dal, pak to dopada tak ze clovek koupi dve cerny stavby treba jako my a je z toho akorat nasranej..
    - jinak v utery dem na schuzku tak dam vedet jak sme dopadli ale moc tomu uz neverim..
    GREVE
    GREVE --- ---
    KASUMI: Věř jí. Asi to nemá jedoduchý.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    dalsi anabaze
    pani (maklerka) mi v pondeli slibila slevu na najmu, takze jsem kvuli ni zrusila uz jistej byt (levnejsi), pze tento novej byl, alespon podle fotek, hezci a s garazi
    na utery rano mi slibila prohlidku
    rano, uz jsem byla na ceste, mi psala, ze to rusi, ze nam nema kdo otevrit
    ze se ozve pres den
    v prubehu dne mi volala, resp. spis ja ji, uz nevim, ze se tam prebiraji byty (novostavba) a ze ji sice slibili, ze ji tam protlaci, aby mi to mohla ukazat, ale ze se nepovedlo, ze urcite jak se ji hned ozvou, tak pujdeme
    streda odpoledne: volala mi, ze je to teda o necem jinem, ze prej jim chybel nejaky papir od majitelky z jeji banky (maklerka zarizuje i to prevzeti bytu od stavaru, pani majitelka zije v USA a maminka majitelky na morave) a ze kdyby to byla byvala vedela, tak jim to donesla uz v utery, tze to ted poslala postou, pak se hned ozve
    ctvrtek: pisu sms, jak to vypada; jeji odpoved "cekaji na ten papir"
    patek : zatim nic

ta zenska me privede do hrobu
    jako.. asi to neni jeji vina.. nebo jsem naivni ? pokazde, kdyz se mnou mluvi, slibuje, ze byt neda nikomu jinemu a ze sleva plati...ale zacinam se bat

je to pres dumrealit
    GREVE
    GREVE --- ---
    KASUMI: No tak to je fakt klasický jednání majitele-debila. Bohužel je takových stále dost.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    (jeste jsem zapomnela zminit, ze mi v podstate nechtel umoznit byt vymalovat a kdyz jsem se zminila, ze bych vymenila svetla - fakt desny, tak bylo taky videt, ze se mu to nelibi)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GREVE:
    prubeh jednani - dost strucne, krome nedele to vsechno nebylo najednou, ale postupne

nedele:
    on: poplatky chci 3k
    ja: budu tu sama, snizme to
    on: ok, ted to snizime na 2,5 a v cervnu to upravime podle aktualni spotreby jeste presneji

ja: rano vam dam vedet, kdy se muzu nastehovat, nejpozdeji ale k 1.2.
    on:ok, ja vam v pondeli reknu, jestli beru vas nebo ty druhe

pondeli:
    ja: tze sice me majitel nepusti, ale od 1.2. budu platit najem a zarucuju vam tri roky najem (na zaklade propadnuti me kauce, pokud to vypovim driv)
    on: ti druzi ale chteji od pulky ledna (tze cca 8,5 tisice by mu dali navic nez ja)
    ja: no dobre, dam vam za leden pet tisic, i kdyz tam nebudu, a oni vam ten najem dlouhodoby nezarucuji (propadnutim kauce)
    on: ja bych jim dal taky sanci, aby to nabidli, tak ja se jich zeptam, jestli mi zaruci taky ten dlouhodoby najem a reknu vam v utery
    ja: ... (co jsem asi mela delat, ze)

utery: on nic

streda:
    on: tze ja to dam vam, ale poplatky 3 tisice a pak to snizime
    ja: ok (dyt je to jedno, stejne by pak doplacel on, ne ja)
    makler: tze uzavreme tu rezervacni smlouvu, kde pani slozi vysi jednoho najmu
    on, ja: ok

za dve hodiny
    on: ja chci kauci hned (domluva byla az s najmem)
    ja: ok, ale nemam ted v okamziku penize proste hned na vsechno (provize, najem, kauce, delalo to cca 50 tisic, ktery ted po jednom velkem necekanem vydaji cca 40 tisic proste nemam)
    makler: tak mi provizi date pristi tyden a ted panovi zaplatite kauci
    ja: ok

za hodinu:
    on: na najemni smlouve chci notarsky overenej podpis
    ja: podle me se se zblaznil, ale je to jeho problem, mne overi podpis kolega advokat, on bude muset k notari a penize nedostane, dokud to nedonese podepsane

ja chvili na to: zjistila jsem z katastru, ze je to v sjm a je tam vecne bremeno - chci videt vypis z katastru
    on: co je to za formalismus, advokatni vymysly, nemam, nedonesu, nebudu platit, nebudu tim ztracet cas
    ja: dobre, ja si ho poridim sama,ale je to nestandardni

on: posilam najemni smlouvu
    ja: totalni smatlanina - predelavala jsem ji cca 1,5 hodiny, pze a) neobsahovala co mela dle dohody (zejmena garaz v cene apod.) b) byla nekde nezakonna (2 mesice vypoved, okamzite odstoupeni bla bla) - predelavala jsem ji i presto, ze jsem mela v praci strasne moc veci plus nam zacal audit velkejch podniku, fakt jsem uz nemohla (pan uci nekde na SS) - upravy byly opravdu jen dle dohody + zohledneni zakonnosti netk. ustanoveni + zpresneni veci, co by mohly delat problem, ale ne v jeho neprospech - proste jen jsem to detilaneji upravila

on ct rano v reakci na me upravy : co to psalo za grafomana, ja to cist nebudu, nebudu s tim ztracet cas, mam v praci prilis prace (to me fakt pobavilo)
    makler: tak se potkame a probereme to na jednani
    on: ok, v pondeli muzu o pul jedne

a v tu chvili jsem se na to vykaslala
    predstava, ze jeste po vikendu nebudu vedet, na cem jsem a do budoucna, ze s timhle clovekem mam "bydlet" dalsi tri roky - ne diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam