GREVE:
prubeh jednani - dost strucne, krome nedele to vsechno nebylo najednou, ale postupne
nedele:
on: poplatky chci 3k
ja: budu tu sama, snizme to
on: ok, ted to snizime na 2,5 a v cervnu to upravime podle aktualni spotreby jeste presneji
ja: rano vam dam vedet, kdy se muzu nastehovat, nejpozdeji ale k 1.2.
on:ok, ja vam v pondeli reknu, jestli beru vas nebo ty druhe
pondeli:
ja: tze sice me majitel nepusti, ale od 1.2. budu platit najem a zarucuju vam tri roky najem (na zaklade propadnuti me kauce, pokud to vypovim driv)
on: ti druzi ale chteji od pulky ledna (tze cca 8,5 tisice by mu dali navic nez ja)
ja: no dobre, dam vam za leden pet tisic, i kdyz tam nebudu, a oni vam ten najem dlouhodoby nezarucuji (propadnutim kauce)
on: ja bych jim dal taky sanci, aby to nabidli, tak ja se jich zeptam, jestli mi zaruci taky ten dlouhodoby najem a reknu vam v utery
ja: ... (co jsem asi mela delat, ze)
utery: on nic
streda:
on: tze ja to dam vam, ale poplatky 3 tisice a pak to snizime
ja: ok (dyt je to jedno, stejne by pak doplacel on, ne ja)
makler: tze uzavreme tu rezervacni smlouvu, kde pani slozi vysi jednoho najmu
on, ja: ok
za dve hodiny
on: ja chci kauci hned (domluva byla az s najmem)
ja: ok, ale nemam ted v okamziku penize proste hned na vsechno (provize, najem, kauce, delalo to cca 50 tisic, ktery ted po jednom velkem necekanem vydaji cca 40 tisic proste nemam)
makler: tak mi provizi date pristi tyden a ted panovi zaplatite kauci
ja: ok
za hodinu:
on: na najemni smlouve chci notarsky overenej podpis
ja: podle me se se zblaznil, ale je to jeho problem, mne overi podpis kolega advokat, on bude muset k notari a penize nedostane, dokud to nedonese podepsane
ja chvili na to: zjistila jsem z katastru, ze je to v sjm a je tam vecne bremeno - chci videt vypis z katastru
on: co je to za formalismus, advokatni vymysly, nemam, nedonesu, nebudu platit, nebudu tim ztracet cas
ja: dobre, ja si ho poridim sama,ale je to nestandardni
on: posilam najemni smlouvu
ja: totalni smatlanina - predelavala jsem ji cca 1,5 hodiny, pze a) neobsahovala co mela dle dohody (zejmena garaz v cene apod.) b) byla nekde nezakonna (2 mesice vypoved, okamzite odstoupeni bla bla) - predelavala jsem ji i presto, ze jsem mela v praci strasne moc veci plus nam zacal audit velkejch podniku, fakt jsem uz nemohla (pan uci nekde na SS) - upravy byly opravdu jen dle dohody + zohledneni zakonnosti netk. ustanoveni + zpresneni veci, co by mohly delat problem, ale ne v jeho neprospech - proste jen jsem to detilaneji upravila
on ct rano v reakci na me upravy : co to psalo za grafomana, ja to cist nebudu, nebudu s tim ztracet cas, mam v praci prilis prace (to me fakt pobavilo)
makler: tak se potkame a probereme to na jednani
on: ok, v pondeli muzu o pul jedne
a v tu chvili jsem se na to vykaslala
predstava, ze jeste po vikendu nebudu vedet, na cem jsem a do budoucna, ze s timhle clovekem mam "bydlet" dalsi tri roky - ne diky