• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    GREVE
    GREVE --- ---
    GLUON: Protože některý realitky jsou blbý a podlézají majitelům, jak říká JONEZ1, nabízejí jim naprosto nesmyslně nalezení nájemníka zdarma a pak jim nezbývá jiná možnost, než chtít provizi po zájemci. Deformují tím celý trh.
    GLUON
    GLUON --- ---
    Ja ohledne pronajmu spis nechapu, ze nekdy plati realitce provizi novy najemce. Vydelavat na tom prece bude majitel a ten si najima realitku, aby mu nasla najemnika a cele to poresila. Z tohoto pohledu by mel majit platit za tuto sluzbu realitce majitel. Proc je to naopak? Nebo to je jen nekdy naopak? Nebo bere makler provizi z obou stran? :)
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    GREVE: nj, zkusim se domluvit a uvidim :)
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    BLAMI: nepsal jsem, ze chci ojebat realitku...
    GREVE
    GREVE --- ---
    DOGITO: Při pronájmu hodně, při prodeji tak o 20%.
    Ten model moc běžný není, protože realitce se v principu platí hlavně za zprostředkování, ne za právní služby. Kupodivu i s tím má největší výdaje. Můžeš to samozřejmě jako argument použít, ale téměř určitě to nebude fungovat.
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    DOGITO: doporucuju nedat realitce exkluzivitu a pak strcit vaznymu zajemci cislo do kapsy a dohodnout se na smluvni pokute, neklapne-li to. Budes mit paku na kupce aby ti necuknul a pokud si dokazes zajistit pravni servis atp. sam, usetrite oba :)
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    jak moc jsou realitky ochotny smlouvat o provizi?
    je v praxi beznej model, ze od realitky chci najit kupce a vse ostatni si s nim poresim sam a tudiz bude nizsi provize?
    dekuji za zkusenosti :)
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    GOZER1: za RE/MAX můžu tvrdit, že to není ani běžný, ani reálný ani nic dalšího poctivýho.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GREVE: tesat
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    Díky, realitka potvrdila, že je to podvod.
    GREVE
    GREVE --- ---
    GOZER1: Běžnej postup u jakýhokoliv bytu je ten, že jednáš s realitkou a ne s majitelem. A za prohlídku se neplatí. Vůbec, v celém tvém životě se neplatí nic bez smlouvy, pokud po tobě chce někdo opak, je to vždycky evidentně podvod.
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    GOZER1: první peníze, co se realitce platí, je až rezervační poplatek, pokud si chceš zarezervovat nemovitost.
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    Uvidim, jestli se nějaká realitka ozve, ale nevěřim tomu. Peníze bez záruky nikam neposílám, jen se ptám, zda je tohle běžnej postup realitních zmrdů, protože se problematikou nemovitostí nezabejvám...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GOZER1: To rovnou pošli peníze tomu nigerijskému princi nebo americkému vojáku z Iráku? :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    GOZER1: To si děláš srandu?
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    Někdo zkušenosti s realitkou "Svoboda & Williams a.s." ? Jednám s polským majitelem bytu. Chce abych mu poslal 21 000 Kč v eurech na účet do Polska a pak nás makléř z Prahy prej vezme na prohlídku bytu. Dost mi to smrdí... Je tohle běžnej postup u luxusnějších bytů?
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TWENY: Dům, který jsme kupovali my, byl taky zatížený hyptékou, proběhlo to tak, že se stávající hypotéka předčasně splatila penězi z naší (převzít tu stávající jsme nechtěli, protože měla pro nás nevýhodné podmínky). Samozřejmě tam byl nějaký poplatek za předčasné splacení mimo konec fixace (ten platili prodávající a předpokládám, že s ním počítali při stanovování ceny domu) a docela přísné (krátké) lhůty, takže bylo potřeba mít všechno pořádně nachystané a pak teprve celou akci spustit, ale šlo to bez problému. Hodně toho zařídila realitka a banky samy mezi sebou. Myslím, že se to dělá běžně.
    TWENY
    TWENY --- ---
    GREVE: Diky :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    TWENY: Hele, to je úplně běžná situace, skoro všechny nemovitosti jsou dneska zatížený hypotékou a prodávají se vesele dál. Normálně to nabídněte, zkušený makléř vám vysvětlí, jak bude celý proces probíhat.
    TWENY
    TWENY --- ---
    Mohla bych pozadat nekoho o radu, neresili jste neco podobneho? Premyslime o prodeji nemovitosti, ktera je ale zatizena hypotekou. Splaceni predem pro nas nepripada v uvahu. Fixace je tam jeste 8 let. Kupec by si tedy musel prevzit nasi hypoteku (o jeji vysi by se samozrejme snizila cena nemovitosti). Me to pripada trosku jako sci fi. Nemate s tim nekdo zkusenost? Mame za techto podminek zkusit nemovitost nabidnout? Diky.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    SOJKA: Takze taky muzu doporucit pani Stastnou z Dum realit v Kralupech. Vse probehlo jak ma a baracek je nas :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam