• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    POHODAVOLE: no, za rok 2011 by měly u standardních s.r.o. být účetní závěrky založeny od 30.7.2012 (následujícího účetního roku, pokud se ten kryje s rokem kalendářním, což tak zpravidla bývá)

    nicméně já ale nelustroval vás ale až následně tu realitku Bohemia či co
    to že účetní závěrky nezakládáte jsi sem psal přeci ty :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    POHODAVOLE: ne, CSU s tim nema nic spolecneho, to je jina povinnost
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KEMAL: kaslat tri roky? Mame tam 2010 a 2011 tam ma byt dle terminu nejpozdeji do cca 30.07.13 ne? Rekl bych, ze je tam max chyba na strane osoby, ktera to pridava na net. Proto mi to prave prislo divny, pze jak jsem psal, kazdej prd se resi s pravnikem / ucetni / porasdcem. Nevim, jestli ma tato agenda neco spolecneho se statistickym uradem, ale z praxe vim, ze nas pravidelne urguje kvuli jistym udajum (nevim presne jakym) na ktere ma jinou lhutu nez ucetni zakon, takze to sef z principu bojkotuje a posila v terminu dle ucetniho zakona. Je to i tim, ze nema rad zbytecnou praci / statni agendu navic, coz zas chapu..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    povinnost je mekka do te doby, nez zacnou mit soudy cas to resit
    pac kdyz to zacnou resit, muzou vas i zlikvidovat, pokud to nesplnite ani v dodatecne lhute :)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    POHODAVOLE: no já bych řekl že nejpozději do 30.6. (pokud máte účetní rok od 1.1. do 31.12. - obvykle /ne nutně vždy/ to tak bývá) měla být schválena valnou hromadou (případně jediným společníkem) a to včetně případného předchozího auditu (taková povinnost existuje pokud s.r.o. dosahuje nějakého limitu svým obratem); viz § 128 odst.1 obchodního zákoníku

    a do 30 dnů od schválení valnou hromadou měla být podle § 21a zákona o účetnictví zveřejněna ve sbírce listin obchodního rejstříku

    takže z toho mi vychází že nejzazším termínem pro řádné založení je 30.7.

    Samozřejmě nic moc se neděje pokud se proces o nějaký ten týden či pár měsíců zpozdí, koneckonců ta povinnost je opravdu dost "měkká", ale jako kašlat na to 3 roky ... fakt to přinejmenším blbě vypadá a imho to i odrazuje potenciální partnery pokud o vás nemají nějaké důvěrnější kladné informace
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KEMAL: nejsi, taky si to kontroluju
    nicmene treba advokatni kancelare to nedelaji kvuli konkurenci a myslim, ze takovych firem bude vic
    tze ne vzdy to bude nutne znamka neprofesoonality
    ale je to prvni vystrazny vykricnik a pokud tam UZ neni, nebo tam navic nejsou vubec zadny dokumenty X let, davam si majzla
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KEMAL: tak zrovna udaj "bez zbytecneho odkladu" je na stejny urovni jako byla "osoba blizka" nebo "vetsi nez male mnozstvi". Jj jedna se o sro. Jestli chapu spravne, tak rok 2011 mel byt dodan do konce nasledujiciho ucetniho obdobi tedy do konce roku 2012, takze je mozny, ze to vazne akorat na nekom, kdo to tam nebyl schopnej za 3/4 roku uploadovat? Nebo se bere nasledujici ucetni obdobi jako kalendarni rok + lhuta na ukonceni roku, ktera je vyssi za pouziti danoveho poradce?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    POHODAVOLE: ta lhůta je to "bez zbytečného odkladu" ve smyslu § 38k obchodního zákoníku

    ohledně účetních závěrek, pravda, nejspíš platí speciální ustanovení § 21a zákona o účetnictví:

    (2) Účetní jednotky uvedené v § 20 (poznámka: mj. i obchodní společnosti) zveřejňují účetní závěrku i výroční zprávu po jejich ověření auditorem a po schválení k tomu příslušným orgánem podle zvláštních právních předpisů, 16) a to ve lhůtě do 30 dnů od splnění obou uvedených podmínek, pokud zvláštní právní předpisy nestanoví lhůtu jinou, nejpozději však do konce bezprostředně následujícího účetního období bez ohledu na to, zda byly tyto účetní záznamy uvedeným způsobem schváleny.

    Ohledně toho termínu schválení příslušným orgánem (typicky valnou hromadou ... tak nějak automaticky předpodkládám že řešíme s.r.o.) pak platí § 128 obchodního zákoníku: (1) Nestanoví-li zákon, společenská smlouva, popřípadě stanovy kratší lhůtu, svolávají valnou hromadu jednatelé nejméně jednou za rok. Valná hromada, která schvaluje řádnou účetní závěrku, se musí konat nejpozději do šesti měsíců od posledního dne účetního období.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KEMAL: nevim, jestli spatne koukam, ale z tohoto mi nevychazi, ze by bylo udana doba do ktere je nutne uzaverku podat. Druhou veci pak muze byt i rychlost soudu, ktery info vklada na web ne? Jak jsem psal, soudim firmy dle jinych kriterii, kazdopadne to, jestli ma tohle nekdo aktualne uvedeny nebo ne nevypovida o nicem. Dulezitejsi je, jestli vedeni melo problemy v minulosti a to o necem vypovida..
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    Opravdu, já osobně považuju plnění povinnosti zakládat účetní závěrky za základní signál ohledně profesionality potenciálního obchodního partnera. Afaik v tom nejsem sám.

    Pokud máte vše v pořádku a tuto povinnost neplníte, podle mne se zbytečně shazujete a vadně se prezentujete vůči okolí. Nevypadá to totiž dobře.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    POHODAVOLE: obchodní zákoník (z.č. 513/1991 Sb.):

    § 38i
    (1) Sbírka listin obsahuje
    ... c) výroční zprávy, řádné, mimořádné a konsolidované účetní závěrky, pokud nejsou součástí výroční zprávy, vyžaduje-li jejich vyhotovení tento zákon nebo zvláštní právní předpis, návrh rozdělení zisku a jeho konečná podoba nebo vypořádání ztráty, pokud nejsou součástí řádné účetní závěrky, zpráva auditora o ověření účetní závěrky, zprávu o vztazích mezi propojenými osobami podle § 66a odst. 9; na listině obsahující rozvahu (bilanci) musí být uvedeny také identifikační údaje osob, které ji podle zákona ověřují,

    § 38k
    (1) Podnikatel zapsaný v obchodním rejstříku předloží bez zbytečného odkladu od vzniku rozhodné skutečnosti rejstříkovému soudu listiny zakládané do sbírky listin.


    zákon o účetnictví (z.č. 563/1991 Sb.):
    § 18 Účetní závěrka
    (1) Účetní jednotky sestavují v případech stanovených tímto zákonem účetní závěrku. Účetní závěrka je nedílný celek a tvoří ji
    a) rozvaha (bilance),
    b) výkaz zisku a ztráty,
    c) příloha, která vysvětluje a doplňuje informace obsažené v částech uvedených pod písmeny a) a b)


    ustanovení o tom kdo se považuje za účetní jednotku a že se účetní závěrka sestavuje za každé uplynulé účetní období sem, soudím, pastovat nemusím, abych to tu neplevelil - byť i tato ustanovení relevantní jsou
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KEMAL: na to existuje nejaka zakonna povinnost, ze to musis nekam odesilat? Jestli ano, tak pls posli zdroj, abych na to sefa upozornil, aby si zbytecne nezadelal. Jinak se mi to moc nezda, protoze u nas je vse cisty a i zensky z financaku jsou nasrany, kdyz po nekolika dnech kontroly nic nenajdou. Na netu jsem nasel, ze mame posledni uzaverku z roku 2010, ale sef to samo dela kazdej rok. Osobne mi neprijde dulezity, aby to tam bylo. Jinak sef resi doslova kazdy hovno s pravnikem, tak me tohle dost prekvapuje..
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    jako OK, teď čtu že nejste realitka, fajn, to bych si asi od vás klidně i něco drobného koupil (s tím že bych moc nepočítal že reálně platí nějaká záruční doba) ale fakt bych vám nesvěřil 2 milióny
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    POHODAVOLE: neplnění zákonných INFORMAČNÍCH povinností vůči veřejnosti, byť jsou tyto povinnosti relativně "měkké", je u mne projevem vysoké neprofesionality a prostě si to s takovým partnerem "nelajsnu" ať se dušuje čím chce.

    Co jako tajíte? Nechcete se svěřovat s vývojem své situace? Neříkej že je takový problém oscanovat cca 30 stran tabulek a poslat je na CDčku na krajský soud. Nebo na to sestavování účetních závěrek kašlete úplně a ani je neděláte? Sorry ale nic z toho mi nesignalizuje nic dobrého.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KEMAL: sice nejsme realitka, ale tyhle udaje taky nemame aktualni a jsme seriozni, dle ceho soudis, ze pak firma neni profesionalni? Tohle je nesmysl. Kdyz uz to resit takhle tak koukat na penize.cz najit jednatele / majitele a koukat, jestli nepolozil nejaky firmy v minulosti..
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    příklad: slavná Bohemian Estates z nedávné reference - https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-sl?subjektId=isor%3a100056241&klic=iiybf2

    poslední účetní závěrka založena roku 2007. Pak to zřejmě šlo s profesionalitou jaksi do kopříku ...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ohledně těch dotazů na reference realitek atd.:

    imho jako základní orientační zdroj může dost dobře sloužit jednoduchá webová aplikace obchodního rejstříku - http://portal.justice.cz/Justice2/Uvod/uvod.aspx .

    Pokud se v něm realitka nevyskytuje vůbec, nebrat (psaná je nejspíš na nějakého blba - bílého koně, který zvládnul leda tak sehnat 1.000,- Kč na vydání živnostenského listu). Pokud se v něm vyskytuje, otevřít záložku "sbírka listin", hledat dokument který má v názvu "účetní závěrka" a orientačně si jí prostudovat. Pokud ve sbírce listin účetní závěrky nejsou (případně poslední závěrka je stará 3 a víc roku), realitku nebrat.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Nazdar,
    netušíte jak je to s tím když člověk shání pozemky se specifickými požadavky, ale víceméně po celé republice? Je možný chtít po realitce aby mu ,,našla", ehm, například pozemek sestávající se z 20ha luk a 10ha lesa s příjezdovou cestou?
    Další věc, netuší někdo z vás jak to je s pozemkovým fondem a lesama č.r. , prodávaj vůbec pozemky?

    Případně mě prosím odkažte kde bych se měl ptát.. díky
    LASICE
    LASICE --- ---
    Bohemian Estates - NEdoporucuji, zmena ceny na posledni chvili v den podpisu smlouvy, chyby ve vyuctovani, antisemiticke vyroky maklerky atd...
    KONSTANTINOS
    KONSTANTINOS --- ---
    no ,toto přesně dělají žebrácké rk,kradou nabídky ostatním a když se zadáří sehnat kupce ,tak se vetřou.
    mne nemovitost ani nepředali a jejich prodávající klienti nechali vymontovat elektroměr,takže jsem byl 6 týdnů bez proudu a musel jsem zaplatit 2500 - za novou revizi,je to banda blbců na stížnosti nereagují ,nic bych už přes ně nedělal.
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    KONSTANTINOS: Stačilo mi, když se moje exkluzivní nemovitosti objevili u nich na stránkách a nikdo najednou nevěděl, jak.
    KONSTANTINOS
    KONSTANTINOS --- ---
    rk Dachi olomouc,
    touto cestou doporučuji raději se vyhnout této lajdácké společnosti,transakce pro ně končí v momentě,kdy zhrábnou provizi,pak už nezájem,předání nemovitosti nebo přepis měřidel neprovádějí,nic o tom nevědí,nesolidní prolhané jednání,.........no prostě blbci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam