• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    GREVE
    GREVE --- ---
    Blbí je, že kvůli těm realitkám už na Bezrealitky nikdo nepíše svoje kontaktní údaje, takže když chce zájemce na něco reagovat, musí vyplnit ten jejich formulář a čekat, až se majitel ozve. Což většinou udělá tak za týden, často vůbec.
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    Tak já mám teď taky zkušenost. Prodáváme rodinný dům (v Brně) a od neděle, kdy jsem inzerát zadala, se mi ozvalo už cca 50 zájemců. A nemusím snad dodávat, že samé RK. I když máme v inzerátu, že nemáme zájem o jejich služby... Někteří jsou rozumní, ale většina z nich je vážně otravná a pak už jsem i arogantní a zlá, ale když to nejde po dobrém (jednak je to v inzerátu, jednak jim to pak sama ještě zopakuju na začátku hovoru...)..
    Dobrý je, když někdo volá s tím, že viděl inzerát na "domeček" (je to třígenerační dům) a jestli se může přijít podívat... Tak moje první otázka už automaticky je: "A z které jste realitní kanceláře?" :) ¨
    Jinak inzerát je na bezrealitkách.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    WITTGENSTEIN: Moje chyba ze v jednom prispevku reaguju na 2 veci
    A) cena inzerovaneho bytu je nerealne nizka
    B) cena v Dejvicich, Bubenci (ale i jinde) je na inzertnich serverech obecne o cca 10 % nastrelena oproti cene za kterou se obchod v realu zrealizuje
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    PETER_PAN: Ne, kdyby to byla inzerovaná cena, stál by ten byt 4,65 mega. Těch dvaašedesát tisíc je místně obvyklá cena dle MF ČR.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    WITTGENSTEIN: Ta cena je ulet, to ano. Ale 62kkc/m2 je inzerovana cena - cena za kterou se to realne proda je rozhodne o 10%(+) mensi.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ANTALSTASEK: Průměrná cena v Bubenči je cca 62 tisíc na metr čtvereční. Takže jo, ta cena je úlet.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    no mam na to vic jak mesic, tak se holt obrnim trpelivosti
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    WITTGENSTEIN: ano to mas pravdu. ale zas se pri tom co shanim dostanu jednorazove na 40-50 tis. sice to dam ale cekaj me ted dalsi vydaje takze kdyz neco usetrim tak tim lip.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    POHODAVOLE: shanim pronajem. u nakupu mi to nevadi. tam ten servis je. kupoval sem pred rokem dum a realitka se o vse postarala. tak proc nezaplatit. ale u pronajmu zadna podobna pridana hodnota neni
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANDY_WARHOL: Zas tak tragicky bych to neviděl. Zrovna jsem strávil asi měsíc hledáním bytu, takže mám čerstvé zkušenosti. Když opravdu intenzivně hledáš, tak se dá v pohodě najít byt i bez realitky, nebo aspoň bez placení plné provize. A ve chvíli, kdy se objeví super nabídka, tak za ni i rád makléři pár tisíc zaplatíš.

    Byl jsem za poslední dobu asi na deseti prohlídkách a kupodivu všichni makléři měli ty byty exkluzivně, různě od známých, z minulé spolupráce s majitelem a podobně. Když se na Srealitách objevilo na stejný byt víc inzerátů od realitek, tak se dal vždycky najít i jejich zdroj na Bezrealitky nebo jinde.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ANDY_WARHOL: No, to jsem slyšel, že lidi na bezrealitky.cz mají dost velké oči. V tom případě to ber pozitivně: odměna pro realitního makléře se ti amortizuje už za pět měsíců a pak už každý měsíc ušetříš dva litry.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANDY_WARHOL: tak to chapu, ale je to proste boj. Zas nikde nemas jistotu, ze prodavajici je vzdy na lepsi komunikacni urovni nez makler z realitky. U maklere muze clovek alespon ocekavat, ze bude na vse spechat, kvuli provozi. Musim rict, ze to samy jsem prozil pred x lety, kdyz jsme nakupovali, ale bral jsem to tak, ze je to vyhodny i s jejich provizi, nemovitost se nam libila, tak jsme to protrpeli. Dnes jsme spokojeny a nemenili bysme, i kdyz jsme koupili cernou stavbu a kdyz si vzpomenu na maklere, tak se musim akorat smat..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    WITTGENSTEIN: jako neco tam je. ale oproti celkove nabidce minimum a navic za stejne kvalitni byt odhadem klidne o dva litry vyssi najem:(
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ANDY_WARHOL: A bezrealitky.cz je marné?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    POHODAVOLE: ja taky nerikam ze se s tim neco da delat. resil sem tu s tebou primarne to, jaky podfuky se deji. to jestli to nejak resit de nebo nejde sem nerikal.
    ostatne me to stve spis proto, ze ted potrebuju vetsi byt a budu se s tema kokotama muset bavit, a misto abych si poridil neco noveho do studia budu muset nejakymu priblblikovi platit vic jak deset tisic za to ze vyvesil inzerat, protoze kvuli jejich spamu je na trhu minimum nabidky od primych majitelu. nemam hluboko do kapsy ake vyhazovani penez z okna se mi z principu nelibi.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANDY_WARHOL: me se to nelibi. Hold jsou veci proti kterejm muzes bojovat, ale nic s tim stejne nenadelas, jen se muzes max nasrat..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    POHODAVOLE: hele libi se ti to? vsadim se ze ne. proc tolerovat otravny kokoty?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANDY_WARHOL: zas bych to tak neprozival, taky mi do prace vola denne x lidi a nabizi bankovni sluzby a jeste jsme si nic neobjednali.. :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    WITTGENSTEIN: Ten program má každá realitka. Asistentky mívají v popisu práce to všechno obvolat. Ale týká se to asi jenom Prahy, já jsem prodával dva byty mimo Prahu a více méně nikdo nezavolal. Nakonec jsem si musel realiťáky vyhledat sám :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    WITTGENSTEIN: tebe neudola ale ne jazdy je odolny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam