• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    MINER
    MINER --- ---
    ANDY_WARHOL: pak jim můžeš fakturovat i čas, který jsi strávil fakturováním toho „ušlého zisku„ jako „zisk ušlý vymáháním ušlého zisku“:)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANDY_WARHOL: myslim si, ze se tomu akorat tak zasmejou..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    POHODAVOLE: to ti reknu rovnou. dostanu hovno ale muzu je aspon vyprudit. sice neverim tomu ze se nad sebou zamysli, ale co kdyby
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANDY_WARHOL: to zkus a pak dej vedet, jak si dopadl :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak muj nazor na realitky se opet potvrdil. nechapu jak takovy bandy amateru jsou tak drzy, ze chtej za svoje "sluzby" od nekoho prachy. to ze jeden byt jich inzeruje nekolik, to uz me neprekvapuje, ale to, ze na domluvene prohlidce zahadne chybi klice od bytu, takze jedu pres pul mesta uplne nahovno, tak to uz je fakt k smichu, kdyby to nebylo k placi. jsem zivnostnika ty tri zbytecne hodiny co sem mojl pracovat mi nikdo nezaplati. fakt si pohravam s myslenkou nafakturovat jim to dle sve bezne tarifikace a pak to i vymahat. uz jen kvuli tomu aby si uvedomili, ze takhle fakt ne.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Začal jsem spolupráci s M&M Reality, Chomuto jako makléř junior i ve svých 44 letech :).

    Neni tady zájem dát na nástěnku, kdo je tu makléř a pro koho makléřuje ?
    SUSANNA
    SUSANNA --- ---
    IF_: To určitě ano :)
    B3DA
    B3DA --- ---
    Ještě bych přisypal zkušenost s realitní kanceláří Liberty reality (dříve Aurea reality) a jednatelkou doktorkou Svobodovou (sídlo Praha, kousek od Pankráce). Právníka jsem měl také svého, veškeré požadavky zaneseny do smluv (jednalo se o DV, převáděl se podíl a následně do OV, likvidace družstva), servis ok jen úschovu jsem si řešil sám na vlastní přání.
    Při hledání bytu jsem viděl hodně šíleností a návodů jak nedělat realiťáka, tohle nakonec dopadlo dobře vč. všech možných termínů, kdy se realitka snažila vyjít vstříc. Řekl bych - takhle to má vypadat :)
    IF_
    IF_ --- ---
    B3DA: Posílám to přes účet, stovku v hotovosti po kapsách nemám :) Právě o to mi jde, dávat peníze předem prakticky bez dokladu. Ale dnes jsme s realiťákem mluvila a neviděl problém v tom, že to naš eprávnička upraví, tak uvidíme.
    B3DA
    B3DA --- ---
    IF_: No, pokud se platí v hotovosti a ve smlouvě zaneseno že rezervační poplatek byl zaplacen před podpisem smlouvy, neviděl bych v tom problém. stejně si to předáte v té chvíli kd yto podepíšete.
    Já platil rez. převodem, čili ve smlouvě bylo něco ve smyslu že pokud na účtu ... do 2 pracovních dnů po podpisu rez. s. nepřistane ode mě částka, smlouva pozbývá platnost.
    Taky možnost.
    Každopádně ve smlouvě "rezervace zaplacena před podpisem" imho neznamená týden dopředu na dobré slovo...
    IF_
    IF_ --- ---
    SUSANNA: To jo, ale zase když člověk kupuje byt v řádech milionů, tak se pár tisíc za právníka vyplatí:)
    SUSANNA
    SUSANNA --- ---
    ELIS: Máte pravdu a mohu potvrdit, že je internet plný fiktivních inzerátů. Jsou především na byty k pronájmu. Realitka si tak zvyšuje poptávku a získává kontakty. Je to přesně tak, jak jste vypozorovala, typická odpověď je "Tento byt je již zarezervovaný, ale mohu Vám nabídnout jiný v této lokalitě..." Nedělají to všechny RK, ale některé bohužel ano.
    SUSANNA
    SUSANNA --- ---
    IF_: Dobře děláte. Smutné je, že člověk zaplatí dost vysokou provizi za služby RK, ale navíc si k tomu zaplatí ještě právníka, aby ty jejich smlouvy zkontroloval.
    IF_
    IF_ --- ---
    SUSANNA: Smlouvu ted ma moje pravnicka,na kterou je spoleh,ona to prepise,jen me to zarazilo.Jak vubec ve smlouve muze byt ze kupujici se zavazuje,ze pred podpisem smlouvy zaplati rez.poplatek:)?
    SUSANNA
    SUSANNA --- ---
    Ne. Doporučuji platit, pokud máte v ruce smlouvu, kde bude přesně specifikováno, na jaký byt platíte rezervační poplatek. Rezervační poplatek = provize realitní kanceláře. Pečlivě si pročtěte takovou smlouvu, obzvláště co se bude dít s Vaší zálohou, pokud například prodávající odstoupí od prodeje bytu nebo nedostanete hypotéku na byt apod. Mělo by v té smlouvě být specifikováno, že Vám v takovém případě zálohu vrátí. Často se stává, že kupující zálohu nedostane zpět, přestože k nákupu bytu nakonec nedošlo. Doporučuji pečlivě přečíst podmínky každé smlouvy a případně je upravit. Pokud vyžadují platbu předem bez smlouvy a tlačí na kupujícího, že jinak ten byt vyfoukne jiný zájemce, je to divné.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    IF_: Ne.
    IF_
    IF_ --- ---
    Zdá se vám v pořádku platit rezervacni poplatek ještě před podpisem rezervační smlouvy?
    PETAW
    PETAW --- ---
    Koupili jsme dum pres Adausreality a slibili jsme reference. Je to RK z Blanska, dum Brno-venkov a byli jsme s pristupem a postupem prodeje spokojeni, takze za nas pozitivni. Snad nas pri rekonstrukci nic neprekvapi.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ELIS: na moj byt visel inzerat na nete este po podpisani vsetkych zmluv, ked sa uz cakalo len na kataster.. a reklamnu plachtu s cislom na realitku sundavala realitacka z balkonu az pri preberani, co bolo o par dalsich tyzdnoch po prepise
    IF_
    IF_ --- ---
    VISOR: Mně v tomto směru pomáhala id Shiva42...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ELIS: cestnost bych necekal....
    ELIS
    ELIS --- ---
    ANDY_WARHOL: Jojo, uz jsem slysela ruzne vety: "Bohuzel, byt uz je rezervovany", "Zrovna se podepisuje smlouva", "Byt se uz neprodava, majitel si to rozmyslel", "Byt uz je pryc, zapomneli jsme stahnout inzerat"... Napred jsem mela pocit, ze mam smulu, ze jsem proste zareagovala pozde. Samozrejme to nekdy mohla byt pravda, ale ted uz v tom spis vidim i beznou realitackou praxi, coz je fakt frustrujici. Pak k tem realitkam ztracim duveru a chut vubec pres ne neco realizovat, kdyz jsou schopne uverejnovat falesne inzeraty, jak cestne asi budou jednat pri jinych ukonech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam