• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    PETAW
    PETAW --- ---
    Koupili jsme dum pres Adausreality a slibili jsme reference. Je to RK z Blanska, dum Brno-venkov a byli jsme s pristupem a postupem prodeje spokojeni, takze za nas pozitivni. Snad nas pri rekonstrukci nic neprekvapi.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ELIS: na moj byt visel inzerat na nete este po podpisani vsetkych zmluv, ked sa uz cakalo len na kataster.. a reklamnu plachtu s cislom na realitku sundavala realitacka z balkonu az pri preberani, co bolo o par dalsich tyzdnoch po prepise
    IF_
    IF_ --- ---
    VISOR: Mně v tomto směru pomáhala id Shiva42...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ELIS: cestnost bych necekal....
    ELIS
    ELIS --- ---
    ANDY_WARHOL: Jojo, uz jsem slysela ruzne vety: "Bohuzel, byt uz je rezervovany", "Zrovna se podepisuje smlouva", "Byt se uz neprodava, majitel si to rozmyslel", "Byt uz je pryc, zapomneli jsme stahnout inzerat"... Napred jsem mela pocit, ze mam smulu, ze jsem proste zareagovala pozde. Samozrejme to nekdy mohla byt pravda, ale ted uz v tom spis vidim i beznou realitackou praxi, coz je fakt frustrujici. Pak k tem realitkam ztracim duveru a chut vubec pres ne neco realizovat, kdyz jsou schopne uverejnovat falesne inzeraty, jak cestne asi budou jednat pri jinych ukonech.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ELIS: cim dal mi to pripomina bazarniky. spousta aut ktery se vystavujou sou bud lezaky co nikdo nechce nebo auta neexistujici slouzici jako mucholapka.
    ELIS
    ELIS --- ---
    ANTALSTASEK: Podle me taky fake. Sleduju sreality denne, takze kazde novinky si v te zaplave stokrat se tocicich lezaku hned vsimnu a tohle tam snad skocilo uz rovnou s informaci "rezervovano".

    Par takovych nachytavek uz jsem zaregistrovala.
    1) Kdyz clovek zavola na inzerat, reknou mu, ze uz je byt bohuzel pryc, ale hned mu cpou jinej (horsi). Pritom po case ten inzerat vidim zas (samozrejme stale bez informace, ze by byl rezervovany) .
    2) Taky se mi stalo, ze jsem volala na byt, o kterym mi zenska rekla, ze je v rezervaci, ale ze bude mit ted nejaky novy nabidky, ze mi to hodi do mailu. Ozvala se az za par tydnu a hele, posila mi - spolu s jinejma, ktery byly mimo moje zadani - znova ten samej. Na muj dotaz, jak to teda je, kdyz mi pred tim rikala, ze uz je pryc, uz nereagovala.
    3) Obcas vidam inzeraty na byty, ktere maji spolecne rysy: obecny popis s atraktivnimi parametry, nizkou cenu, nekonkretni "dobrou" adresu a fotku jen ulice nebo mapu. Podezrely od pohledu. Jednou jsem tam ze zvedavosti psala, zenska mi dala kontakt na nejakou jinou zenskou a at se ji ozvu dalsi den. Pak uz jsem se na to vykaslala, ale zajimalo by me, co je todle za levej byznys.

    Trochu o tech realitkach ztracim idealy. Uz nejaky cas shanim byt. Kontakt na me maji asi tri realitky, ze mi budou posilat nabidky. Cekala jsem od toho, ze se takhle treba dostanu driv k novinkam, jeste nez se objevi na netu. Ale spis se mi zda, ze mi posilaji akorat tak blbosti, ktere uz dlouho nemuzou udat.
    VISOR
    VISOR --- ---
    Zdravím. Po zkušenostech s prodejem svého prvního bytu přes realitní kancelář jsem se rozhodl svůj stávající byt prodat sám. Nenašel by se někdo z místních diskutujících, kdo už si tímto prošel? Potřeboval bych právníka, který by mě celým procesem bezpečně provedl. Doporučí někdo spolehlivého erudovaného profesionála v Praze?
    MINER
    MINER --- ---
    ANDY_WARHOL: stačí když každý, koho přepadně realitka proti vůli, dá klientovi, kterého přivede kontakt na sebe, aby si sám vybral, jestli chce pronajímat přes zprostředkovatele nebo napřímo.

    Ono to pak ty realitní kovboje přejde samo, když tam budou chodit zbytečně...
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    GREVE: Pravda. Já jsem tam na sebe číslo uvedla (ale služební, ne soukromý telefon) a asi to nebyl nejlepší nápad..
    ANDY_WARHOL: To by bylo dobrý. V ideálním světě.
    Blbý taky je, že jim přijde nepochopitelný, že někdo prostě toho zprostředkovatele nechce. Mně jde vlastně jen o tu inzerci, prohlídky může dělat ségra, co tam bydlí a smlouvy a úschovu zařídí můj přítel, který je právník a tohle řeší denně. Tj. jejich "právní servis" taky nepotřebuju...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    rikam. pomohlo by dat do zakona, ze oni nesmi sami majitele kontaktovat. jen kdyz se jim nekdo sam ozve. pak by zbyli ty co skutecne neco platneho udelaji a ne ty co maji agresivnejsi obvolavace.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Blbí je, že kvůli těm realitkám už na Bezrealitky nikdo nepíše svoje kontaktní údaje, takže když chce zájemce na něco reagovat, musí vyplnit ten jejich formulář a čekat, až se majitel ozve. Což většinou udělá tak za týden, často vůbec.
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    Tak já mám teď taky zkušenost. Prodáváme rodinný dům (v Brně) a od neděle, kdy jsem inzerát zadala, se mi ozvalo už cca 50 zájemců. A nemusím snad dodávat, že samé RK. I když máme v inzerátu, že nemáme zájem o jejich služby... Někteří jsou rozumní, ale většina z nich je vážně otravná a pak už jsem i arogantní a zlá, ale když to nejde po dobrém (jednak je to v inzerátu, jednak jim to pak sama ještě zopakuju na začátku hovoru...)..
    Dobrý je, když někdo volá s tím, že viděl inzerát na "domeček" (je to třígenerační dům) a jestli se může přijít podívat... Tak moje první otázka už automaticky je: "A z které jste realitní kanceláře?" :) ¨
    Jinak inzerát je na bezrealitkách.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    WITTGENSTEIN: Moje chyba ze v jednom prispevku reaguju na 2 veci
    A) cena inzerovaneho bytu je nerealne nizka
    B) cena v Dejvicich, Bubenci (ale i jinde) je na inzertnich serverech obecne o cca 10 % nastrelena oproti cene za kterou se obchod v realu zrealizuje
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    PETER_PAN: Ne, kdyby to byla inzerovaná cena, stál by ten byt 4,65 mega. Těch dvaašedesát tisíc je místně obvyklá cena dle MF ČR.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    WITTGENSTEIN: Ta cena je ulet, to ano. Ale 62kkc/m2 je inzerovana cena - cena za kterou se to realne proda je rozhodne o 10%(+) mensi.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ANTALSTASEK: Průměrná cena v Bubenči je cca 62 tisíc na metr čtvereční. Takže jo, ta cena je úlet.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    no mam na to vic jak mesic, tak se holt obrnim trpelivosti
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    WITTGENSTEIN: ano to mas pravdu. ale zas se pri tom co shanim dostanu jednorazove na 40-50 tis. sice to dam ale cekaj me ted dalsi vydaje takze kdyz neco usetrim tak tim lip.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    POHODAVOLE: shanim pronajem. u nakupu mi to nevadi. tam ten servis je. kupoval sem pred rokem dum a realitka se o vse postarala. tak proc nezaplatit. ale u pronajmu zadna podobna pridana hodnota neni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam