• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Máte někdo zkušenost s RKSTING ? Prý mají na houby ty rezervační smlouvy. Chci koupit jeden barák s pozemkem, jenže mám pocit že makléř si s námi hraje. čeká na nejvyšší nabídku (nevím jestli majitel nebo on). Nevím jak dál, jestli mám cenu navýšit anebo čekat. Co když to někomu střelí a nás obejde ? A taky mám dotaz proč majitel podepsat s tou realitkou výhradní smlouvu ? Když chci nejvíc, tak přece rozhodmím barák do více realitek a uvidí se...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANTALSTASEK: kdybys ten byt videl, tak by si ten propastny rozdil videl.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak dalsi oblieny trik, take hodne podobny s autobazary
    nafotit nemovitost tak, ze by clovek si z toho sedl na zadek i kdyz je to v podstate jen kuca
    priklad
    Pronájem, byt 4+kk, 132 m² | Sreality.cz
    http://www.sreality.cz/detail/pronajem/byt/4+kk/praha-kobylisy-brezineveska/3587223644

    ten byt by byl ve skutecnosti i hezky, kdyby ho nekdo v 80 letech nezmrsil nejakou divno podlahou, ktera neustale vrze, pricky se tam zdaji z papiru a jedina hezka vec je tak max koupelna a ta terasa, z toho oblozeni a podlahy lina divnej smrad, v realu to vypada mnohem hur nez na fotkach.

    jaky ma smysl pro agenta aby mu tam chodilo procesi lidi a on stejne nikoho neukecal, nez aby mu prislo radove min lidi ale se skutecnym zajmem ? sice mi zkusil hned nabidnout jinej byt, jenze neslo se na nej jet podivat hned a jeste tvrdil, ze mu ma nekdo prijit podepsat rezervacni smlouvu, takze by to stejne bylo dost nejiste. takze prinos pro nej nul. nu coz, jeho boj, aspon ze klice se nasly...

    ale ja uz sem spokojeny, vcera mi volal primy majitel nemovitosti kde jsem byl v nedeli a rekl mi, ze to co sem po nem chtel splnit muze a jestli mam stale zajem, takze hledani bydleni uz pro me nastesti skoncilo a bez provize realitce....
    MINER
    MINER --- ---
    ANDY_WARHOL: pak jim můžeš fakturovat i čas, který jsi strávil fakturováním toho „ušlého zisku„ jako „zisk ušlý vymáháním ušlého zisku“:)
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    ANDY_WARHOL: jaká realitka/makléř ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    POHODAVOLE: ja uz nasranej sem, pochybuju ze budu vic
    ale samozrejme s na to vyseru, ten cas mi za to nestoji, jenze bohuzel se nic nezlepsi.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANDY_WARHOL: jak jsem psal, zkus to, ale ve finale budes nasranej akorat ty sam. Vymahaci kupujou faktury vystaveny za sluzby, kde je jasny, ze si to dluznik objednal. V tomhle pripade nevim, jak chces prokazat, ze si diky tomuto prisel o penize. Dalsi veci je pak vyse vymahany castky, ktera pro ne taky nebude zajimava. Plne te chapu. Vzdycky kdyz se mi neco stane, tak bejvam taky dost nasranej, ale nejlepsi lekem je cas :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    POHODAVOLE: v dnesni dobe dokaze i vymysleny dluh potrapit. zvlast kdyz ho za symbolickou castku prodas vymahacske firme. zas bych to nepodcenoval
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANDY_WARHOL: myslim si, ze se tomu akorat tak zasmejou..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    POHODAVOLE: to ti reknu rovnou. dostanu hovno ale muzu je aspon vyprudit. sice neverim tomu ze se nad sebou zamysli, ale co kdyby
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANDY_WARHOL: to zkus a pak dej vedet, jak si dopadl :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak muj nazor na realitky se opet potvrdil. nechapu jak takovy bandy amateru jsou tak drzy, ze chtej za svoje "sluzby" od nekoho prachy. to ze jeden byt jich inzeruje nekolik, to uz me neprekvapuje, ale to, ze na domluvene prohlidce zahadne chybi klice od bytu, takze jedu pres pul mesta uplne nahovno, tak to uz je fakt k smichu, kdyby to nebylo k placi. jsem zivnostnika ty tri zbytecne hodiny co sem mojl pracovat mi nikdo nezaplati. fakt si pohravam s myslenkou nafakturovat jim to dle sve bezne tarifikace a pak to i vymahat. uz jen kvuli tomu aby si uvedomili, ze takhle fakt ne.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Začal jsem spolupráci s M&M Reality, Chomuto jako makléř junior i ve svých 44 letech :).

    Neni tady zájem dát na nástěnku, kdo je tu makléř a pro koho makléřuje ?
    SUSANNA
    SUSANNA --- ---
    IF_: To určitě ano :)
    B3DA
    B3DA --- ---
    Ještě bych přisypal zkušenost s realitní kanceláří Liberty reality (dříve Aurea reality) a jednatelkou doktorkou Svobodovou (sídlo Praha, kousek od Pankráce). Právníka jsem měl také svého, veškeré požadavky zaneseny do smluv (jednalo se o DV, převáděl se podíl a následně do OV, likvidace družstva), servis ok jen úschovu jsem si řešil sám na vlastní přání.
    Při hledání bytu jsem viděl hodně šíleností a návodů jak nedělat realiťáka, tohle nakonec dopadlo dobře vč. všech možných termínů, kdy se realitka snažila vyjít vstříc. Řekl bych - takhle to má vypadat :)
    IF_
    IF_ --- ---
    B3DA: Posílám to přes účet, stovku v hotovosti po kapsách nemám :) Právě o to mi jde, dávat peníze předem prakticky bez dokladu. Ale dnes jsme s realiťákem mluvila a neviděl problém v tom, že to naš eprávnička upraví, tak uvidíme.
    B3DA
    B3DA --- ---
    IF_: No, pokud se platí v hotovosti a ve smlouvě zaneseno že rezervační poplatek byl zaplacen před podpisem smlouvy, neviděl bych v tom problém. stejně si to předáte v té chvíli kd yto podepíšete.
    Já platil rez. převodem, čili ve smlouvě bylo něco ve smyslu že pokud na účtu ... do 2 pracovních dnů po podpisu rez. s. nepřistane ode mě částka, smlouva pozbývá platnost.
    Taky možnost.
    Každopádně ve smlouvě "rezervace zaplacena před podpisem" imho neznamená týden dopředu na dobré slovo...
    IF_
    IF_ --- ---
    SUSANNA: To jo, ale zase když člověk kupuje byt v řádech milionů, tak se pár tisíc za právníka vyplatí:)
    SUSANNA
    SUSANNA --- ---
    ELIS: Máte pravdu a mohu potvrdit, že je internet plný fiktivních inzerátů. Jsou především na byty k pronájmu. Realitka si tak zvyšuje poptávku a získává kontakty. Je to přesně tak, jak jste vypozorovala, typická odpověď je "Tento byt je již zarezervovaný, ale mohu Vám nabídnout jiný v této lokalitě..." Nedělají to všechny RK, ale některé bohužel ano.
    SUSANNA
    SUSANNA --- ---
    IF_: Dobře děláte. Smutné je, že člověk zaplatí dost vysokou provizi za služby RK, ale navíc si k tomu zaplatí ještě právníka, aby ty jejich smlouvy zkontroloval.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam