• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    JIRAN81
    JIRAN81 --- ---
    HLUCHEJ: To co pise Konopaslik je pravda. Ta drazba je extrem. At si majitel vyjede registry a melo by to byt ok. Penize do uschovy a vyplatit po prepisu. Pripadnou dalsi exe vyplatit z penez v uschove. Pokud je hodnota nemovitosti 1mil a exe 900 tak bych do toho nesel.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    HLUCHEJ: Právník nebude mít zkušenost s tím, co bance vadí a co jí nevadí. V tomto případě bych se obrátil na banku, které se to týká a řešil situaci s ní. Pokud ti to banka odsouhlasí, tak ok. Ohledně koupě bytu v exekuci je ale jiné riziko. Jde o to, že majitel nemá právo bytem disponovat, tzn. jakákoliv smlouva, kterou s tebou ohledně bytu uzavře, je neplatná. Toto se zpravidla řeší tak, že se peníze složí přímo na stole u exekutora (pokud tento spolupracuje) a rovnou na témže stole se podepíše kupní smlouva - exekutor může písemně potvrdit, že v době podpisu KS už exekuce nebyla aktuální.

    Exekutoři mají jakýsi informační systém (buď per huba, nebo sofistikovanější, netuším přesně), který způsobí to, že pokud dlužník jednomu exekutorovi uhradí danou částku, tak ostatním se "rozsvítí kontrolka" a řekne jim "něco se děje, Novák zaplatil". Pak už je pro ně celkem snadné vypátrat co konkrétně se děje a přihlásit se o svá práva taky. Takže pozor, aby se nestalo, že v dobré víře zaplatíš za prodávajícího jednu exekuci a během dvou dnů mu tam naskáčou tři další, do té doby spící v nečinnosti. Rozhodně si - když už se rozhodneš, že ti to za to riziko stojí - dojdi na okresní soud, kam povinný spadá trvalým bydlištěm (a místem podnikání, je-li živnostník) a nech si vypsat seznam podání, které na něj existují. Tím budeš mít aspoň předsavu, jestli na něm visí něco dalšího.

    Bohužel exekuce jako taková má přednost před vkladem kupní smlouvy, takže i když bys stihnul KS zavkladovat před zjevením se nějaké další exekuce, tak se tím rizika nezbavíš. A pokud podání existovalo už v době před zapsáním KS (tzn. objevilo se kdykoliv v průběhu lhůty od podání návrhu do zápisu), tak může být nemovitost exekucí postihnutá i dodatečně.

    Jediný 100% způsob, jak koupit bez rizika nemovitost v exekuci, je dražba - ta totiž právní stav nemovitosti restartuje a očistí od všech závazků, současných i budoucích, vztahující se k původnímu vlastníkovi. Týká se to i doborovolné dražby a pokud je nemovitost pro tebe natolik sexy, že ji nutně chceš, tak bych se zkusil domluvit na vyvolání právě takové dražby. Náklady pro dražebníka jsou řádově 20-30 tisíc a máš jistotu.
    HLUCHEJ
    HLUCHEJ --- ---
    Ahoj, mam uz vybrany byt. Je to pres realitku REMAX. Na byte je exekucni prikaz k prodeji - realitka o tom informovala. Udajne by nemel byt problem vzit na to hypoteku vzhledem k tomu, ze dluh je banky, co poskytuje hypoteku.
    Mohu verit realitce nebo se mam hned shanet pravnika, aby to proveril? Diky
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    HLUCHEJ: Dokument v pořádku, postup paní špatnej. Služba o vyhledání nemovitosti je smysluplná pro lidi, kteří nechtějí/neumí/nemají čas se zabývat vlastním vyhledáváním. My sice v podobné smlouvě nic o tom, že by Zájemce nesměl nabýt nemovitost do vlastnictví bez přičinění Zprostředkovatele nemáme, ale i tak se vždycky každého, kdo po mě chce, abych mu byt hledal, třikrát ptám, jestli opravdu to nebude dělat sám a jestli opravdu je ochoten za to zaplatit. Tenhle papír totiž slouží k oddělení těch, kteří se jen zeptají "a nevěděl byste o něčem" od těch "opravdu mi něco najděte". Prvních jsou stovky, druhých minimum a i z toho minima je potřeba odfiltrovat ty, kteří to fakt zvládnou sami, jen si myslí, že ne. Pokud bys za mnou přišel s tím, že uvažuješ "pokud bych si něco sehnal sám", tak bych ti raději poradil, kde nabídky najdeš a na co si dát pozor a popřál ti hodně štěstí. Přijde mi to lepší, než si tě pojistit smlouvou, která tě možnosti najít si něco sám zbavuje. Takže v principu není špatně ta smlouva, byť je přísnější, než jsem zvyklý, ale postup té kolegyně. Smlouva chrání realitku před tím, aby nestrávila kdovíkolik času hledáním vhodné nemovitosti (a pak prohlídkama, vyjednáváním o ceně, atd.) a ty bys jim pak řekl, že sis to rozmyslel. Takže je to naprosto legitimní požadavek ze strany RK. Ale paní s tebou měla tu situaci rozebrat a imho, pokud by z rozhovoru vyplynulo, že ji v principu nepotřebuješ, tak tě do té smlouvy netlačit.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    HLUCHEJ: Tam dela kamos, to se poptam.
    HLUCHEJ
    HLUCHEJ --- ---
    Ahoj,
    shanim byt. V patek jsem byl v Hypocentru modre pyramidy. Pani mi tam vyjela "Dohodu o vyhledani a zprostredkovani koupe nemovitosti" - s hlavickou RSH Realitni spolecnost.
    Dost tlacila na podpis, ale bez precteni nic nepodepisuju. Po precteni jsem to ani neodepsal. Nelibilo se mi, ze dohoda nema uvedeno, jakym jinym zpusobem ji lze ukoncit, krome dobehnuti platnosti (do zari 2016) nebo koupe nemovitosti.
    Dale tam stoji:
    "Zajemce neni opravnen po dobu platnosti teto Dohody nabyt do sveho vlastnictvi Nemovitost na zaklade jakekoli Prevodni smlouvy, pokud tak nebylo ucineno pricinenim Zprostredkovatelem"
    Co si o tom myslite? Je toto standardni?
    Sankce za poruseni tam psana neni, takze predpokladam ze bychom se soudili o usly zisk, pokud bych si neco sehnal sam?
    WAKO
    WAKO --- ---
    GREVE: máš pravdu, nepřipojil jsem link

    O kanceláři | ERA For you | ERA Česká republika
    http://era-reality.cz/era-for-you/o-kancelari.aspx
    GREVE
    GREVE --- ---
    WAKO: To je franšíza, takže každá pobočka může být úplně jiná.
    WAKO
    WAKO --- ---
    Nějaké zkušenosti s Era, díky?
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    PALYSO: ahoj byl to pan Kožíšek myslím
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    TEKKIT: ahoj můžeš prosím napsat jméno makléře? Vyhlédl jsem si dům, který také prodává amazing reality - jih.
    Díky, příští týden se jdem na domek mrknout, tak uvidíme.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    MAJLA: Z pozice konkurenta: Velmi dobře zpracovaný lokální marketing nabídek, mají vývěsky na frekventovaných místech v Praze (metro, řetězce). Žádná známá kauza, která by na Chirše házela špatné světlo se ke mně nedonesla. Údajně pracují s nadstandardně vysokými provizemi (7%+), ale to je neověřené info (jeden klient povídal) a ve vztahu k fakt dobře udělané lokálce to nepovažuju za negativní vlastnost.
    MAJLA
    MAJLA --- ---
    Uz se nekdo setkal s http://www.chirs.cz/ ?
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    Mohl bych, prosím, požádat o referenci na RK INSTINKT REALITY? Máte někdo z vás s touto RK zkušenost, ať už pozitivní či negativní?
    JIRAN81
    JIRAN81 --- ---
    NICKIE: Aneta Richtrová 603391282, Realitka České spořitelny Benešov
    GREVE
    GREVE --- ---
    NICKIE: Petr Krum, Avareal z Votic, sice pomalejší, ale velmi ochotnej a slušnej pán.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    nemel by nahodou nekdo tip na dobreho maklere okres Benesov? diky
    GEEK
    GEEK --- ---
    BARTAS80: century21 je moc obecnej pojem. chce to uvadet konkretni kancelar. jsou i century21, ktery okradli sve klienty:)
    BARTAS80
    BARTAS80 --- ---
    Centrury21, připravili dům k foceni a díky schopnému manežorovi se vše rychle povedlo
    MARTINWOLF1
    MARTINWOLF1 --- ---
    Kdo?
    BARTAS80
    BARTAS80 --- ---
    Nemuseli jsme se o nic starat vše zařizovali oni.
    BARTAS80
    BARTAS80 --- ---
    Určitě přes reaitní kancelář, prodali jsme tak uspěšne dům…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam