• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenosti s těmito realitkami: Hot Real Estate (Tomáš Popek), General Reality (Alena Biegelová), Bonton reality (Petr Franěk), Dům realit (Iveta Sklenářová). Ani jedna není členem Asociace RK a kromě převážně starších negativních recenzí na Důmrealit jsem tady k dalším RK vyfiltrováním nic nenašla.
    Budu ráda za každou zkušenost (chceme koupit byt).
    díky
    BPB
    BPB --- ---
    doporucuji predat vlastnimu pravnikovi ke kontrole a upravam.. tech par tisic.co clovek zaplati za to stoji.

    Jinak souhlas s kritikou ...realitni sluzby jsou u nas bohuzel v tragickem stavu. Pokud nebude realitni zakon vyzadovat nejake odborne minimum a zkousky, nebude v nem zakaz nabizet cizi nemovitosti a pojisteni odpovednosti ..tak se vubec nikam nepohneme. Podle zkusenosti s jinymi makleri se mnou tak i lide jednaji (tak nejak automaticky s opovrzenimú) ..coz je mi dost dost neprijemne. Az na osobni schuzce, kdyz vidi, ze nejsem zadnej gauner v dzinach a upocenym triku, se zacnou chovat "normálně" ...s trochou ucty a respektu, jak se normalne slusi
    TEREZIAS
    TEREZIAS --- ---
    DIM_: A to sme si ted nechali poslat jeste navrh kupni smlovy :D sileny uplne. odstavce si protireci, vypisuje 3 druhy uschovy, v kazdy odstavci jinou. vetsi canc sem fakt nevidela..
    DIM_
    DIM_ --- ---
    TEREZIAS: xD Nemam, ale masakr.
    TEREZIAS
    TEREZIAS --- ---
    Ahoj, mám prosbu. Máte někdo reference na paní makléřku Veroniku Seifertovou z RK group? Našli jsme si s přítelem byt a úplně se nám nezdá jejich postup.. Rezervační zálohu složit na účet majitelky apod.. Moc děkuji:)
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    MICHAELA0003
    MICHAELA0003 --- ---
    Tak certifikace znalostí je bez debat. Jen aby to nebylo na úrovni certifikátu, které vydává ČNB zástupcům pojišťoven. To je potom taková certifikace/necertifikace. Já bych byla i pro povinné pojištění odpovědnosti. Zprostředkování na základě toho, že někdo v telefonu řekne, že mu to makléř klidně teda může inzerovat je něco příšerného. Osobně jsem nikdy do nic co jsem neměla písemně potvrzené ani neinzerovala. Nikdy netrvám na exkluzivitě ani podobných podmínkách, ale přeci jen by to nějakou formu mít mělo. Odpadají pak dohady o tom, kdo, co, kdy a jak řekl. Případně jak to myslel nebo nemyslel. Prostě je potřeba větší transparentnost a zbavit trh neumětelů, kteří se snaží v tomto oboru uživit jakkoliv a za každou cenu.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Zákonné požadavky minimálně zmírní ten chaos, který tu dnes vládne. Rozhodně jsem pro certifikaci podle znalostí a pro postavení zprostředkování bez smlouvy mimo zákon. Tyhle dvě věci, pokud se pojmou nějak rozumně a znění zákona bude vymýšlet odborník, trh opravdu reálně zkultivují. A zbytek je na nás...
    MICHAELA0003
    MICHAELA0003 --- ---
    QUIP: Tak já jsem založením pořád asi trochu idealista a doufám, že se to přeci jen obrátí k lepšímu :-) Tak nějak když to jde jinde, tak by to nakonec mohlo jít i u nás. Anebo prostě změním obor . . .
    QUIP
    QUIP --- ---
    MICHAELA0003: Obavam se, ze to je jak doufat ve spravedlivou financni kontrolu v Agrofertu, nebo v potrestani zlocinu komunismu.
    MICHAELA0003
    MICHAELA0003 --- ---
    Úroveň realitního trhu u nás je bohužel na bodu nula nula nic. Makléřům chybí znalosti, přehled a často i pojem o tom co je etický a morální kodex. Stojí hodně úsilí, aby to člověk mohl dělat dobře, poctivě a udržet se. Upřímně doufám v legislativní změny, které do této džungle vnesou nějaký řád.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Cca před rokem jsem udělal takový experiment, jehož cílem bylo oslovit dobré makléře ke spolupráci do mého týmu. Zavolal jsem na několik inzerátů a šel na prohlídky, abych dané makléře viděl v terénu přímo při práci. Prohlídek proběhlo šest. Ani jednoho z těch šesti jsem nakonec neoslovil, neboť nejenže probíhalo vesměs vše co tady popisujete, ale navíc ani na vyloženou nahrávku na smeč ("nemáme ještě zajištěné financování, umíte to kdyžtak zařídit?") absolutně nedokázali obchodně zareagovat ("ale jó, asi by to nějak šlo." nebo v horším případě "tak to nevím, zkuste se někde poptat na hypotéku".). Jinak dotyční byli opravdu pouze otvírači dveří, o bytech něco věděl jen jeden (a ten byl zase nesnesitelně arogantní), jedna slečna se dokonce na schůzce teprve seznamovala s majitelem, bylo evidentní, že jej vidí poprvé. Děs a hrůza, totální bahno a bohužel se už opravdu nedivím, že ta celková pověst realitního trhu je taková, jaká je. Pokud byste byli ochotni mi dát doporučení na makléře, se kterým máte dobrou zkušenost, budu rád. Zajímají mne lokality Praha, Brno, České Budějovice, Karlovy Vary. Kdyžtak do pošty, prosím. Díky a přeji šťastnou volbu, až budete něco v realitách řešit.
    IF_
    IF_ --- ---
    MAR_TINA: Tak oni maji provize za prodej, ne platy.
    IF_
    IF_ --- ---
    DIM_: Ja takovyho potkala a koupila jsem od nej byt.Provize nebyla nizka,ale zato perfektni servis ve vsech smerech a nemuzu si stezovat na nic. Jinak mam zkusenosti podobne,az otresne.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MAR_TINA: já si vždycky řeknu "ať radši dělá tohle, než aby byl na dávkách na pracáku a prochlastal to v hospodě na návsi".
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIM_: tady u nás ve městě se objevují obličeje realiťáků na plakátech, jak je zvykem. A všechny do jednoho si ze školních let pamatuju jako ty slabší až vylízaný, co se dostali k maturitě na učňáku s odřenejma ušima. A nechtělo se jim dělat, tak si koupili košili (blůzičku) a naučili se pár vět a úsměvů. Ty realitní frenčízy si musí takové týpky vybírat záměrně, protože platy tam až tak špatné nejsou, aby se jim "lepší" lidi vyhýbali.

    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    my jsme slušnou, spolehlivou a podle mě korektní realitní makléřku měli, když jsme kupovali náš pozemek (tedy aspoň nevím že bychom byli nějak škodní, kromě toho že nám nabízela "hypotečního poradce" který čistě náhodou vynechal nabídku hypotéky od tehdy zadarmohypotekovací mBank). proto jsme přes ni pozemek po letech (došly nám peníze) zase prodávali. nevýhoda se tentokrát ukázala - paní není nijak prograsivní a akční a pozemek vesele prodáváme asi tři roky, cenu jsme snížili o několik set tisíc, a nakonec se většina reakcí a schůzek stejně našla přes bezrealitky.cz a pozemek prodávám svojí kamarádce, která ho viděla u mě na fb.
    B3DA
    B3DA --- ---
    od realitaka bych cekal vsehovsudy tri veci:
    - chci aby prisel vcas na dohodnutou schuzku,
    - mel alespon minimalni povedomi o nabizenem objektu,
    - byl skutecne opravnen zastupovat prodejce objektu.
    veskere pravni sluzby si resim vlastnim pravnikem (imho to tem realitkam proste neprislusi, pripravovat nestranne smlouvy jim moc nejde (nekdy i platna smlouva je problem)) a cokoli navic beru jako prijemny bonus..
    nejake ty maklere uz jsem potkal a neco malo casu se na nektere z nich nacekal, beru poruseni bodu jedna uz trochu jako specifikum oboru, nicmene mi to hlava nebere.
    takze kdyz jsme dnes na prvniho realitaka cekali 20minut kvuli zapomenutym klicum, zadne extra prekvapko. nakonec , typek byl pomerne fajn a splnil i body 2 a 3 meho listu.
    pozdeji mel prijit na radu druhy objekt, ktery jsme vsak nemeli sanci videt, jelikoz pan makler se jednoduse ani neukazal a telefon nechal vesele vyzvanet bez odezvy. ta prisla o hodku a pul pozdeji - pry si nas napsal na pristi tyden, coz vzhledem k predchozimu reseni moznosti s nim zni taky docela vtipne.
    'Naším cílem je ukázat obor realitního zprostředkování v pozitivním světle...'
    splneno bezezbytku :)
    uz jsem schopneho realitaka potkal, ale je to jak hledat jehlu v kupce hnoje.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    Omluva vsem normalnim maklerum, ale ja nepotkal jedinyho, o kterym bych mohl rict, ze je to dobrej makler. Nebo inteligentni clovek. Nebo rozumnej. Spis naopak jsou vsichni, se kteryma jsem uz neco opravdu resil, totalni retardi.
    Par prijemnych bylo, ale treba i ted, kdyz s jednim uz resim prodej, tak z nej opet vylezl retard. Osobni schuzka - slibi, po mailu - o 180° jinak, opravim ho, ze domluva byla jinak - uz se hadame:)

    Pro me je to povolani pro totalni zoufalce, ktery si jinde job nenasli a zaroven prilezitost pro par vybranejch lidi, ktery jsou naopak chytry, protoze je snadny vyniknout (kez bych takovy potkal).
    FINSON
    FINSON --- ---
    IF_: Mě ten byt fakt zajímal, tak jsem p. Burešovi dal šanci. Je fakt, že ke konci už jsem ale jenom trollil, to je asi vidět. Fakt mě nasral.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam