PLOMBDENTIST: Heleď, on se mě na začátku zeptal, co konkrétně bych chtěl vědět - a já ty věci, na které se ho ptám, prostě řeším, tak jsem mu to konkrétně vypsal. S většinou jiných realiťáků tohle vyřeším při prohlídce, kde si navzájem dokážeme vyjít vstříc s termínem, a často u toho ani nemusí být majitel, protože ti realiťáci o tom, co prodávají, sami něco vědí. Nebo po telefonu, to si pak občas fakt zbytečnou prohlídku ušetříme.
Kdyby mi rovnou odpověděl, že za ty 4,5 míče + provizi dostanu byt s okny sice plastovými, ale 3-komorovými, tak budu vědět, že je rovnou můžu vyhodit a pořizovat nová, která odpovídají dnešním normám.
Stejně tak považuju za legitimní dotaz na tu izolaci, protože pokud cihlový barák nepodsekali a oblepili ho polystyrenem, bude to tam plesnivět - mám trochu pochybnost, že byli tak poctiví a zateplili to čedičovou vatou, skrz kterou ten dům na rozdíl od polystyrenu může dýchat, ale která je taky znatelně dražší.
Nemám rád elektrické bojlery, protože jim většinou dochází teplá voda tehdy, kdy ji nejvíc potřebuju, navíc se v nich usazuje kal a horká voda pak ze starších kusů neteče zrovna čistá. Ale se 120-litrovým bych třeba dokázal nějakou dobu žít; kdyby mi napsal, že je to 80-litrový 25 let starý krám, tak si rovnou do své kalkulace započtu nový způsob ohřevu TUV...
... a tak dále. Prostě koupě bydlení v ceně kousek pod 5 míčů je pro mě dost velká záležitost a nerad bych si naběhl. Jestli je pan makléř zvyklý na klienty, co ty prachy jenom tak vytáhnou z kapsy a nemusí řešit detaily, tak fakt nejsem jeho cílovka.