• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    MUFLONEK: Ahoj, už sice v RE/MAX nějaký čas nejsem, ale reklamce vždycky fungovaly a pokud je to jak si myslíš, tak by ti to mohlo pomoct: https://www.remax-czech.cz/reklamacni-formular
    DIM_
    DIM_ --- ---
    MUFLONEK: No tech 15 vam asi nevrati... je to nejaky smradlavy.
    Ale co pise LINKOS - podle me neexistuje slusna realitka. Realitak mozna, ale tech je tak malo, ze to nestoji za rec.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    LINKOS: Ten barák se prodává v insolvenci. A realitka tvrdí, že insolvenční správce dál příkaz, prodat to vyšší nabídce. Takže jde je pravda. Osobně si myslíme, že prostě je to tak, že ten o ten rozdíl za co to nabízeli a to co nabídl další zajemce (O 300 tisíc více) se šábne správce s makléřkou. Ten údajný zájemce, totiž ten dům uvidí až zítra... A aniž to viděl, tak nabídne více?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MUFLONEK: jinak nejde si na postup stezovat nekde vyse, ze ti tim zpusoby skodu atd. Preci jen tys vsechno splnila a na todle muze byt selhani jednotlivce a jen jim to pokazi reputaci. Zkusil bych se obratit na nekoho kdo ridi pobocku, nebo vys...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MUFLONEK: zajimave re/max pokladam za jednu z tech slusnych realitek, nesnazici se obrat zamerne klienty na nedodrzeni smluvni apod...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    DIM_: no vše nám vrátí, to víme.o) ale prostě ten přístup...
    DIM_
    DIM_ --- ---
    MUFLONEK: Na tu zalohu mate smlouvu, ze? Kde je napsano, ze ma byt 120 tisic. Jestli jo, tak je to od nich extra humus.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Už jste se s tím někdo setkal? Moc tomu nerozumím, složili jsme 120tis zálohu na dům ve společnosti RE/MAX a za čtrnáct dní přišel mail, že jestli bychom nedali o 300 víc, nebo to prodá někomu jinému. Bohužel kolem financování bylo zaintersováno x lidí jejichž práce vyjde vniveč. Ještě jsme museli ihned zaplatit právní servis 15tis, jelikož paní nám vysvětlila, že je to insolvence a že mají z prodeje malou provizi, tak se do toho právní servis nevejde.

    Čekala bych, že po složení zálohy se prostě u inzerátu dá rezervováno a už se to aktivně nenabízí... tohle nám přišlo dost nefér...
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    Ahoj,

    potřeboval bych poradit s nastavením nájmu. Jedná se o byt v Praze na Petřinách. Panelák, ale zateplený. Byt zrekonstruovaný a dobře vybavený. Patro 5. s výtahem. Dispozice 2+kk, výměra 54 m2. Kousek na stanici metra a tramvaje. Klidná ulice.

    Kolik by byl nějaký aktuální realistický nájem? Dokázal by někdo i říct, jak se nájem změnil za uplynulé dva roky? Mockrát díky.
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    ahoj vespolek,
    nevím jestli jsem tu správně - rodiče prodávají dům a přilehlé pozemky

    Celková výměra pozemků 4000 m2; jde o soubor 5 pozemků s 2 budovami.
    Zastavěná plocha cca 250m2.
    Obytná plocha cca 400 m2, 13 pokojů, 6 koupelen
    Karlovarský kraj, 10 km jižně od Karlových Varů.

    Já bydlím v Praze a táta mě poprosil, jestli bych mu pomohl tady rozhodit sítě, protože Pražáci jsou samozřejmě potencionální zájemci.

    Nemám s něčím takovým žádné zkušenosti a potřeboval bych poradit jak nejlépe postupovat a na co dávat pozor.

    Nechci tu spamovat, takže klidně můžeme řešit v poště.

    díky
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    GREVE: No vidíš a mě to vyšlo ke spokojenosti všech tří zůčastněných stran. ;-)

    Ale uznávám, že pokud by šlo o nějakou složitou nemovitost s více vlastníky, zadluženou, nějaký věcný břemena, kupující by řešil hypotéky na který nemá šanci dosáhnout a do toho třeba ještě nějaký problémy s termínama, tak bych šel po kvalitním realiťákovi.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    GREVE: jo je jich docela dost, imho operuji spise na mensich mestech/ve vesnicich. Zamerna snaha aby klient platil penale, smlouvy prilis stranici realitce a pak ty snahy nalhat kupujicimu kde co jen aby prodali...
    Ono ne nadarmo se to ted resi i zmenou legislativy, i kdyz nevim jestli to uplne pomuze
    GREVE
    GREVE --- ---
    LINKOS: O žádné zvláštní bídě realitek nevím. Posledních 10 makléřů, které jsem potkal, byli velmi profesionální a důvěryhodní.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    GREVE: hele v bide dnesnich realitek, kde ti taji, respektive banalituji vazne konstrukcni vady, lzou co za pozemek vlastne patri k domu, tak prvni bod vubec nemuze clovek brat vazne
    GREVE
    GREVE --- ---
    Výběrové řízení na realitku pomocí Bezrealitky je jeden z nejdebilnějších nápadů, co jsem v životě z okruhu realit slyšel. To fakt může někdo myslet vážně?

    Samotný Bezrealitky je opravdu vtipný server. Z mých zkušeností, když jsem se kdykoliv snažil přes tento server koupit nějakou nemovitost, vyplývá, že tam inzerují dva druhy lidí:
    1. Chytráci, kteří si myslí, že bez realitky nějakým zázrakem dostanou za svoji nemovitost dvojnásobnou cenu než je obvyklé. Přitom nikdo z nich o nemovitostech nic neví a není schopen zodpovědět základní dotazy, navíc se jako bonus většinou objeví i nějaká právní vada.
    2. Lidé, pro které celá aktivita skončila vyvěšením inzerátu a už se rozhodně nebudou bavit s nějakým zájemci. Divili byste se, ale na takových 70% zpráv nikdo neodpoví.
    Nezbývá než čekat, než to skutečně začne inzerovat nějaká realitka a pak se dá o tom seriózně uvažovat.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    JAYME: Asi nechápu řeč tvého kmene. Kupující si našel na stránkách realitky nemovitost a tu koupil. Proč z něj tohle dělá debila opravdu nechápu.

    Asi je debil jak kupující, který na internetu našel a koupil nemovitost, tak realiťák, kterej nechtěl exkluzivitu a dostal provizi, tak já, kterej za nemovitost dostal ještě víc než původně plánoval.

    VYHULENY_UFO: S tím jsem počítal a šel do toho s tímhle záměrem. Prostě jsem použil na otevření lahve sekeru a tady mi lidi nadávají jakej jsem debil, když jsem měl použít otvírák.
    JAYME
    JAYME --- ---
    nerozciluju se, je mi jen lito lidi, co by se takhle debilni radou ridili. to skutecne z obou variant, tzn bez realitky a s realitkou, bere to horsi a kombinuje to dohromady. to, cemu rikas "vyberovy rizeni" :))) hele asi kdyz narazis na dostatecne blbyho kupujiciho, tak funguje vsechno. ja si jen myslim, ze timhle stylem si okruh zajemcu nerozsirujes, ale spis zuzujes.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WARBABY8: bezrealitky.cz je fajn, vzdycky se mi z tyhle stranky ozval typek z realitky.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    JAYME: Takže výběrové řízení je podle tebe dementní? To jsi trošku kašpárek. ;-)

    U nás to bylo takhle. 2x jsme dali exkluzivitu na půl roku, takže rok v háji a jediný výsledek byl, že podle realiťáků je cena vysoká a měli bysme jí snížit. Tak jsem se naštval, cenu jsem ještě zvednul a dal na bezrealitky.cz Poté se mi ozvalo asi 10 realiťáků a každý mohl nabízet nemovitost dle svého uvážení. A po dvou měsících se jeden ozval, že má zájemce, já dostal kolik jsem chtěl a on si to prodal za mojí cenu plus jeho provizi a všichni byli spokojení.

    Nechápu proč se rozčiluješ. Tohle je normální tržní chování, kde silnější vyhrává, ale chápu, že v dnešním světě se tohle moc nenosí a ty co na to nemají, prostě jenom brečí.
    JAYME
    JAYME --- ---
    GOR: ano, je to debilni primer k debilni rade. nemusis mi vykladat ocividny veci o realitkach, vyfiltruj si kdyztak moje prispevky v tomhle klubu. jestli je neco blby, tak vymezovat se proti realitkam a pak jim stejne kejvnout. to si jako myslis, ze kdyz jim nedas exkluzivitu, zes na to nejak vyzral? jen pak o to vic brikuli budou zkouset na kupujiciho a tim ho odradi. a co vlastne znamena to magicky "realitka to bude nabizet"? ze ti da zkomolenej inzerat na sreality. to je vsechno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam