• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MUFLONEK: zajimave re/max pokladam za jednu z tech slusnych realitek, nesnazici se obrat zamerne klienty na nedodrzeni smluvni apod...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    DIM_: no vše nám vrátí, to víme.o) ale prostě ten přístup...
    DIM_
    DIM_ --- ---
    MUFLONEK: Na tu zalohu mate smlouvu, ze? Kde je napsano, ze ma byt 120 tisic. Jestli jo, tak je to od nich extra humus.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Už jste se s tím někdo setkal? Moc tomu nerozumím, složili jsme 120tis zálohu na dům ve společnosti RE/MAX a za čtrnáct dní přišel mail, že jestli bychom nedali o 300 víc, nebo to prodá někomu jinému. Bohužel kolem financování bylo zaintersováno x lidí jejichž práce vyjde vniveč. Ještě jsme museli ihned zaplatit právní servis 15tis, jelikož paní nám vysvětlila, že je to insolvence a že mají z prodeje malou provizi, tak se do toho právní servis nevejde.

    Čekala bych, že po složení zálohy se prostě u inzerátu dá rezervováno a už se to aktivně nenabízí... tohle nám přišlo dost nefér...
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    Ahoj,

    potřeboval bych poradit s nastavením nájmu. Jedná se o byt v Praze na Petřinách. Panelák, ale zateplený. Byt zrekonstruovaný a dobře vybavený. Patro 5. s výtahem. Dispozice 2+kk, výměra 54 m2. Kousek na stanici metra a tramvaje. Klidná ulice.

    Kolik by byl nějaký aktuální realistický nájem? Dokázal by někdo i říct, jak se nájem změnil za uplynulé dva roky? Mockrát díky.
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    ahoj vespolek,
    nevím jestli jsem tu správně - rodiče prodávají dům a přilehlé pozemky

    Celková výměra pozemků 4000 m2; jde o soubor 5 pozemků s 2 budovami.
    Zastavěná plocha cca 250m2.
    Obytná plocha cca 400 m2, 13 pokojů, 6 koupelen
    Karlovarský kraj, 10 km jižně od Karlových Varů.

    Já bydlím v Praze a táta mě poprosil, jestli bych mu pomohl tady rozhodit sítě, protože Pražáci jsou samozřejmě potencionální zájemci.

    Nemám s něčím takovým žádné zkušenosti a potřeboval bych poradit jak nejlépe postupovat a na co dávat pozor.

    Nechci tu spamovat, takže klidně můžeme řešit v poště.

    díky
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    GREVE: No vidíš a mě to vyšlo ke spokojenosti všech tří zůčastněných stran. ;-)

    Ale uznávám, že pokud by šlo o nějakou složitou nemovitost s více vlastníky, zadluženou, nějaký věcný břemena, kupující by řešil hypotéky na který nemá šanci dosáhnout a do toho třeba ještě nějaký problémy s termínama, tak bych šel po kvalitním realiťákovi.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    GREVE: jo je jich docela dost, imho operuji spise na mensich mestech/ve vesnicich. Zamerna snaha aby klient platil penale, smlouvy prilis stranici realitce a pak ty snahy nalhat kupujicimu kde co jen aby prodali...
    Ono ne nadarmo se to ted resi i zmenou legislativy, i kdyz nevim jestli to uplne pomuze
    GREVE
    GREVE --- ---
    LINKOS: O žádné zvláštní bídě realitek nevím. Posledních 10 makléřů, které jsem potkal, byli velmi profesionální a důvěryhodní.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    GREVE: hele v bide dnesnich realitek, kde ti taji, respektive banalituji vazne konstrukcni vady, lzou co za pozemek vlastne patri k domu, tak prvni bod vubec nemuze clovek brat vazne
    GREVE
    GREVE --- ---
    Výběrové řízení na realitku pomocí Bezrealitky je jeden z nejdebilnějších nápadů, co jsem v životě z okruhu realit slyšel. To fakt může někdo myslet vážně?

    Samotný Bezrealitky je opravdu vtipný server. Z mých zkušeností, když jsem se kdykoliv snažil přes tento server koupit nějakou nemovitost, vyplývá, že tam inzerují dva druhy lidí:
    1. Chytráci, kteří si myslí, že bez realitky nějakým zázrakem dostanou za svoji nemovitost dvojnásobnou cenu než je obvyklé. Přitom nikdo z nich o nemovitostech nic neví a není schopen zodpovědět základní dotazy, navíc se jako bonus většinou objeví i nějaká právní vada.
    2. Lidé, pro které celá aktivita skončila vyvěšením inzerátu a už se rozhodně nebudou bavit s nějakým zájemci. Divili byste se, ale na takových 70% zpráv nikdo neodpoví.
    Nezbývá než čekat, než to skutečně začne inzerovat nějaká realitka a pak se dá o tom seriózně uvažovat.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    JAYME: Asi nechápu řeč tvého kmene. Kupující si našel na stránkách realitky nemovitost a tu koupil. Proč z něj tohle dělá debila opravdu nechápu.

    Asi je debil jak kupující, který na internetu našel a koupil nemovitost, tak realiťák, kterej nechtěl exkluzivitu a dostal provizi, tak já, kterej za nemovitost dostal ještě víc než původně plánoval.

    VYHULENY_UFO: S tím jsem počítal a šel do toho s tímhle záměrem. Prostě jsem použil na otevření lahve sekeru a tady mi lidi nadávají jakej jsem debil, když jsem měl použít otvírák.
    JAYME
    JAYME --- ---
    nerozciluju se, je mi jen lito lidi, co by se takhle debilni radou ridili. to skutecne z obou variant, tzn bez realitky a s realitkou, bere to horsi a kombinuje to dohromady. to, cemu rikas "vyberovy rizeni" :))) hele asi kdyz narazis na dostatecne blbyho kupujiciho, tak funguje vsechno. ja si jen myslim, ze timhle stylem si okruh zajemcu nerozsirujes, ale spis zuzujes.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WARBABY8: bezrealitky.cz je fajn, vzdycky se mi z tyhle stranky ozval typek z realitky.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    JAYME: Takže výběrové řízení je podle tebe dementní? To jsi trošku kašpárek. ;-)

    U nás to bylo takhle. 2x jsme dali exkluzivitu na půl roku, takže rok v háji a jediný výsledek byl, že podle realiťáků je cena vysoká a měli bysme jí snížit. Tak jsem se naštval, cenu jsem ještě zvednul a dal na bezrealitky.cz Poté se mi ozvalo asi 10 realiťáků a každý mohl nabízet nemovitost dle svého uvážení. A po dvou měsících se jeden ozval, že má zájemce, já dostal kolik jsem chtěl a on si to prodal za mojí cenu plus jeho provizi a všichni byli spokojení.

    Nechápu proč se rozčiluješ. Tohle je normální tržní chování, kde silnější vyhrává, ale chápu, že v dnešním světě se tohle moc nenosí a ty co na to nemají, prostě jenom brečí.
    JAYME
    JAYME --- ---
    GOR: ano, je to debilni primer k debilni rade. nemusis mi vykladat ocividny veci o realitkach, vyfiltruj si kdyztak moje prispevky v tomhle klubu. jestli je neco blby, tak vymezovat se proti realitkam a pak jim stejne kejvnout. to si jako myslis, ze kdyz jim nedas exkluzivitu, zes na to nejak vyzral? jen pak o to vic brikuli budou zkouset na kupujiciho a tim ho odradi. a co vlastne znamena to magicky "realitka to bude nabizet"? ze ti da zkomolenej inzerat na sreality. to je vsechno.
    GOR
    GOR --- ---
    JAYME: Primer prodeje nemovitosti s jizdou taxalem je tak pitomej, ze to mlati dverma.

    Ono je to totiz slozity, existuje spousta realitaku, co se nesnazej prodat, ale vnutit prodavajicimu co nejdelsi exklusivitu, na prodej se vysrat, a v momente kdy si prodavajici sezene kupce sam, mu naparit smluvni pokutu, nechat to nabizet ty, co se sami prihlasej, bez exklusivity je asi dobre reseni.

    (Kdyz uz musis mit primer s taxalem, tak je to spis ekvivalent toho, ze jdes s ceduli kam chces jet po ulici a jak zastavujou projizdejici taxikari, vyberes si toho, kdo ma nejhezci auto nebo je nejlevnejsi nebo ma na teplakach puky nebo whatever a s tim pojedes.)
    JAYME
    JAYME --- ---
    ta rada je naprosto dementni a to nejsem narozdil od konopaslika realitak. co ma bejt pointa?? jakoze kdyz se chci vyhnout jizde taxikem, tak jdu kus pesky, nakonec si toho taxika stejne zavolam, ale zavolam jich deset ruznejch, aby byli vsichni nasrany, a jednomu z nich stejne zaplatim plnou cenu, jako kdybych jel od zacatku. win! wut?
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    KONOPASLIK: hmm tak nám to vyšlo bez sebemenšího problému a znám několik dalších lidí, kterým prodej bytu vyšel stejně. Samozřejmě chápu proč se ti to nelíbí. ;-)
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    WARBABY8: To je snad ta nejnesmyslnější rada, která šla poskytnout. Každou chvilku zachraňuju někoho, kdo na takovýhle rady dal, pověsil to na bezrealitku a pak jen skučel bolestí.

    VLASOCKA: Je to přesně jak píše DIM_. Realitní makléř to prodá, jde jen o to, vybrat si toho správného. Je mizi námi hromada budižkničemů, ale i spolehlivých a šikovných lidí. Pokud nemáš na nikoho konkrétního pozitivní reference, doporučuju využít srovnávacích portálů jako například https://www.srovnani-makleru.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam