• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    GREVE
    GREVE --- ---
    DOBYTEK: Standardem je, že kupní smlouva se dává dohromady až po rezervaci. Bylo by samozřejmě lepší ji mít k dispozici při podpisu rezervační smlouvy, ale reálně se ti s tím nikdo zadarmo dělat nebude, a já se jim nedivím.
    Druhá věc jsou sankce v rezervační smlouvě, které by měly být vyrovnané pro všechny tři strany - to je základ. Nemá to být tak, že v případně neuzavření kupní smlouvy by tvůj rezervační poplatek automaticky propadal, ale má tomu tak být v případně, že k neuzavření smlouvy dojde tvým zaviněním nebo z tvého popudu.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    GREVE: počkej, to jako fakt někdo podepíše smlouvu o tom, že bez možnosti odstoupení uzavře kupní smlouvu na danou nemovitost, bez ohledu na její obsah?
    Navíc to není rezervační smlouva, jen smlouva o zprostředkování bez jakékoliv sankce vůči realiťákovi a účasti prodávajícího.
    Ale dík za odpověď, alespoň vím, co čekat.
    GREVE
    GREVE --- ---
    DOBYTEK: Tak to jsou ale na druhou stranu standardní podmínky rezervační smlouvy...
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Tak jen pro zajímavost, rezervační smlouva, co mi poslal, není tak úplně rezervační smlouva, skládají se celá 4 % ceny bytu a v případě neuzavření kupní smlouvy, která samozřejmě není součástí, propadá celá suma realiťákovi. Kupní smlouvu stále ukázat odmítá. Docela mě začíná zajímat ta jejich advokátní kancelář :)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    SAT_ANN:
    KASUMI: jj, jsem zvědavá, jak bude vypadat ta rezervační smlouva, pokud mi ji vůbec kdy pošle :)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    KASUMI: Presne tak, v tech rezervacnich smlouvach jsem mela vzdy moznost vycouvat pokud se mi nebude zdat kupnismlouva. Bud zadarmo nebo za par tisic.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    A samozrejme lv by ti mel poskytnout
    Pripdne aspoj udaje k vlastnimu dohledani na kn, jestli je z levnyho kraje
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Dovedu si představit podepsat rezervacni smlouvu, ktera me zavaze k tomu o kupni smlouve jednat, ale urcite ne hard zavazek ji uzavrit, kdyz neznam jeji obsah
    GREVE
    GREVE --- ---
    DOBYTEK: Výpis z katastru je naprostá samozřejmost. Jestli ho nemá a ani nechce doložit, tak radím rychle utéct.
    U návrhu smlouvy je běžné, že se řeší až po podpisu rezervace, ale proč by měl takový požadavek vyvolat hysterickou reakci, to nevím a je to také zvláštní.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    SAT_ANN: no zas mam jeden absurdni zazitek do sbirky, jen skoda toho bytu
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    DOBYTEK: Tadyto ohaneni se kvalitou, kterou na druhou stranu odmitas dolozit je hodne komicky a divim se, ze jim to fakt neni blby.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    SAT_ANN: ja mam pocit, ze je jednak nejaky zadrhel v te smlouve samotne, on se hrozne ohanel jmenem toho advokata, a pak taky ze ten byt je nejapis kolaudovany jako atelier a pan doufa, ze si toho nevsimnu nebo co, kazdopadne to byla scena jak z grotesky
    WARBABY8: jo, vypada to tak. On to sice docela rozumne zduvodnil, ale ve svetle te jeho reakce to hned dava lepsi smysl :)
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    DOBYTEK: Možná je tohle ten důvod proč je to tam tak dlouho. ;-)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    DOBYTEK: Mne se to nezda, nemovitost jsem teda kupovala jen dvakrat, ale smlouva byla vzdy poskytnuta predem emailem a ladila se.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Potřebuji reality check. Kupuji byt, ovšem nějak nevím, jestli je realiťák podvodník, nebo jestli já mám na něj jen přehnané nároky. O byt mám zájem, ovšem žádost o bližší podklady (výpis z katastru apod.) se nesetkala úplně s pochopením. Rezervační smlouvu mi slíbil poslat, ale požadavek na zaslání návrhu kupní smlouvy vyvolal úplně hysterickou reakci, kdy mi přímo řekl, že ten mi určitě nedá, že jejich advokát je na to alergický, a následovala tiráda na téma, že jejich advokát připravuje smlouvy každou extra a že to mi určitě nepošle, že smlouvu uvidím po podpisu rezervace/při finálním podpisu. Tak teď nevím, jestli mi třeba nerozuměl, jestli je to jeho první prodej (údajně se živí se jako realiťák už 17 let), jestli na tohle někdo fakt přistoupí a dělá se to takhle normálně, nebo jestli je v tom vysloveně zlý úmysl. Ten byt je lacinější, ale zase ne o moc než je na danou lokalitu obvyklé, a na webu visí už 8 měsíců, tak nevím.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    GREVE: No, netvrdil bych to s takovou jistotou. Nový realitní zákon vnesl skrze povinné pojistky trochu světla do věčné otázky "kolik realitních zprostředkovatelů tady vlastně je" a samostatných makléřů, kteří si jedou svoji one-man show v níže popsaném duchu je dost. Valná většina z nich jsou vedlejšáci, tzn. mají k tomu ještě jinej zdroj příjmů, nebo spíše naopak, reality jsou pro ně bonusem k prodeji hrnců a hamburgerů... K tomu si přidej trochu té cílené rebelie, kdy i ve velkých sítích se s pravidelností co půl roku objevuje hysterická snaha o svržení dominance srealit... Stačí si porovnat nabídky na srealitách a například realhitu nebo jiném podobném serveru. Překryv je tam velký, ale rozhodně je znatelné, kde inzerují low-costovky.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Čímž chci říct, že neinzerovat na Sreality chce slušnou dávku demence a nevěřím, že se to děje v nějakém větším než zanedbatelném měřítku.
    GREVE
    GREVE --- ---
    KONOPASLIK: Taková realitní kancelář ale snad neexistuje. Ten ceník jsem si našel a 60 Kč to stojí jen když máš opravdu jeden inzerát, což je nesmysl. Stačí mít 5 inzerátů a hned to klesne na 19 Kč za den.
    Tj. průměrný byt k prodeji bys musel inzerovat asi tak čtyři roky, aby se ti to nevyplatilo :-)
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    GREVE: Před zdražením to bylo 60 bez DPH denně, teď je to nějaký složitější počítání, protože snad počítaj každej region separátně, ale neměl jsem ambice do toho pronikat nějak detailněji. Což garážovka s jednou kontinuální nabídkou v portfoliu, kterou tam žmoulá celej kvartál, zpravidla nevypotí.
    GREVE
    GREVE --- ---
    KONOPASLIK: Kolik proboha dneska ty Sreality stojí, že si je někdo nemůže dovolit?? To fakt slyším poprvé...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam