• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: ja je chapu skvele. bazant je hlavne nepuvodni druh, to zaprve. zadruhe volny chov moc volnym chovem jiz nazyvat nemuzeme, vzhledem k aktualnim podminkam na zemekouli ze.. a nebyls to zrovna ty, kdo mi tu psal, ze sice volnym chovem vyprodukuji treba 8 000 na jeden revir, ale posleze si postrili x kusu, protoze maji treba moc samic a "nebyla by rovnovaha"---- ona by byla, treba diky tem liskam, ale ony jim chodi "na jejich" a vida, jsou skodna, vazne mi furt nerozumis? neverim....
    GIO
    GIO --- ---
    a ja treba ani nevidim nic tak spatneho na tom, ze jejich pes urceny na "skodnou" tu lisku v lese vyhrabe a zakousne. dobre, je to prirozene aspon trochu, ale jsem zasadne proti nastesti jiz zrusenemu kontaktnimu norovani, specialnimu odlovu lisek pro tohle trenovani, a nezridka si k tomu chlapici capli i kocku, neb to bylo snadnejsi, to je cira lumparna....
    GIO
    GIO --- ---
    PIKSE: hm to je hodne zajimavy, rpedevsim ty stavy bazantu ze... oni vlastne skoro nejsou, ze... achjo, to je takovy absurdistan...
    DRAKKA: no prave, to je ten pruser.
    a dovolim si znovu zopakovat, ze tak fatalni vliv na stavy zajicu a bazantu orpavdu lisky nemaji. v jejich jidelnicku jsou opravdu vyznamne mysi, a vsichni, kdo zijeme na venici, vime, kolik je mysi... mraky. viz vyborne podminky pro dravce a jejich mnozeni , coz je dalsi rizikova skupina zviocichu ve spojitosti s myslivci, neb je tez maji za skodnou. no ...

DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    coz je taky prirodni jak blazen...;-) takze za mrize neee, ale lovit je smi jen zelene kamizolky, takze vsech potencialni konkurentu se rychle zbavime planovanym i neplanovanym odstrelem...
    NOITA
    NOITA --- ---
    SCHWEPZ: vždyť to vyplývá už z té statě, co tu pastovala Ptacopysk: nahrazují predátory. Takže je nejdřív musí vystřílet, aby je mohli nahradit.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    co sem slyšel od souseda myslivce: tak u nás na vesnici byli na lovu lišky, nejlepší pes jednu liškuchytil a byli do sebe zakousnutý, v klinči. nevěděli si myslivci rady. tak jeden říká, hele tondo, vem tzč a prašti tu lišku do hlavy. tak on že jo, vzal klacek a rozmázl hlavu tomu psovi, lebka pukla. a ten druhý "hmmm, tak díky že jsi mi zabil nejlepšího psa" a pak se pomstil na lišce.

večír se ptám souseda myslivce - proč že lišky střílí a kolik jich tu je.
    on že neví kolik jich je a že je střílí páč je "škodná".
    říkám tedy "hmmm, a kolik by sis představoval že by tu mělo být "v polesí" lišek, aby regulovali nemocné ap."
    a on: žádná!
    a já na to -- a není to BOJ O ZVĚŘINU? TJ. ŽE VÁS SERE, ŽE LIŠKA ŽERE KOROPTVE A BAŽANTÍKY A ZAJÍCE A VY JE CHCETE ŽRÁT TAKY.
    a to že prý není tak, ale další mi povídá že vlastně jo.

je to prostě "škodná" páč jim bere potencionálníá pečínku z pekáče. nějaká evoluce, predátoři korigující slabší a zraněné - nic z toho není důležité. tak to sme se neshodli...
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: stale jsi nepochopila rozdil mezi bazatnicemi a volnym/ divokym chovem ( tj bez zasahu cloveka ). Proto neuvidis rozdily

a pocty lisek jsou zname, neboj i ty se scitaji....
    GIO
    GIO --- ---
    no presne, ja vim.. ale kdyz se dovede spocitat kolik je vyskoe a cerne, chci znat tyhle pocty i s liskami...jinak je to jen placani do vody.... a znovu opakuji, predevsim lisci jidelnicek zahrnuje mysi, jelikoz mysi je fakt neurekom, nerekla bych, ze az tak decimuji drobnou...kr kdyz se tu pak podivam na mandaly smrti vytvorene z mrtvych tel zajicu ci bazantu:-/
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: mno jo ale ta liška je fakt přemnožená (ačkoli ji v přírodě moc často nepotkáš, právě proto je těžké je tlumit) a škody na drobný, kterou skoro nemáme, opravdu dělá ....a nejde o to ty lišky nemít vůbec (protože v určité míře je naopak žádoucí)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    CYBERKOTLIK: ne strileni po psech fakt neobhajuju, jsem uplne striktne proti
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: ano, ale zrejme v mnohem vetsi mire
    GIO
    GIO --- ---
    institut skodne taky povazuji za prezity, nejvyssi skodnou jsou sami myslivci, a dejme tomu my lide obecne...
    GIO
    GIO --- ---
    DRAKKA: pro me to proste zadne kloudne vysvetleni nema. je to pro me cira zhuverilost...a to mam rada vsechna zvirata.. i srnky, i lisky i psy..
    GIO
    GIO --- ---
    ja proste obcasne honeni zvere nepovazuji za prohresek hodny zastreleni. kor premnozene zvere, kor kdyz malokdy ji pes fakt dobehne...
    a mimochodem, v 21. stoleti kdy ma fotak na mobilu i moje maminka, tak snad by ho mohli mit i myslivci, kdyz s tim dokazovanim maji takovy problem, treba...jedno z reseni..
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    jen se snazim vysvetlit co za tim zrejme vezi...zkratka cesta nemensiho odporu, skodna jako skodna :-(
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    GIO: to rozhodne ne, ja jsem 100% proti strileni psu
    GIO
    GIO --- ---
    jasne, ale nemuzes proste neco zastrelit jen proto, ze pak nejsi schopen dokazat, ze to bylo vinikem...
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    CYBERKOTLIK: pro me je zastreleni psa taky nehoraznost ale chapu ze z pohledu muyslivce je to (bohuzel) nejjednodussi reseni, protoze zatimco za prestupek te zastavi policie, overi totoznost, tim padem nemas jak se vyvliknout (a presto se mnozi snazi), tak psa ktery honi zver budes tezko legitimovat...teda pokud jasne nevidis jeho pana...ale pokud by prisel myslivec za vesnicanem s tim ze pred hodinou videl jak jeho alik strhl v lese srnu a vesnican rekl, ze to urcite jeho alik nebyl, tak je to tvrzeni proti tvrzeni...
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    PTACOPYSK: trochu mi prijde, jakobys to strileni obhajovala. je uplne jedno jeslti je vec, ani veci se nenici, kdyz s nimi spacham prestupek. kdyz nedodrzim rychlost, nesesrotuji mi auto, ale zaplatim pokutu, dostanu bdy a pripadne mi vezmou ridicak, nicmene auto mi zustane. strileni psumyslivcema je nehoraznost, ktera nema nikde jinde obdoby
    GIO
    GIO --- ---
    a kurec, zvere je tolik, ze trochu klidu bychom spis potrebovali my, pred tema srnkama, ktere jsou fakt vsude...

dneska mi prebehly pres cestu dve lisky, krasny pohled, nadherne zviratko... a rozhodne jich neni tolik co srnek...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam