• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    Excesy české myslivosti - zcela anonymní sběr podnětů
    https://docs.google.com/a/batima.cz/forms/d/1yMP1unH9rs61Tx1RymngUIY9UFcYbnO0N77LrJbitrE/viewform?c=0&w=1
    http://myslivci.blogspot.cz/
    http://zrusmemyslivce.blogspot.cz/

KENJIRO --- --- 15:02:50 14.2.2009
    RUSSIANBLUE: Hm... a když je to obojí? (mimochodem, já jsem na tom stejně - lov je pro mne OK, jinak jsem vegetarián :-) )

KENJIRO --- --- 18:42:55 15.2.2009
    TSOH: Ale já nezabíjím ani pro peníze, ani pro zábavu. Dělám to pro jídlo.

KENJIRO --- --- 13:49:49 16.2.2009
    OK, tak jsme si ujasnili, jak je to se mnou a masem :-) všichni spokojeni? ještě má někdo nějaké připomínky?
    rozbalit záhlaví
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: jako u leziciho ? tri a vsichni utekli, nez jsem ke kusu dosla. Ti dva, krizenec jezevcika a krizenec vlcaka strhli srnce na louce, kde byla vysoka trava . Nez jsem tam na tech 250m dosla, tak uz brali drahu do lesa. Ten posledni to same, ani netusim co to bylo za mix, ale strhnul srnce, taky na louce a pak se ztratil v trave. A co si budeme rikat nejsem sprinter abych s flintou bezela za psem, ktery ma 4 nohy. Nahlasila jsem to strazi a ty dva dostali asi o mesic pozdeji na stejnem miste pri pytlaceni. Dva jsou proste smecka a sebezdravejsi kus si navzajem nazenou.

CYBERKOTLIK: AD a) ja na psy nestrilim a uz to neminim ani jednou opakovat protoze mam jine veci na praci
    ad b) na jakou vzdalenost si myslis, ze dokazu strilet z kulovnice a na jakou vzdalenost a jak rychle vyfotis pohybujiciho se psa napriklad v te trave ??? Dobre tak v idealnich podminkach ? Na 250 metru ??? Chtela bych videt tu fotku....aby byla tak dobra ze by se dala pouzit jako corpus delicti.

ad pes v utulku, pokolikrate ti mam rikat, ze nez prijedou lide z utulku tak pes je v pytli ? Vis naprikald na to misto kde jsem videla ty dva je to cca 4 kilaky od silnice, takze pocitej, volam odchyt, ten mi sdeli ze jsou jinde ze za pul hodiny prijedou. Kam ? Na to misto kde je silnice ? A budu tam na ne cekat ? hmmmm...kdesi je chyba nebo to snad nevidis ?

Souhlasim, kdyz to bude ztraceny alik, jako se mi to jednou stalo a bude zabehnuty protoze se treba ztrati, a necha se privolat, tak ho vezmu na voditko a z vesnice zavolam utulek, nebo se poptam. To je OK, ale tva vereze s utulkem ma porad diru jak Titanik....
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: kolik psu jsi takhle u kusu nacapala ty treba?

KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Tak místo heverem bys to dostala nařízeno zákonem :-) když myslivci paušálně platí za škody způsobené zvěří, proč by pejskaři neměli paušálně platit za škody způsobené psy?
    GIO
    GIO --- ---
    a zasadni problem, myslivci malokdy jak rikas nekoho capnou pri cinu, mnohem radeji si vystreli treba do psa bezciciho po poli, protoze je to pro ne supr cil a asi i trening musky.. chapes... takze se tu zas pitvame v necem, co v praxi je spis nemozne..
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: ja jsem ti rekla hned dve moznosti, kdy ho sice naleznes u mrtvoly, ale nemuzes dokoazat, ze on ji i strhl. kdybys mel psa(coz tipuji nemas) tak bys to asi pochopil spis.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Nevím, jak moc se vyznáš v právních otázkách, ale presumpce neviny znamená, že musí být považován za nevinného ten, komu nebyla dokázána vina. Přistižení při činu na to fakt neuhraješ.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: :))nevidim duvod.) psi jsou registrovani, nebo si to mistni zastupitelstva moho odvyhlaskovat - povinne cipovani myslim.
    mne by do zadneho psiho spolku nidko nedostal ani heverem.)
    KENJIRO: hele le to je udel proste, to furt neznamena, ze je to duvod hned psa pri prvni prilezitosti odbachnout, chapes... presumpce neviny.)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Tak by se to mělo povinně založit :-)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CYBERKOTLIK:

tak b) je v praxi nereálné. Navíc je tu zase argument "ne, náš Alíček nic nehonil, on takový není, on si jen tak běhal po lese a ti svině myslivci ho chytili a teď mu to zkoušejí přišít, aby měli prachy"

Co se týče a), pokud pomineme možnost, že majitel bude popírat,že to na snímku je jeho pes ("náš mazánek byl doma, celá rodina to může dosvědčit!"), tak je tu ještě druhý problém. Pes se nestřílí proto, aby byl "potrestán", střílí se proto, aby se mu zabránilo v dalším pytlačení, což si myslím, že je přijatelné v situaci, kdy tomu majitel odmítá zabránit sám (jeho pejsánek přece nepytlačí, to jsou jen sprosté pomluvy) Přesně jak řekla Gio, načapat psa při činu se podaří málokdy, spíše budeš různě v honitbě nacházet zadávené kusy a teprve napodesáté nebo napodvacáté se ti podaří pachatele přistihnout. Vyfotíš ho, majitel zaplatí ten jeden kus, u kterého jsi jeho psa chytil, a pak budeš dál nacházet v honitbě zadávenou zvěř...
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    CYBERKOTLIK:
    GIO:

no ja jsem na to odpovidala a odpovim znovu. Porad pocitate s faktem, z ten alik vam u kusu zustane. Vetsina tehlech aliku moc dobre vi, ze udelalo neco co se lidem nebude libit a jak vas uvidi tak zdrhne a pak je ti fotak i sebelepsi v mobilu na dve veci. Argumentovat nejakym rozplazlym neostrym flekem a rikat to je vas alik je ponekud hloupe. U kusu ti tak mozna zustane ten pes co jde s majitelem a otoci se na tebe s tazavym pohledem co t jako znamena, ale ne tulak a ne davic. Sorry, ale to je holy fakt.
    GIO
    GIO --- ---
    CYBERKOTLIK: to uz jsem tu rikala. nikdo si toho ani nevsim a pak mi reknou, ze nevidi zadne argumenty. tak snad si toho podruhe od tebe vsimnou.
    a na vytky, ze nebudou nosit fotak do lesa, mobil ma prokazatelne vysokpe procento veskere populace v CR, takze nevidim probem, dneska uz ma fotak kazdy mbil..
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: nic takoveho neexistuje.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KENJIRO:
    k te druhe moznosti je samozrejme spousta altenativ typu:
    a) fotak a snimek jako dukaz
    b) odchyt s poplatek za vraceni psa

spatneho je to, ze trestas psa za selhani majitele

jinak v pripade ze po nem budes chtit nahradu skody, a zaplati pokutu, tak mu pak ale musis dat to stzeny zvire, a ne ze si ho nechas zaplatit a pak si ho dovezes na gulas

KENJIRO: to je ejdna moznost, dalsi je pojisteni, treti je, ze by se konecne zacly vyuzivat ty poplatk co se za psy platej na narodnich vyborech
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    P.S. tak mne napadá jedna věc: když veškeré škody způsobené zvěří platí honební společenstvo, nemělo by logicky veškeré škody způsobené na zvěři psy platit místní sdružení pejskařů?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CYBERKOTLIK:

OK. Pak vidím dvě možnosti:

a)
    Já: "Promiňte, ale viděl jsem Vašeho psa, jak strhnul srnu. Ještě tam leží. Takže je mi líto, ale budete muset zaplatit náhradu škody a pokutu podle zákona."
    Majitel: "No, tak to se nedá nic dělat. Tady to máte."

ok, s tím nemám problém

b)
    Já: "Promiňte, ale viděl jsem Vašeho psa, jak strhnul srnu. Ještě tam leží. Takže je mi líto, ale budete muset zaplatit náhradu škody a pokutu podle zákona."
    Majitel: "COŽE?!? Co si to dovolujete? Můj pejsek je hrozně hodný a ani mouše by neublížil! Jestli tvrdíte, že to byl on, tak to dokažte!"
    Já: "No tak to se omlouvám, dokázat to nemohu, protože váš pes z místa činu pochopitelně utekl, tak promiňte, že jsem obtěžoval."

a příště, až toho psa potkám, tak bude pochopitelně "bum", abych ten důkaz měl. A co je na tom špatného - vždyť si o něj majitel sám řekl, ne?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DRAKKA: jde jen o trochu snahy, psi jsou chipovany, takze neni problem najit majitele

KENJIRO: kdyz ho pristihnes, tak ho ani pak nemas strilet, ale nauctovat skodu jeho majiteli. psi se zkratka v civilizovany spolecnosti nestrilej,a jen myslivci si z toho delaj afghanistan
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: já se nehádám, že ta pravděpodobnost přistižení je nízká, jen říkám, že zastřelení je OK v situaci, kdy se to opravdu podaří.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: tak to určitě na tom posedu seděl nějaký myslivec a tu srnu tam nastražil jako návnadu na psy :-)

ale vážně - tohle je právě to, co by se rozeznalo chvilkou pozorování
    GIO
    GIO --- ---
    jinymi slovy, myslim si, ze neni vysoka pravdepodobnost u myslivce byt natolik blizko mistu, kde pes strhne srnu pred jeho zraky, ze dokazat to tomu psovi a rovnou ho popravit je fakt nemyslitelne...)
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: :-)
    no proč ne, ja takhle jednou sla po lese, psi se divne zasekli u posedu a ono, mrtva srna.) ale nezrali ji.) tak asi tak, zkusenost proste
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: čistě akademická úvaha

a to druhé mi už hodně připomíná "jdu takhle ulicí a uvidím tam ležet svého známého, popojdu blíž a koukám, má v zádech nůž, a ten nůž vypadal hodně zjímavě, tak jsem ho vytáhnul, abych si ho prohlíd, no a v tom momentě tam vběhli ti policajti, no namouduši nekecám, pane soudce!" :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam