s dovolenim kopiruju z cz-psa...tohle me docela zaujalo a myslim ze je to tematicke
šly jsme na prochajdu, na kterou jsem se těšila jak malá. včera jsme se vrátili z dovči, na které jsme neměli moc čas razit na dlouhý prochajdy, takže jsem se fakt těšila, že se projdeme sněhem a na krásným sluníčku. na poli zmerčila Lejďule srny - podle ježíškovy knížky jsme najeli na novou učící metodu - viděti srnu, dostati velikánskou odměnu - tak na ní hvízdnu a druhý konec stopovačky se rozběhl ke mně, nadšená obrovskou mlskou, co dostala. tak jdeme dál. najednou jsem potřebovala šáhnout pro kapesník - no a co čert nechtěl, druhý konec stopky mi sklouznul z ruky, šlápnu na stopku, ale pejsa byla rychlejší a akorát mi krásně stopka projela sněhem pod botou... a pak už jsem si jen mohla řvát a nabízet mlsky, jak jsem chtěla. Lejďulína mizela v dáli... srny sice nikde žádný, ale čumák držela u země a jela... dvakrát, třikrát zakličkovala a byla v pr... letěla jsem sice za ní, ale pes na raketovej pohon se dohonit moc nedá, navíc se mi ztratila v roští. takže další malér na krku, tak jsem se ji šla snad po sté hledat a nenašla. vzala jsem to kolem kámošky, řekla jí, že se opět zdejchla, došla domů pro mobil, informovala zbytek rodiny o útěku, zavolala druhé kámošce... no a v tý době jejímu manželovi volala paní od myslivců z vedlejší vesnice, že má Lejďulínu doma. tak jí volám a dostala jsem sprduňk na první dobu - poslední varování, ještě jednou zdrhne a odstřelí ji... na jednu stranu se jí ani nedivím, Lejďulína prý honila srny o dobré 2-3 km dál, než mi utekla. netuším, jak se tam tak rychle dostala... musela přeběhnout 4 pole a ještě silnici. tak jsem si pro ni jela - je OK, spokojená, vylítaná - já vzteklá... paní myslivkyně už v poho, byla moc příjemná. fakt štěstí, že nás všichni myslivci znají a že hned nestřílejí.
jo, ještě bych dodala, že mi bylo řečeno, že tím, že s Lejďulínou chodím na stopce, ji podporuju v lovení a stopování zvěře. stejně tak jako tím, že s ní chodím na dvouhodinové procházky. prý ji mám vodit jen na krátkým vodítku a jen po silnici - takže tabu by pro nás měla být louka a pole natož les...