• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: No, a to je právě důvod, proč by tam měl být pes.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: jo.zajimavy, ze miune se tu proklamovalo, ze tu zver blbe strelenou druhy ani nenajdou...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CYBERKOTLIK: hlavní důvod, proč na honu musí být pes (je to tuším dokonce povinnost), je dohledávání postřelené zvěře.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    TSOH: Pošlu na něj bandu nepříčetných antimyslivců s kleštěma a letlampou.
    GIO
    GIO --- ---
    sorry za hrubku ve slove pes:))
    GIO
    GIO --- ---
    CYBERKOTLIK: a navic strilej vsechny ostatni psy, kteri maji sice trebastejne pudy jako ti jejich urvani voresi, nebo se fakt jen chtej probehnout po lese jen ta bez zvere, ale kurva nejsou myslivecky, tak co si tu maj co honit...!!
    nejak tak zejo
    GIO
    GIO --- ---
    jinymi slovy, vadi mi, ze me za psa, ktery se chce probehnout, buzerujou lidi, co navic taky maji psi a a maji je tak nevychovane, ze jim honi kdeco, ale zakryje se to tim, ze jejich pes je loveckej. chapes.
    samozrejme chapu vasi obavu, ze se pak po lese bude honit jeden pes za druhym a honit co se pohne, ale kurnikje nejaka ta presumpce nevinny ne? uz to tu rikam minimalne podruhy, nevim, proc by vsichni psi meli apriori byt povazovani za krvelacne bestie co maji v planu vyvrazdit pulku lesnich zviratek... je to jasnejsi nebo se fakt namaham uz tydny uplne zbytecne...?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BUXIE: divne mi na tom prijde upne vsehcno, pokud je to pak dane do souvislosti s tim co jsi rikala. vychazi mi z toho asi tenhle model:

myslivci z duvdu, jako je lenost, tradice, chut videt lovici smecku apod tahaj na hon psy, ktery by nemuseli, a pak se vymlouvaj, ze nemuzou zvire, ktery smecka trha zaziva na kusy, dodelat. nektery jako v nize uvedenem pipade schvalne zvirata strilej tak, aby si jejich hafici uzili a oni to molhi fotit a machrovat s tim

abych to prelozil do tve resi: ptal sjem se proc je NUTNE je pouzit. tys odpovedela proc se pouzivaji, ale nic z toho neni pro lov bezpodminecne

GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: chapes to blbe. ja chci, aby nestrileli po psech, kockach a pod. ja po nikom jinem naopak strilet nechci, takze jak muzu chtit neco, co oni muzou a ja ne.
    tvuj pes smi stvat kocku v lese... proc jiny nemuze? moji psi nic nezabijou a probehnout se se srnkou ktera jim KAZDY DEN probehne presne pred drzkou je proste tay laka, a jak rikam, zabijet nic nechteji

(mimochodem zas si protirecis, vcera jsi tu psala, ze ti psi co stvou zver nelacni po zabijeni, ze je to bavi, tak jak je to dnes?)

jeste k te kocce. tzy pises, ze tvuj pes se za kockou mimo zahradu rozbehne VZDY. takze i kdyz ho vidis? duvod? proc? nechapu... muj to nedela ani kdyz tam nejsem, to jen naokraj k tem nevychovanym plebejskym a vychovanym mysliveckym loveckym psum.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    ANABEL_LEE: ze kazdy pes MUSI jit po kocce a basta fidli, toto je tvoje osobni domnenka, ja jsem nikdy nic takoveho nerekla, pokud jo, prosim ukaz mi kde. Pokud vim, tak jsem jen rekla, ze kdyz se nedivas tak pes muze delat uplne neco jineho nez je nauceny. Vis. Mozna by stalo za to uvazit co pises. Ale ok, tvuj nazor

GIO: ano, asi si nerozumime. Ostatne uz jsem si zvykla

Vis, v cem je jadro pudla, to neni o psech, ale o tom, ze jak to alespon vidim ja, vam vadi ze myslivci neco muzou a vy me. Navic dle zakona. To vam vadi a to vas stve. Je to tak. Ja myslim ze ano. Protoze pokud si vezmu vsechny plebejce s jejich nevychovanyma coklama, pak ano, jsem radikalne pro zakon a za postihovani techto neukaznenych lidi . Jinak vychovani psi mi nevadi, ale nesmi stvat sver. Coz ani u vychovanyho neocekavam. Stvat rovna se honit ji za cilem ulovit, zabit.Jen aby to bylo jasne.

GIO: jinak prase ovesene psiky me taky nejak moc nezajima. Pochopim fotku u uloveneho zvirete, ale to tady nekteri lide taky nepochopi.
    GIO
    GIO --- ---
    jinak nehanim pouzivani psa na honech, ale vyzaduji humanni zachazeni s postrelenym zviretem.. vse, co tu zatim padlo jako relevantni duvody, proc nechat blbe strelene prase trpet, fotit si ho pri to a pod, me neuspokojilo..
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: vubec mi v tom prispevku, na ktery se odkazujes neprijde, ze bych na tebe utocila, ze blbe ctes mi rpijde furt, proste vubec nerozumis tomu, co ti chci sdelit, vidis jen to svy...

ja chapu ze jsou psi ruzny, ale ja rozhodne nemam prvniho psa a zadny pes ani predtim nikdy zadnemu zvireti neublizil. resime to proto, ze se nam nelibi, ze mylsivecky psi muzou honit po lese co se jim zlibi, i kocku, a nasi plebejci nemyslivecti nesmi, v tom je "jadro pudla"
    TSOH
    TSOH --- ---
    KENJIRO: pochopil jsi to dobře...
    KENJIRO: co máš v plánu podniknout s panem Beranem (pokud na něj bude kontakt) ?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BUXIE: no ano, nechapu proc to delas, ale tak to na svete je, jen mi prijde nesmyslne, ze mas pocit, ze kazdy pes MUSI jit po kocce a basta fidli, neexistuje vyjimka. moje zkusenost je uplne jina, asi proto ze kdyz uz se zabyvam psy, netrenuju je na prinaseni ani honeni zvirat. aspon teda to muj pocit z tvych prispevku, ty nepises ze nekteri psi kocky proste honi, ty pises ze vsichni psi kocky honi kdyz se na ne nedivas
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    CYBERKOTLIK: proc je proboha pri strileni zvere vubec nutne pouzivat psy?

Hned me napada nekolik duvodu. Pes je pomocnik, zver vystavi, zver aportuje, zver dohledava, zver ohlasuje. Co ti na tom prijde divne ? Pes je tam od toho aby pomahal. At uz pomaha probihat houstinou kde vetsinou prasata jsou, at uz prase hlasi at uz prase zastavuje, nebo ho smeruje na lovce. A to nemuzi byt jen o prasatech, ale i o pernate, o skodne atd.

Tak co na tom nechapes ? Tvoje otazka mi prijde zvlastni.

Ano, pokud jdu na cekanou, pak psa neberu, zbytecne rusi zver. Ale na hon ho beru vzdy. Napriklad na poslednim bazantim honu jsem vystrelila dvakrat, ale mela jsem asi 10 bezantu, jelikoz mi je pes aportovatl z housti kde je lovci nemohli najit. Proto JE PES DULEZITY.

Jinak skutecne nechapu tvoji otazku, coz pripisuji opet neznalosti situaci jak to na honech vypada. Pokud jsi se nekdy uz zucastnil pak me omluv, ale to si stejne nemyslim. No offence

Navic pes na lovu pracuje a pokud pracuje, pak nechapu proc by mel byt na voditku, kdyz to mu jen prekazi v jeho praci. Pokud tedy nestopuje na barve.Napriklad.

Jinak ad jezevcici a terieri, ano nejak tak

ANABEL_LEE: Ne, neprijde mi to jako utopie. Muj prvni pes byl taktez vychovavan s kockou, ktere nikdy nic neudelal, ani jejim kotatum, ale nedej boze potkat kocku v lese.

Neboj, ja jsem v celku normalni clovek, jen ty mas pocit, ze jsem asi divna protoze delam neco co ty nechapes ( alespon to tak citim z tveho prispevku ). Ale pro me za me si mysli co chces. Jak uz jsem rikala, kazdy jsme zodpovedny za svoje ciny i slova, takze ja si zodpovim co delam a rikam a nemusim se nikomu omlouvat protoze moje svedomi je ciste.

GIO: spatne jsi se vyspala, ze zase utocis ? Ja pripoustim a nikde jsem to nevyvracela, jen jsem zasela zrnko pochyb, ze pes nemsi vzdy honit kocku. Nekteri psi jsou proste dobraci a nekteri zase ne vychova nevychova. Ja zase vim, ze moji psi by tu slepici zakousli a hrde by ji prinesli jako ulovek. Protoze proto jsou vycviceni. Ale pokud bych tam u toho byla tak je klidne zadaunuji a slepice to prezije bez uhony. Znam sve psy jako ty znas sve. Ty je mas na mazleni a mozna hlidani, ja je mam pro mazleni a pratelstvi, ale take pro praci.

Ad norovani Nikdo nerika, ze kontaktni ( v umele nore ) norovani zakazane neni, ale lov norovanim zakazany neni.

KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    TSOH: Ano, máš pravdu. To video je jednoznačným důkazem, že pan Beran není jediný špatný střelec na světě.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BUXIE: giovka odjede na nakup, necha na zahrade pet kocek a dva psy, vetre se tam sesty kocour, neporuseny odejde, a giovka prijede a ma na zahrade opet pet kocek a dva psy, vse neporusene. nebo napriklad jednoho krasneho dne prijde pes a v hube ma kote, ale ne zakousle, nese ho jako stene, velice jemne a donese ho ke dverim. tobe to mozna prijde jako utopie, co? ale ver tomu ze neni. opravdu kazdy pes nehoni kocku jen proto, ze si to lide mysli, stejne jako kmotra liska nebezi s pytlem zazvoru a bratr jezek s jablickama na bodlinkach.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BUXIE: to si opravdu nerozumime, smysl me poznamky byl tenhle: proc je proboha pri strileni zvere vubec nutne pouzivat psy? me osobne stvani psu prti jinymu zvireti dost silne pripomina psi zapasy. zkratka je tam banda lidi s puskama, tak na co tam poustet psy - na to aby trhali postreleny zvire na kusy? kdyz uz je prase vyhnany a nekam bezi, tak snad za nim nemusi bezet psi ne???
    hlavne zevsichni ostatni musi pouzivat voditka, ale myslivci se vymlouvaj an to ze se jejich psi bez voditek navesej a zvire...typicky
    Ja osobne bych teda svyho psa na zadny jiny zvire nikdy neposlal, prijde mi to dost zvraceny

jinak jezevcici nejsou tvrdohlavi - jsou dominantni, potrebuji silneho vudce smecky, a v drtivy vetsine neprijmou na tenhle post zenu, nebo stareho muze (coz je bohuzel ale dost castej priklad jejich majitelu a pak je problem)
    GIO
    GIO --- ---
    a abyste me zas nechytali za slovo, opravdu, muj pes nechyta a nehoni na zahrade ani slepici, ani krutu, ani kocku, ani nic, divny co...
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: samozrejme, ale zas blbe ctes, uz jsem to psala , ze i na zahrade bez dozoru a na svem uzemi nehoni ani slepici, divny vid. ani jeden. podotykam, ze slepici priletivsi od sousedu, sami zadnou drubez nemame.

nastesti norovani je jiz zakonem zakazano, takze si to maximealne muzou chlapici se psy doma trenovat na tech kozkach jak jsem rikala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam