• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: OK.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: jo pripada.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: *rolls eyes* ano. Už jsem to tu psal.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Eliminace ohrožení okolí zbloudilými střelami a snížení rizika zbytečného utrpení zvěře. Pokud Ti to připadá jako výmluva...budiž.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: aha takze co jis kdyz nelovis? jsi vegtearian tedy?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Jistěže chodím do obchodu, ale maso si tam nekupuju.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: aha ty neumis chodit do obchodu?.))ty se zivis jenom tim, co ulovis? to ti neverim..

proc se pred posedy sype zradlo jsi miteda nevysvetlit, resp.ano chapu co jsi tim chtel rict,ale argument to pro mne neni...vymluva.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    TSOH: Ale já nezabíjím ani pro peníze, ani pro zábavu. Dělám to pro jídlo.

Fotka není nijak v rozporu s tím, co mne učili doma. Proč se před posedy sype žrádlo, jsem tady vysvětloval asi desetkrát - všichni to pochopili, jenom ty ne.

A jak doma vychovali tebe, to je vidět už z tvojeho slovníku a chování.
    TSOH
    TSOH --- ---
    KENJIRO: ty seš asi fakt normalně kokot ! přečti si co sem psal a fakt furt dokolečka nevotravuj...
    (pro ulehčení hledání > padlo tam ,, když to neni pro peníze a zábavu,, atd... )
    TSOH: Jen mne prostě zajímá, proč když já zabiju zvíře a sním ho, tak jsem špatný, ale když to uděláš ty, tak je to OK.

Fotka mne nezajímá.
    TSOH
    TSOH --- ---
    KENJIRO: ty jsi konstatoval toto : ,, Aha...takže je OK zabít zvíře a sníst ho, akorát z toho musíš mít výčitky svědomí.,, pokud v nějaké debatě dojdeš k tomuto závěru tak na to se již opravdu moc nepsat neda... zvlaste kdyz v zapeti napises ze ses vegetarian a zaroven zabijis zvirata...
    TSOH: Klasická tsohovská odpověď... neurčité popření, žádné vysvětlení, a napastování fotky, které má odvést pozornost od otázky...ne, to fakt nemá cenu.
    TSOH
    TSOH --- ---
    GIO: sem byl dost vytočenej... skoro bych i zavolal benga... (alel stejně by to nic neřešilo..)... fakt mě děsí představa, že tam můžu přijet se znamejma... v klidu popíjíme čaj a ,,někdo to odnese,,
    GIO
    GIO --- ---
    TSOH: hele my meli loni prostrilenych asi ctyricet betonovych tasek na stodole...asi nekdo trenoval...
    TSOH
    TSOH --- ---
    tak jsem se vrátil z přijemně prožitého vejkendu v Kokořínsku... az na jeden negativni zazitek tedy... zjistil jsem že v maringotce je prostřelené okno... dle průměru otvoru se nejednalo o vzduchovku... kdo to tedy asi mohl být ? tento a podobné zážitky mě opravdu utvrzují že m!slivci jsou nebezpečný .... v te maringotce mohl být člověk...
    PTACOPYSK: tímto bych se teda opravdu nechlubil... :) (prosimtě vyvaruj se rojnic do U , bujarých pitek atd... byla by škoda přijít v této diskuzi o člověka...)
    KENJIRO: zas vedle... komunikace s tebou mě připomíná tu báji kdy Sisyfos stále dokola tlačí obrovský balvan na kopec...
    co říkáš na tuto fotku : foto zde >> TSOH:
    vím psal jsi, že se nehodláš vyjadřovat k věcem, které se týkají nelegální činnosti (jsou v rozporu se zákonem)... ale tvuj názor mě opravdu zajímá...
    KENJIRO: jinak tohle považuju za opravdovou ubohost... bejt vegetarián a zabíjet zvířata... to opravdu nema logiku... (jasně občas pózička vegetariána může nějakou pipinu zaujmout...)
    GIO
    GIO --- ---
    jo, ty jsi k smichu, jak se nam furt snazis vnutit svuj pohled na svet, obecne..
    to si myslis ale ty, ja na tom nic blizkeho teorii relativity nevidim
    ja zvyseny tlak nemam, opet hodnotis aniz bys mela tucha koho.)

no nic, tahle cela diskuze je totalne k nicemu, takzvane polova, tudiz ja na to seru, zbytecna namaha..
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: :) tohle je snad uz jen k smichu :)

Bavit se o necem tisice kilometru vzdalene je jako vyvracet teorii relativity z pohledu selskeho rozumu. Skutecne jen k zasmani

A jasne jsem ti napsala co bych chtela slyset tak se nerozciluj. Jasna otazka - jasna odpoved. A tecka. Proste nikam to nevede a zbytecne si zvysujes tlak a to neni dobre.
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: co nevim? rekni mi cpoz toho tematu, ktere tu resime nevim, to je rpece o uhlu pohledu ne o vedeni, jestli si myslim, ze je spravne strilet enco, co je na pokraji vyhubeni , tudiz si to umele chovam v "obore"...to ozadnem vedeni neni, ale o tom, jak to clovek nahlizi,jestli jako vy z pozice love, nebo jako ja z pozice cloveka, co ma vztah k prirode nastaven trosku jinak a takhle si zachranny program nejakeho ohrozeneho druhu zkratka nepredstavuje.
    mne fascinuje jak ty furt sazis jeden argument za druhym, ale jaksi vubec nevis jak se veci maji. navic to vubec neouvisi s zivotem tam, to je nahled seslekeho rozumu na lov/nelov a ochranu prirody obecne. proste se mi ta tva linie s ochranou prirody a ohrozenych druhu krizi. co na tom fuert nechapes?
    Nejaky slon mi prijde skutecne daleko, ale pokud bych mela volit mezi hrebenem ze dreva a hrebenem ze slonoviny pak drevo vyhrava. A vis o tom to je. Nepodporovat trh tim, ze budes takove veci nakupovat. Ne tim, ze budu rikat ze schavluji regulaci druhu na farme, o ktere se pouze domnivam ze to tak je. A to je podle me dost markantni a do oci bijici rozdil.
    tohle nechapu uiz vuibec, ty si myslis, ze ja si kupuju veci ze slonoviny? nebo jaky to ma v tvem prispevku smysl toto..???
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    PTACOPYSK: Gratuluji, vitej do mysliveckych rad a doufam, ze ti Diana a Hubert dopreji hodne mysliveckych zazitku. Lesu a lovu Zdar !

BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: ad osobnost, no comment. Ad tvoje paralely, ne nevidim a mozna ani nechci, protoze tvuj nazor je zalozen na necem co nevis. Ja take nevim jak to je, coz jsem uz nekolikrat napsala, takze pokud se minis porad navazet, pak najdi nekoho kdo o to neco vi a muzeme se bavit dal. Vsechno jsou pouze domnenky a skutecne si myslim, ze pokud budu neco "chovat" a neco dalsiho mi bude muj zamer nicit , protoze se to premnozi ( spocitej si kdyz jsi tak chytra kolik toho spase takovy slon a ted si vem ze jich budes mit na te male plose treba 30krat vic nez je plocha uzivi ), pak skutecne vidim cestu v regulaci. Farmy spolupracuji a zver vymenuji nebo primo odvazi jinam, aby doslo k obohaceni druhu, ale co minis jako delat s premnozenymi zviraty v uzavrenem prostoru ? Jsi tak chytra, pak sem dej reseni, obcas mi prijde ze tvoje nadseni pro vec ponekud zapomina na financni naroky veci.

Navic tve nadseni je ponekud neumerne k faktu, ze jsi v Africe nikdy nebyla o veci vis jen to co vis. Nemam snad pravdu ? Nebo jsi tam byla a zila a vis jak to je. Pak me prosim pouc, rada zmenim sve nazory.

BTW ohrozene druhy, me prijde napriklad zajimavejsi Kun Prevalskeho ktery ma u nas dokonce misto, kde se uci zit volne nez je odvezen zpet do sve domoviny. Nejaky slon mi prijde skutecne daleko, ale pokud bych mela volit mezi hrebenem ze dreva a hrebenem ze slonoviny pak drevo vyhrava. A vis o tom to je. Nepodporovat trh tim, ze budes takove veci nakupovat. Ne tim, ze budu rikat ze schavluji regulaci druhu na farme, o ktere se pouze domnivam ze to tak je. A to je podle me dost markantni a do oci bijici rozdil.

ANABEL_LEE: tak proc porad tak proti lovu brojis ? Ponekud zvlastni...
    Ad sloni a turisti. Za prve mluvim za sebe, pak nechapu tve "vase logika".
    za druhe -Rozdil mezi pytlakem a turistou.... Proc si turista bude vozit domu kly ? Myslis ze by ho na letisti pustili ? A to je ten rozdil, cerny trh, ktery je zasoben pytlaky jde mimo vladu zeme. Konecna cena je tedy daleko nizsi , nez kdyz si jako turista pokusi vyvezt nejaky ten kel-legalne ( ackoliv pochybuji ze to jde).Jediny kdo napsal ze slon je skoda jsi ty, pak ho sama davas nekam kam nepatri.

Proste a jednoduse pro vas obe damy, znovu opakuji ze nejsem priznivcem lovu krasnych zvirat jen pro jejich trofeje. To uz by ste mohly davno vedet. A druha vec, az budte vedet, ale skutecne na 100% vedet jak to v Africe na farmach je, pak me prosim poucte, ale do te doby je tahle debata pro nas vsechny naprosto bezpredmetna a nikam nevedouci. Bavit se o druzich, ktere od svych pocitacu tezko zachranite ( pokud tedy nepresouvate prave sve miliardove konto na zachranu techto zivocichu : ) ) mi prijde ponekud zcestne.

Do te doby sorry, ale ja za sebe s tematem Afrika koncim anzto nemam vice podlozenych informaci. Dekuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam