• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    TSOH
    TSOH --- ---
    tak jsem se vrátil z přijemně prožitého vejkendu v Kokořínsku... az na jeden negativni zazitek tedy... zjistil jsem že v maringotce je prostřelené okno... dle průměru otvoru se nejednalo o vzduchovku... kdo to tedy asi mohl být ? tento a podobné zážitky mě opravdu utvrzují že m!slivci jsou nebezpečný .... v te maringotce mohl být člověk...
    PTACOPYSK: tímto bych se teda opravdu nechlubil... :) (prosimtě vyvaruj se rojnic do U , bujarých pitek atd... byla by škoda přijít v této diskuzi o člověka...)
    KENJIRO: zas vedle... komunikace s tebou mě připomíná tu báji kdy Sisyfos stále dokola tlačí obrovský balvan na kopec...
    co říkáš na tuto fotku : foto zde >> TSOH:
    vím psal jsi, že se nehodláš vyjadřovat k věcem, které se týkají nelegální činnosti (jsou v rozporu se zákonem)... ale tvuj názor mě opravdu zajímá...
    KENJIRO: jinak tohle považuju za opravdovou ubohost... bejt vegetarián a zabíjet zvířata... to opravdu nema logiku... (jasně občas pózička vegetariána může nějakou pipinu zaujmout...)
    GIO
    GIO --- ---
    jo, ty jsi k smichu, jak se nam furt snazis vnutit svuj pohled na svet, obecne..
    to si myslis ale ty, ja na tom nic blizkeho teorii relativity nevidim
    ja zvyseny tlak nemam, opet hodnotis aniz bys mela tucha koho.)

no nic, tahle cela diskuze je totalne k nicemu, takzvane polova, tudiz ja na to seru, zbytecna namaha..
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: :) tohle je snad uz jen k smichu :)

Bavit se o necem tisice kilometru vzdalene je jako vyvracet teorii relativity z pohledu selskeho rozumu. Skutecne jen k zasmani

A jasne jsem ti napsala co bych chtela slyset tak se nerozciluj. Jasna otazka - jasna odpoved. A tecka. Proste nikam to nevede a zbytecne si zvysujes tlak a to neni dobre.
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: co nevim? rekni mi cpoz toho tematu, ktere tu resime nevim, to je rpece o uhlu pohledu ne o vedeni, jestli si myslim, ze je spravne strilet enco, co je na pokraji vyhubeni , tudiz si to umele chovam v "obore"...to ozadnem vedeni neni, ale o tom, jak to clovek nahlizi,jestli jako vy z pozice love, nebo jako ja z pozice cloveka, co ma vztah k prirode nastaven trosku jinak a takhle si zachranny program nejakeho ohrozeneho druhu zkratka nepredstavuje.
    mne fascinuje jak ty furt sazis jeden argument za druhym, ale jaksi vubec nevis jak se veci maji. navic to vubec neouvisi s zivotem tam, to je nahled seslekeho rozumu na lov/nelov a ochranu prirody obecne. proste se mi ta tva linie s ochranou prirody a ohrozenych druhu krizi. co na tom fuert nechapes?
    Nejaky slon mi prijde skutecne daleko, ale pokud bych mela volit mezi hrebenem ze dreva a hrebenem ze slonoviny pak drevo vyhrava. A vis o tom to je. Nepodporovat trh tim, ze budes takove veci nakupovat. Ne tim, ze budu rikat ze schavluji regulaci druhu na farme, o ktere se pouze domnivam ze to tak je. A to je podle me dost markantni a do oci bijici rozdil.
    tohle nechapu uiz vuibec, ty si myslis, ze ja si kupuju veci ze slonoviny? nebo jaky to ma v tvem prispevku smysl toto..???
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    PTACOPYSK: Gratuluji, vitej do mysliveckych rad a doufam, ze ti Diana a Hubert dopreji hodne mysliveckych zazitku. Lesu a lovu Zdar !

BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: ad osobnost, no comment. Ad tvoje paralely, ne nevidim a mozna ani nechci, protoze tvuj nazor je zalozen na necem co nevis. Ja take nevim jak to je, coz jsem uz nekolikrat napsala, takze pokud se minis porad navazet, pak najdi nekoho kdo o to neco vi a muzeme se bavit dal. Vsechno jsou pouze domnenky a skutecne si myslim, ze pokud budu neco "chovat" a neco dalsiho mi bude muj zamer nicit , protoze se to premnozi ( spocitej si kdyz jsi tak chytra kolik toho spase takovy slon a ted si vem ze jich budes mit na te male plose treba 30krat vic nez je plocha uzivi ), pak skutecne vidim cestu v regulaci. Farmy spolupracuji a zver vymenuji nebo primo odvazi jinam, aby doslo k obohaceni druhu, ale co minis jako delat s premnozenymi zviraty v uzavrenem prostoru ? Jsi tak chytra, pak sem dej reseni, obcas mi prijde ze tvoje nadseni pro vec ponekud zapomina na financni naroky veci.

Navic tve nadseni je ponekud neumerne k faktu, ze jsi v Africe nikdy nebyla o veci vis jen to co vis. Nemam snad pravdu ? Nebo jsi tam byla a zila a vis jak to je. Pak me prosim pouc, rada zmenim sve nazory.

BTW ohrozene druhy, me prijde napriklad zajimavejsi Kun Prevalskeho ktery ma u nas dokonce misto, kde se uci zit volne nez je odvezen zpet do sve domoviny. Nejaky slon mi prijde skutecne daleko, ale pokud bych mela volit mezi hrebenem ze dreva a hrebenem ze slonoviny pak drevo vyhrava. A vis o tom to je. Nepodporovat trh tim, ze budes takove veci nakupovat. Ne tim, ze budu rikat ze schavluji regulaci druhu na farme, o ktere se pouze domnivam ze to tak je. A to je podle me dost markantni a do oci bijici rozdil.

ANABEL_LEE: tak proc porad tak proti lovu brojis ? Ponekud zvlastni...
    Ad sloni a turisti. Za prve mluvim za sebe, pak nechapu tve "vase logika".
    za druhe -Rozdil mezi pytlakem a turistou.... Proc si turista bude vozit domu kly ? Myslis ze by ho na letisti pustili ? A to je ten rozdil, cerny trh, ktery je zasoben pytlaky jde mimo vladu zeme. Konecna cena je tedy daleko nizsi , nez kdyz si jako turista pokusi vyvezt nejaky ten kel-legalne ( ackoliv pochybuji ze to jde).Jediny kdo napsal ze slon je skoda jsi ty, pak ho sama davas nekam kam nepatri.

Proste a jednoduse pro vas obe damy, znovu opakuji ze nejsem priznivcem lovu krasnych zvirat jen pro jejich trofeje. To uz by ste mohly davno vedet. A druha vec, az budte vedet, ale skutecne na 100% vedet jak to v Africe na farmach je, pak me prosim poucte, ale do te doby je tahle debata pro nas vsechny naprosto bezpredmetna a nikam nevedouci. Bavit se o druzich, ktere od svych pocitacu tezko zachranite ( pokud tedy nepresouvate prave sve miliardove konto na zachranu techto zivocichu : ) ) mi prijde ponekud zcestne.

Do te doby sorry, ale ja za sebe s tematem Afrika koncim anzto nemam vice podlozenych informaci. Dekuji
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PTACOPYSK: Gratuluju :-)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    Tak se musim pochlubit :o), dnes jsem se stala clenem mysliveckeho sdruzeni (zatim teda na rocni zkusebni lhutu), hura :)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    RUSSIANBLUE: Spíš dedukce.

RUSSIANBLUE: Hm... a když je to obojí? (mimochodem, já jsem na tom stejně - lov je pro mne OK, jinak jsem vegetarián :-) )
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    KENJIRO: nebudem to vice resit. jak sem rikal, maso nejim tak dlouho, ze uz ani nevim jak dlouho :D

Ale lov, nepovazjuju za neco necisteho. Lov, ktery je za ucelem obzivy!

Lov pro zabavu je naopak zavrzenihodny!!
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    KENJIRO: takze toto je otazka?!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BUXIE: jak rika gio, neprijde mi lov apriori amoralni. kdyz zminujes ty pytlaky, jaky je rozdil mezi pytlakem, ktery si vezme kly, a bilym turistou, ktery si vezme kly? a zase ta vase logika, slon je v podstate skodna, kdyz je schopnej napachat takovy veci a radsi je budem strilet
    GIO
    GIO --- ---
    pripomnela bych, ze to ocem pise buxie, prave se zachranou ohrozenych druhu nema zbla nic spolecneho. proto tak prskam, zeano.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Připomněl bych, že dost ohrožených druhů přežilo díky umělému chovu. Možná že v tomhle případě účel světí prostředky.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    RUSSIANBLUE: Ale já to taky nevím. Proto se ptám.
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    KENJIRO:neodpustim si jeden dotaz. proc by tam mely bejt vycitky?!

U me v tomto a ani v nicem jinem vycitky nepripadaj v uvahu. Je to zbytecny mrhani energii (kdyz neco delam, soustredim se na soucasnost, a delam tak jak v dane situaci povazuju za nejlepsi. pak uz minulost neresim, protoze vim, ze tenkrat sem se rozhodl tak jak se me "zdalo" nejlepsi). Docela pekne a jednoduse to popisuje kniha "4 dohody".

A ted k tomu "vrazdeni". Co treba v minulosti indiani, co lovily zver. Meli snad vycitky svedomi?! Nebo kdyz v indii pri ritualech tantrici zabijou rybu ci kozu, maji vycitky? Podle me nikoliv. Proc taky?! Zvire spotrebovali komplet, nic se nevyhodilo, pred lovem i po vetsinou udelali ocistny ritual atd...

kdybych chtel mit za kazdou cenu vycitky, tak nejim ani tu zeleninu. protoze co ty chuderky bakterie v tom kvasenym zeli... Kdyz uz nekdo chce konat tzv. dobro, tak at nekupuje cokoladu, nebo dalsi produkty na kterych pracujou maly deti od nevidim do nevidim. V tomto smeru se muzes realizovat, zlepsovat. Nebo nepodporovat vubec penize, system atd. Ci komplet bojkot ropy a jejich produktu. Mam pocit ze placet tak trochu na spatnym hrobe...
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: ja te zklamu ale na netubjsem stejna jako ve skutecnosti, moc se pretvarovat neumim. opravdu si ty kecy o lovu vzacnych zvirat neobhajis premnozenim. tam to totiz nema byt nastaveno jako mame farmy a tam se nam to hezky mnozi prijedte si zastrilet, ale spis snad podporovat ty doslova pred ocima vymirajici druhy ne? to mi chces tzvrdit, ze vazne nevidis tu paralelu, kterou ti tu furt nadhazuju? ze ja na hlavu postavene regulovat si na farme neco, ceho je ve volne prirode opravdu zalostne malo, vpodstate na hranici vymreni? kdeze, to mas rada prirodu? zacinam si myslet opak..
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    TSOH: Aha...takže je OK zabít zvíře a sníst ho, akorát z toho musíš mít výčitky svědomí.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: Afrika je velka, a turistu tam zase tolik neni..alespon co vim ja od znamych. I Massai mara je uzasna a turistu potkas tak jednou za den.

GIO:

K obema prispevkum, vis, pokud pujdes na stranky ochranaru taky ti budou podsouvat sve nazory a fotografie umucenych zviratek, ale pokud se bavime o africkych loveckych farmach jako takovych a o zviratech, ktera jsou nekym vlastnena, a to jsou, tak je preci jen jejich vec jak se o ne budou nebo nebudou starat a pripadne je i lovit. Nebo ne ? Neco jineho je volna priroda to je jasne, ale tady se bavime o tom co clovek vlastni. Jak uz jsem rikala neznam zakony o zviratech v Africe na farmach, ale mozna by stalo za to se k tomu dopidit.

A jinak co pises o premnozeni, no ono u druhu jako antilopy je to neco jine, tam je reprodukcni doba ponekud kratsi nez u slonu a nosorozcu, ale pokud si prectes co sloni delaji kdyz se napriklad seskupi mladi byci pak tomu rozumim ze je potreba regulovat a pokud to nejde udelat odvezenim zvirete, coz je velmi nakladne ( uspani, nalozeni na specialni transporter a prevezeni stovky km daleko )pak sorry, ale kdo ti to zafinancuje, Greenpeace ? neverim. Takze odstrelenim jednoho mladeho slona se zbavis problemu a vydelas tolik aby jsi jine prevezla. Tedy, to je moje domnenka, ale verim ze obdobne to funguje. Mozna ale ze ne.

Ja nejsem priznivcem lovu velkych a nadhernych zvirat, ale proste farma je farma a daleko vic mi vadi pytlaci kteri zabiji jen kvuli klum, rohum atd a zvire by mohlo zit. To mi prijde jako svinarna nejvetsiho kalibru a jeste proto, ze to jsou predevsim puvodni obyvatele, kteri to delaji kvuli penezum. A vis tohle na farmach proste neni. Nebo minimalne, kdyz se prostrihaji plotem atd.

BTW jak me soudis je mi, znovu opakuji, jedno, nezname se a na netu je preci jen kazdy jiny ;)
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: mimochodem citovat ze stranek lovcu je opravdu na urovni, to jsou jiste podlozene a pravidve informace, kdyz jim jde to si ta zvirata ulovit, tak tam fakt nebudou psat, ze je jich malo, ze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam