• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: to se resi jen pri epidemiich, nic plosneho neni jineho krom vztekliny.

KENJIRO: ja jsem nikdy nerekla, ze nesnasim myslivost, al eze mi pijou krev myslivci(ti co jsem potkala vsichni) a pijou mi krev i blbe nastavene zakony.. apod. tot vse. nevkladej mi do ust neco, co jsem nerekla.

PTACOPYSK: zase jsi to zuzila, vis moc dobre jak to myslim. proc kdyz je strilet je zaroven odcervovat ? protoze je pak jite. to se nabizi. kdyby to byl nejaky kriticky ohrozeny druh a na kazdem kusu zaviselo jeho preziti, bylo by to jine
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: no to neni jen vzteklina, to je treba i epidemie nejake nemoci, jako je treba tularemie atd.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Ale no tak. Vždyť i vy odpůrci myslivosti se dokážete shodnout maximálně na tom, že myslivost nesnášíte, ale nedokážete se shodnout na tom proč - je tedy tak těžké pochopit, že různí lidé mohou mít různé motivace pro to, aby se věnovali myslivosti?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: kdyby to bylo pro maso, tak je chovam ve velkem poctu nekde oploceny, ne?
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: veterinarni predpis je, co vim, jenom na tu vakcinaci proti vztekline, a letos konci.. ve stredni evrope je vymycena, pdle me to rozumne neni ale nejspi to usetri nejaky ten milion a vsechno je o penezich, zejo..
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    napriklad, ve vzorovych stanovach pro myslivecke sdruzeni (na webu cmmj.cz) je:
    1. Hlavním posláním sdružení je společný výkon práva myslivosti na honebních pozemcích, které byly uznány rozhodnutím orgánu státní správy za honitbu. Výkon práva myslivosti v honitbě se řídí příslušnými právními předpisy, rozhodnutími, pokyny příslušných orgánů státní správy a podmínkami nájemní smlouvy.
    2. Další činnost sdružení spočívá zejména v :
    - zajišťování a zlepšování životního prostředí (revitalizace krajiny),
    - propagaci myslivosti a ochraně přírody,
    - odchovu a vypouštění zvěře
    - zajišťování odpovídající odborné úrovně svých členů,
    - zajišťování odpovídajících veterinárních opatřeních dle příslušných právních
    předpisů a pokynů veterinárních orgánů
    3. Při své činnosti sdružení spolupracuje s fyzickými a právnickými osobami na úseku myslivosti, zemědělství, lesnictví , ochrany přírody apod.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: jasny, Já.)
    TSOH
    TSOH --- ---
    PTACOPYSK: to urcite ano... ale po šutru je trochu jiný otvor... byl jsem překvapen, že okno nebylo vysklené... jen dira asi 7 až 8 mm.... což u šutru asi nehrozí... (kulku jsem nenašel)...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: JÁ to tak nazývám.

GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: ano, zahrnuje.. tedy proto odcervujete srnky, neb je chovate pro maso, a jsme u toho zas.
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    CORNELA: zatim ne, no.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PTACOPYSK: také je možné, že to opravdu nechtěně udělal nějaký myslivec, střílející ze země, protože mu nějaký idiot pokácel posed :-)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: myslivost zahrnuje uzitkovy chov, stejne jako nekdo chova kravy, nekdo chova v lese srnci zver. ale nemyslim si ze myslivost by byla jen o tom.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: jeste k tomuto, musel by to byt uzitkovy chov srnci. ciste. jinak pokud maji ve stanovach peci o celou "prirodu", tak smula, kulha to.)
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    PTACOPYSK: máš talent odpovídat na nepoloženou otázku. nebo jí nechápeš. možná píšu nesrozumitelně.
    GIO
    GIO --- ---
    CORNELA: nojo pravda to je:))
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: tak jednoduche to nebude. tedy timto dokazujes to co rikam, odcervuji jen to, co se jim hodi. a co pak sni, teda chrani hlavne sebe.
    a mysivost nikdo uzitkovym chovem nenazyva.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TSOH: dira v okne se da udelat i sutrem, ne?
    GIO
    GIO --- ---
    strilejte, ono i srnce omezeni vnitrodruhove konkurence prospeje, a nasim lesum tez...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: A proto myslivci odčervují jenom ty zvířata, ze kterých mají užitek. Jednoduché.

a to "ať to tak nazývají a já ani nepípnu" si zapamatuju a připomenu Ti to :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam