• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    GIO
    GIO --- ---
    nuz do ruky ditete take rozhodne nepatri. s nuzkami se uci pracovat ve skole a je to neco jineho, zas argumentujes nesmyslne.
    GIO
    GIO --- ---
    mi to teda taky neprijde normalni. ja strelne zbrane odmalicka eńesnasim a jakekoliv jejich zbytecne(dle meho) seznamovani s nimi je podle me pro deti jen zkusenost navic, k nicemu jim neni,co zbrane dovedou, se jim da vysvetlit i bez nich. mi treba prijde i divne davat malym klukum plstove pistolky na hrani... prici se mi to.

premyslim dost a proste mne osobne to tez vadi. vidim zajimavejsi veci nez pusky, co by myslivci mohli detem ukazovat. treba mestske harantiky naucit poznavt zvirata, vetsinou neumi ani odhadnout o jake zvire se jedna, nedejboze kdyz jde o hospodarsky zvirata, v tom maji hotovy maglajz.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    FNUKII: no, ja s tebou nesouhlasim. Pokud je dite vedeno spravne, pak chape ze zbran je nebezpecna a smrtici. Ja jsem teda jako dite strilela ze vzduchovky nebo ze vzuchove pistole uplne bezne.

Zase z normalni veci delate neco strasneho. Pak se nedivim ze dite odbouchne nekoho protoze respekt ke zbrani nema a jen to videlo v televizi. Vsichni to znate hlavni hrdina se brani a zapomene na pojistku. Kurnik, kdyby jim to tak nepredhazovali tak by se nic mozna nestalo.

Navic vzduchova puska nebo pistole je k zakoupeni bezne v obchode bez dokladu, navic takova plynovka taky dokaze ublizit a to neluvim o airsoftu.

Trosku premyslejte nez zacnete neco odsuzovat.

Navic sice zbran detem do ruky nepatri, ale to pak zakazte i noze, nuzky, a vsechno co se da pouzit jako zbran...a ze by se toho naslo. Takze az uvidite jak se dite propichlo stetcem pri hodine vytvarne vychovy mozna prehodnotite sve nazory.
    TSOH
    TSOH --- ---
    a Americe třeba aby byl větší počet zájemců hlásících se do armády byla zafinancována počítačová hra - tušim, že se jmenovala amerycan's army ... uspěch se konal... začít se musí od dětí... takže vzduchovky po boku m!slivcu, navstevy skolek atd... jasný jak facka...
    proč třeba do MŠ nechodí fotografové ukazovat fotoaparaty, a sve fotky ? protože koníček jako fotografování nepotřebuje tuto ,,vymejvárnu,, normální člověk si tento koníček najde sám, kdežto k m!slivosti musí být z 95% případů veden...
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    PTACOPYSK: z vedení k terorismu vás přece neobvinuju. jen sem názoru, že zbran dětem do ruky nepatří (ikdyž jen vzduchovka).
    GIO
    GIO --- ---
    DISLARA: tak zaprve, nevim jak to souvisi s auditkem o myslivosti, a za druhe, jsou to vsechno zvasty enviromentalistu, nijak pdolozeny to neni. navic neda se to globalne posuzovat, jsou casti zeme,kde je vody nedostatek nezavisle na tom, kolik my tady vyprodukujeme hoveziho..
    ja jsem docela ekolog, ale prici s emi tyhle radikalisticke soudy, ktere navic do tohohle auditka ani rohem nepatri..

ale klidne posli. zajimaly by me oficialni studie americkych vedcu na tema kolik usetrime vody na zalivani kyticek, kdyz ji nevypijou kravicky.)
    DISLARA
    DISLARA --- ---
    GIO: jestli chces, muzu nekde doma vyhrabat studie americkych vedcu a poslat ti to, je toho ale mraky, tak jak chces, ale jinak to snad najdes i na strankach Svobody Zvirat nebo tam napis maila a nekdo ti to posle....na ten kyslik nebudu radsi reagovat, myslim, ze dejchaj vsichni...
    GIO
    GIO --- ---
    a rostliny nam kradou kyslik!!.)
    GIO
    GIO --- ---
    DISLARA: a jéje. to už jsme nekde jinde. ale jak je to prokazano by mne teda zajimalo.)
    DISLARA
    DISLARA --- ---
    KENJIRO: nesnasim velkochovy a lov take neuznavam, jsem proti vrazdeni zvirat celkove a to i proti jejich tyrani...:-)ten ekonomicky prinos bych dost zpochybnila, kdyz si vezmes, kolik dobytek spotrebuje nez ho zavrazdi pro maso...ta voda by se dala pouzit na pestovani rostlin, je dokazane, ze by to nasytilo mnohem vic lidi!!!
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PTACOPYSK: Si děláš srandu, ale v EU je možný i to :-/
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    RUSSIANBLUE: ne, zadnou takovou organizaci myslivci nemaji. Aspon ne takovou, v ni z by bylo povinne clenstvi (jako treba lekari maji povinne clenstvi v lekarske komore).
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    FNUKII: ano, predstav si, nechavame si vystrelit desetilety kluciny ze vzduchovky. Na takovy ty kovovy pandulaky, co spadnou kdyz je trefis. A, ano, zcela jiste tim deti vedeme k terorismu.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    DISLARA: Já několik takových důvodů můžu uvést... když pominu ekonomický přínos, tak třeba zvěřina je výrazně zdravější než maso z chovu dobytka.

Dalším málo uvažovaným aspektem je ekologie - chov dobytka moderním způsobem je značný zásah do přírody. Nejde jenom o vytváření pastvin - většina dobytka se stejně krmí, a produkce krmiva je nápor na ekologii sám o sobě. Vytváření polí, hnojení, pesticidy, těžká technika (spalující spoustu fosilních paliv a vytvářející spoustu skleníkových plynů) na obdělávání a sklizeň, transport krmiva, dobytka a masa... oproti tomu při chovu a lovu zvěře se krmí výrazně méně (zvěř si většinou najde potravu sama, přikrmuje se jen v době nouze), a na transport z lesa stačí jedna cesta autem.

Dával jsem tady i odkaz na článek na tohle téma, ale ... pochybuju, že by si ho někdo přečetl :-/
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    GIO: tesne vedle....definice myslivosti zní: "Myslivost je podle zakona cinnost, ktera se provadi v prirode, ve vztahu k volne zijicim zivosichum, jako soucastiprirodniho bohatstvi. V souladu se stredoevropskym systemem myslivosti se klade duraz na udrzeni a rozvijeni mysliveckych tradic a zvyku jako soucast narodniho kulturniho dedictvi. Z definice tedy nelze odvodit, ze by slo o zajmovou cinnost, sport nebo jen o lovectvi."
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    nejvtipnejsi je ze existuje MNOHO lidi, kteri zarrryte obhajuji pozirani mrtvol (masa) a s tim spojene problemy (coz je vlastne strasne oblastii-ekologie, ekonomika, zdravi atd...), ale v celim svym zivote nezabili zvire, ktere jedi- v podstate nikdy nezkusili prirozeny zpusob ziskani masite potravy a tedy nemaji osobni zkusenost s jejich nejsilnejsim argumentem proti vege/ga bytostem a to: jist maso je prirozene, uz to delali predci atd. Pro me si podobni serou do huby a jsou ubohymi alibisty-me napr. extra moc nezajima co delali moji prapredci (kdo vi na 100% jak to bylo?), protoze pro me je tento zpusob zivota i reakce na aktualni situaci... Vykoristovani zvirat a prirody... Degenerujici lidske vztahy i chovani atd... Dalsi veci je jejich ubohost a drzost, vystupovat proti necemu o cem vetsinou vedi jen to co zaslechli na obede, kdyz si mastili drzku buckem, aniz by meli osobni zkusenost...

Jak rikalo uz mnoho "nemrtvolozroutu": "kdyby si vsichni lide museli sva zvirat zabit-byla by vetsina lidi vegetariany" (coz je v podstate i dukaz lidsky slabosti...;) narazim na to ze malo lidi stoji pevne za svymi nazory...

Byl jsem drtivou vetsinu zivota mrchozrout, o jeee, maso jsem si uzival-pozitkaril jsem (grilovacky, uzeniny, atd). V podstate normalni stravovani ke kteremu je clovek v nasi zemi automaticky smerovan... Od detstvi mam zkusenost s mysliveckymi spolky-mnohokrat jsem videl jak umira zvire... Mnohokrat jsem vlastnima rukama zvire zabil-hlavne jsem chodil na ryby (tsoshi negdy zajdem na privlac;), ale uz se mi to vubec nelibi... Nechci se chovat tak bezohledne jako driv. Vim ze mam silu zabit zvire a zajistit si potravu (narozdil od tech pokrytcu s plnou hubou, co nedrzeli nuz v ruce...), ale od urcite doby nemuzu nevidet to SILENSTVI A PEKLO, ktere jsme my lide rozpoutali... Proto jsem negdy-nezdvorily, agresivni a ja nevim co jeste... Utrpeni kolem me je i me utrpeni...

A presto ze nemuzu sam sebe oznacit za vegetariana [(nejsem kenjiro;)))-mel jsem za posledni 2 mesice 2xrybu- na vanoce sem si dal kapri snicl a pak jsem zhresil pstruhem], nedokazu si predstavit ze me zajem o prava zvirat a prirody opusti... Natoz abych nebyl radikalni, extremistickej a jinak nevhodnej pro ovce...;)

Adiós

FNUKII
    FNUKII --- ---
    JACHYMKO: tak ti to přijde špatně.
    DISLARA
    DISLARA --- ---
    PADLA, odchazim, mejte se fajn! :-)
    DISLARA
    DISLARA --- ---
    FNUKII: ty jsi take lidozroutka? tak to je parada, to vyrazime na lov, ne? ulovime nejaky dite, a pak ho vycpem a vyzdobime si s nim obyvak...kde a kdy?
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    JACHYMKO: termín vražda jsem použila záměrně. chtěla sem tim dostatěčně naznačit svůj pohled na věc. pokud máš dojem, že tě tim hodlám přesvědčovat, že můj názor je lepší, mýlíš se. opravdu nejsem tak naivní.

zabití člověka pro maso taky neni vražda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam