• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: prijde mi to jako zbranova obsese. amici to treba maji hodne, s nema nema cenu se o tom bavit, kor kdyz jsou napriklad z texasu :)
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: co chces prosimte na tomhle chorobnemprosazovanio zbrani vysvetlovat nekomu, kdo zbrane nenavidi, z duse....
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Možná kdybys blíže specifikovala, co nechápeš, dokázali bychom Ti to vysvětlit.
    GIO
    GIO --- ---
    JACHYMKO: ???
    no ja se nestacim divit.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PIKSE: Ne, je to americká statistika, a v angličtině se pojmem "gun" označují zbraně na střelný prach
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    PIKSE: pifku myslim jako flintu, pusku, raketomet-strelnou zbran ;) ne jako hejblou žluč ;))) hi hi hi, ale celkove zbrane mi pripadaji zbytecny-jdou velmi snadno zneuzit...

Pockej, vypnout jako zobrazeni imgs z hlavicky v jedne diskuzi? To nevim ze jde...
    diky

pláču, pač jsem plačka...
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    pane řídící, zmenši prosim to zahlaví, je opravdu zbytečný furt rollovat...
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    TSOH: tyy voeeee8)))
    ta holcicka v ruzovem jak sedi u toho kanonu!!!! ;))))

solingr...

At si kazdej s detma dela co chce, ale nechci zit ve spolecnosti kde ma kazdej nejakou pifku... Ruce jsou mocna zbran a jejich pouziti ma mnohem lepsi nasledky-jak pro utocnika tak pro druheho, je to ojedinela zkusenost... A zbrane jako zabava? No jasne, kazdej snad videl jak si hrajou vojaci skoro vsude na svet... Fakt toy...
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    PTACOPYSK: je jasný, že se tady neshodnem. nemá cenu tu debatu dál rozvíjet.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    FNUKII: no, to je vec nazoru, ja svym detem strikaci pistolku zakazovat treba nebudu ... :)
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    PTACOPYSK: dětem ano
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    FNUKII: aha, v tom pripade by se taky mel zakazat lukostrelba, hod ostepem a a dalsi zabijeci hry, vcetne pocitacovych :)
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    PTACOPYSK: sportovní střelba je jen taková lidská hra na zabíjení, pořád nevidim důvod učit to děti
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    FNUKII: ano, puvodne strelna zbran jiny ucel nema. dneska uz ano (sporotvni strelba atd.)
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    JACHYMKO: samozřejmě netvrdim, že každý kdo stříli vzduchovkou na terč trénuje pozdější zabíjení. ale střelná zbran nemá jiný účel než ublížit, usmrtit nacvičit si usmrcení ublížení.

můj názor na získávání masa snad znáš, proto je odpověd zbytečná
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Nemám moc čas, tak jenom odkaz, jaký je SKUTEČNÝ vliv držení zbraní na delikvenci mládeže. Možná pak své teorie trochu přehodnotíte.

http://www.gunlex.cz/?p=574
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    Ja mela vzduchovku na chate od 12 let, strilela jsem s ni do tercu proti svahu, rodice vedeli, ze mam dost rozumu na to, abych nedelala nejaky blbosti. Zatimco muj stejne stary bratranec malem vystrelil my kamaradece lukem oko. Flintu mam doma moc dobre schovanou a naboje mam uschovane jeste mnohem lepe, ackoli doma neni nikdo, kdo by s tim mohl delat blbosti.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    JACHYMKO: ale ten proces uceni potrebuje nakej cas a psychicky schopnosti ditete, ne nadarmo je i trestni odpovednost od nejake vekove hranice, jiste ze to dite muzes ucit k zodpovednosti a naucit ho to, ale aby mel treba desetiletej kluk pristup ke zbrani a prohlizel si ji s kamaradem, to je pro me totalni des
    TSOH
    TSOH --- ---
    JACHYMKO: ne nebyli nezodpovedny hovada (normální vzdělaní lidé, dodnes je znam... nijak nevybocujou z ,pomyslneho, normalu... ) ...akorat jim proste pripadalo ze je v poradku kdyz si jejich deti budou strílet na terč...
    a v místě kde bydlim také - spolužák ze základky sřílel tenkrát z oken vzduchovkou holuby (panelak 9 patro..) (měl tátu policajta a u něj doma mě jednou ukazoval jeho pistoli - moc dobře věděl kam ji otec dává..). jen kruček k neštesti... ale to jsem si jako dite neuvedomoval...

TSOH
    TSOH --- ---
    v detstvi jsem travil dost casu na Berounce na chate a vim ze 2 vrstevnici ze sousedstvi meli doma vzduchovku... a myslite ze si strileli na terc (jak jim říkali rodice..) ? letajici labute, sem tam kachny, slunici se ryby atd... asi to bylo zabavnejsi... jeden z nich dnes dela policajta...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam