JACHYMKO:
PTACOPYSK:
Pokud ja vim, tak jako "koronu" tzv. doprovod muze tvorit kdokoliv. Korona neni slozena z ucastniku lovu/ honu, takze osoba mladsi 15 let muze byt pritomna, pokud je zde nekdo ( starsi 18ti let ) kdo na tuto bude dohlizet. Kazdy clovek v korone musi dodrzovat predepsane bezpecnosti podminy, se kterymi je korona seznamena pred zacatkem lovu/honu. Mimo jine kazdy lovec ti potvrdi ze pri honu na kachny, nebo na bazanty mas zaujmout misto za nim, a drepnout si na bobek, pripadne sednout. Coz bohuzel ta slecna udelala a bylo ji to osudne. Lovec vzdycky musi vedet kde se jeho doprovod nachazi a doprovod je instruovan, ze se nesmi ani pohnout z daneho mista. Popravde to je idelani zpusob, ja to take tak delam a pokazde si navic stanoviste vycistim od vetvi, ostruzini atop, ktere by mi mohlo branit v pohybu, pripadne mohlo zpusobit uklouznuti atp. A verim, ze stejne k tomu pristupuji vsichni lovci. Bohuzel to je smutna nahoda a polemizovat o postihu strelce mi prijde naprosto bezpredmetne.
Zde citace ze zakona o myslivosti
Zakon o myslivosti § 35 odstavec 4) Myslivecký hospodář je při své činnosti povinen g) vyloučit z účasti na honu střelce, honce i další osoby, které jsou pod vlivem alkoholu nebo jiných toxických látek, osoby mladší 15 let a osoby, které hrubým způsobem porušily bezpečnostní pravidla; uvedené osoby jsou povinny místo honu opustit,