• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LOJZIKOVO: no to samozrejme, ale zrejme tenhle clanek tudiz s myslivcema souvisi.. A na to ses ptal.
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    MATHEA: jiste ze mel ale mezi myslivcema jsou bohuzel i chudaci co na dobre povesti myslivosti moc nepridaji...nemuzes pocitat ze kazdej myslivec je dobrej v kazdy instituci jsou nejaci "lotri"
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LOJZIKOVO: a nemel by se myslivec o prirodu spis starat?
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    TSOH: tvoje reakce sou fakt genialni...proste nejakej chudak co byl nahodou myslivec chytal a prodaval ty ptaky a jinej clovek (jedno jestli je to myslivec nebo ne) to proste nahlasil....tady se proste nikdo nemuze navazet do myslivcu v tomdle pripade....to fakt nechapu
    TSOH
    TSOH --- ---
    JACHYMKO: to sem někde psal ?
    --
    jenom se prostě fakt bavim reakcema Kenjira... již zde psal, že co je špatné a v rozporu se zákonem ho nezajímá a nebude se k tomu vyjadřovat... a všechno ostatní je patrně v pořádku... :)

tzn. : že nějaký m!slivec pytlačí ho patrně nezajímá, ale je v pořádku že na toto upozornil jiný m!slivec... :)
    TSOH
    TSOH --- ---
    KENJIRO: takže je to v pořádku ? :) nebo jak mám rozumět tvému argumentu ?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    "Ochránce přírody upozornil na tyto praktiky jiný myslivec. "
    BOBIK
    BOBIK --- ---
    „Dělá to, co ho znám, tedy minimálně několik let,“ sdělil. „Ulovené ptáky nejdříve prodával sokolníkům, když ale zjistil, že je vrací zpět, začal je nabízet do Německa k preparaci. Jsem také myslivec a nemohu se na to již dál dívat. Decimuje opravdu všechno, co nechytne do koše, to střelí,“ dodal.
    BOBIK
    BOBIK --- ---
    Pytlačící myslivec skočil inspektorům na špek – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/krimi/166068-pytlacici-myslivec-skocil-inspektorum-na-spek.html
    TSOH
    TSOH --- ---
    KENJIRO: máš postřeh... ten jeden nový je ten dortík po jehož vložení jsi vcukuletu regoval tak jak si reagoval....
    nebo máš snad pocit, že tu někdo maže něčí příspěvky... ?

LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    ten pařez?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Hm, na přehledu se mi objevil jeden nový, ale tady se mi nezobrazil... to si to někdo rozmyslel, nebo byl rozmyslen?
    TSOH
    TSOH --- ---
    hádejte co bych sežral jako první... :)
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    PIKSE: Z meho uhlu pohledu by se mela dotycna zajimat o to, jak dlouho "lan" jeji mati potkavala. Inkubacni doba vztekliny je cca5tydnu az 3 mesice. V ojedinelych pripadech az rok. Prumerne se projevuje od 2 do 5ti tydnu a to bud v zurive forme nebo tiche. U selem a sparkate se ticha forma projevuje apatii, silhavosti, zvysenou salivaci a zmenou hlasu ( postizeni hlasivek ), po 9-12dnech ochrnutim a smrti. Zuriva forma se projevuje ztratou plachosti, agresi a ostatnimi projevy jako u tiche formy. Zde bohuzel riziko nakazeni stoupa pokousanim.

Kazda liska musi byt dopravna k veterinarnimu lekari na odber mozkove hmoty, ze ktere se testuje. U vetsich zvirat staci hlava. Pokud je podezreni na nakazu, zvire se nevyvrhuje, ale dopravuje se k veterinari cele. To je predevsim pri zvysenem vyskytu uhynule zvere. Pokud se vzteklina potvrdi veterinar to hlasi na Statni veterinarni spravu a na hygienickou stanici prislusneho kraje. Ti pak vyhlasi opatreni, predevsim plosnou vakcinaci, napriklad z letadla, kladeni navnad atd. A samozrejme odstrel podezrele se chovajici zvere, ktera se pak testuje. Podle projevu se to celkem jasne da urcit. BTW proto kazdy myslivec nosi par gumovych rukavic a igelitovy pytel na ulovenou lisku, pripadne podezrelou zver.

A co bych te slecne/pani poradila, o psy at se neboji, ty ma snad ockovane. Kazdopadne muze se obratit na MS kde ji tyto informace poskytnou, pripadne na OHS.

A mimochodem pro vas vsechny, pokud radi v lete zykate stebla travy, tak si to odpustte, to je jedna z nejjednodusich cest jak dostat vzteklinu. Bohuzel pokud se vzteklina neleci okamzite po pokousani, jinem prenosu slin infikovaneho tvora je smrtelna. Tak vsichni pozor.
    PSAJKO
    PSAJKO --- ---
    Trefný designe pro fanoušky tohoto klubu a legendární hry Deer Avenger
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    PTACOPYSK: v pohode, ono je totiz jednodussi verejnost vykazat prave z techto duvodu.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    BUXIE: jo, na koronu jsem zapomnela, dost mozna to tak bude .... ja jsem koronu zazila akorat na psich loveckych zkouskach, kde se nakonec strili taky, na honu ne, tam sla ta osoba vzdycky jako honec
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    SIDNAK: mne by docela zajímala úroveň tvojeho právního vzdělání.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    JACHYMKO:
    PTACOPYSK:

Pokud ja vim, tak jako "koronu" tzv. doprovod muze tvorit kdokoliv. Korona neni slozena z ucastniku lovu/ honu, takze osoba mladsi 15 let muze byt pritomna, pokud je zde nekdo ( starsi 18ti let ) kdo na tuto bude dohlizet. Kazdy clovek v korone musi dodrzovat predepsane bezpecnosti podminy, se kterymi je korona seznamena pred zacatkem lovu/honu. Mimo jine kazdy lovec ti potvrdi ze pri honu na kachny, nebo na bazanty mas zaujmout misto za nim, a drepnout si na bobek, pripadne sednout. Coz bohuzel ta slecna udelala a bylo ji to osudne. Lovec vzdycky musi vedet kde se jeho doprovod nachazi a doprovod je instruovan, ze se nesmi ani pohnout z daneho mista. Popravde to je idelani zpusob, ja to take tak delam a pokazde si navic stanoviste vycistim od vetvi, ostruzini atop, ktere by mi mohlo branit v pohybu, pripadne mohlo zpusobit uklouznuti atp. A verim, ze stejne k tomu pristupuji vsichni lovci. Bohuzel to je smutna nahoda a polemizovat o postihu strelce mi prijde naprosto bezpredmetne.

Zde citace ze zakona o myslivosti

Zakon o myslivosti § 35 odstavec 4) Myslivecký hospodář je při své činnosti povinen g) vyloučit z účasti na honu střelce, honce i další osoby, které jsou pod vlivem alkoholu nebo jiných toxických látek, osoby mladší 15 let a osoby, které hrubým způsobem porušily bezpečnostní pravidla; uvedené osoby jsou povinny místo honu opustit,
    SIDNAK
    SIDNAK --- ---
    PTACOPYSK: tak naposled nesouhlasim s tebou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam