• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    GIO
    GIO --- ---
    co si budu psat za uci si prosim vyberu ja, pokud tu nekdo nekoho haji, musi pocitat s tim, ze je pak tazan otazkami o danem tematu.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: mi nic nedelaj, uz ne. jak nekoho znaji osobne, chovaj se uplne jinak.
    A RESIME TU TEN INKRIMINOVANY PRIPAD Z IFAUNY. me do toho netahej. ja jen vyjadruji svuj nazor na ty chabe argumenty opozice.

PTACOPYSK: mno, to je spis spolkova revnivost.. imho taky nic moc:)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    a neni pravda, ze vsichni myslivci kaslou na to, co delaji ostatni, nas treba udalo loni sousedni sdruzeni, ze jsme sli na hon v jiny den, nez je povoleno (i kdyz se to nakonec ukazalo jako neopravnene)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KENJIRO: nejlepsi reseni je asi to, co se u nas rika pred kazdym honem: az na vas nekdo bude nadavat, nevsimejte si ho, nechte ho, at se vypovida a jdete dal :-) protoze vest nektere debaty nema smysl ("nebojte se, my vam neublizime" - "a na co mate ty flinty?")
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Inu, GIO, já se spíš PTACOPYSK divím, že se s tebou vůbec hádá. Podívej se na to taky z našeho pohledu - nemyslím tím z pohledu myslivců obecně, ale nás, jak jsme tady. Neustále nám tu někdo předhazuje a nadává nám za něco, co nikdo z nás nedělá - nikdo z nás, jak tu jsme, nestřílí psy, netráví je, nevyhrožuje nikomu zbraní, nezakazuje nikomu chodit do lesa atd.

Přesto nám ty a tobě podobní neustále předhazují, že jsme za to zodpovědní a co s tím jako uděláme a proč to už není hotové? Což je asi taková demence, jako kdybych ti předhazoval, že tamhle nějaký idiot nechal pobíhat pitbula, který pak pokousal dítě a jestli se za to nestydíš a co s tím budeš dělat, když jsi za to taky zodpovědná - no jsi přece majitelka psa, nebo ne?

Ne, nejsem spokojený s tím, co dělají někteří myslivci, ale nejsem za to odpovědný, protože to dělají oni, ne já - rač si ten rozdíl zapsat za uši, říká se tomu "osobní odpovědnost". Přesto se z vlastní dobré vůle a dobrovolně snažím tyhle věci změnit - mimo jiné i kvůli lidem, co myslivci nejsou, jako třeba ty - ale když to jde pomalu a těžko a navíc jediné, co za to člověk od lidí jako ty a paní Bočková a vám podobné uslyší, je kritika a nadávky, tak se potom div, že občas začínám mít tendenci brát to stylem "mně to nevadí a vy si naserte".

Takže až příště potkáš myslivce, který ti udělá něco, co se ti nelíbí, zkus v sobě najít kousek páteře a oplatit to jemu - protože držet ustrašeně hubu a pak si na internetu vylévat vztek na náhradních terčích je pěkně zbabělé.

P.S. A kromě páteře by neškodilo najít i kousek mozku - ne všechno se musí řešit přes policii. Metoda "regulace myslivosti" paní Bočkové se mi velmi líbila a smekám klobouk před její chytrostí :-)
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: kdyby byli co k cemu, budou se tim zabyvat, sami jej odhali, vylouci a trosku se tim ocisti. tve argumenty jsou fakt strasne kulhave.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: pokud by to opravdu udelal nekdo z myslivcu, tak si myslim, ze se tim mezi ostatnimi cleny mistniho sdruz.eni chlubit nebude.
    GIO
    GIO --- ---
    a soudim snad spolek? soudim spolek jen za to, ze si podobne kreatury nechava ve svych radach a druhdy je i kryje. tot vse.
    pokud myslivci devastaci psu vyhrozovali, ja bych to jako stopu brala. nikomu jiemu tam nevadili, promin, ale jak pisu, je to do oci bijici. a ja bych byt clenem nejakeho spolku, citila asi stud, ze jsem clenem s podobne smyslejicimi stvurami.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: k tomu uz jsem se vyjadrila, nevime, co se opravdu stalo, pokud se to stalo tak, tak jak je to napsano, tak k tomu samozrejme neni co dodat, ale porad za selhani jednotlivce nemuzes odsoudit vsechny myslivce. jinak zadny spolek sdruzujujici povinne vsechny myslivce ani neni. navic pokud nemas vinika, tezko muzes zjednat napravu, bohuzel.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: zapomen na srnky, vyjadri se k tomu, co provadeli ti myslivci v postu od kacabby.. proc tohle spolek myslivcu sam neresi? jaktoze to jeho clenum nadale prochazi? to se nestydite jako organizace?(brat obecne) kdyby si tohle sama organizace resila uvnitr, byla by situace brzy o mnoho lepsi. ale chce to jednat, a ne jen furt hledat chyby v druhych, ale konecne si sahnout do vlastniho hnizda, blby, ja vim, ale je to jediny reseni.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: protoze stvani a lov zvere je jediny problem, ktery ta zver s kockou nebo psem muze mit. ze nekomu psa prejede auto je srnkam srdecne jedno.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: neustale tu zduraznujes pes stve srnky, tak se nediv.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: nikdo tu nepsal, ze mu vadi volne pobihajici psi. Jen jsem psala, ze by nemeli pobihat bez dozoru a mimo vliv pana a nemeli by stvat zver, to snad neodporuje welfare psa, ne? Zadna nadrazenost srnek z toho nevyplyva.
    GIO
    GIO --- ---
    a divila by ses, jakmile SVUJ pozemek vyjmu z honitby, muzu si na nem skutecne delat co chci, a myslivci se muzou i se srnkama postavit treba na parohy.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: welfare psa nebo kocky je ti volna vid, plne. mimochodem, pokud by tvuj lovecky pes, nebo myslivcova zbran zastrelila mou kocku, bylo by to sakra drahy, protoze zvire je (mozna bohudik) dle zakona vec, a pis si, ze bych si to umela v penezich vycislit dost vysoko, i s ucty. to by si to myslivec priste rozmyslel, a ver mi ze tu kocku najit, tak fakt necham udelat i balistiku a investuji hodfne npenez do toh, abych odhalila kdo to udelal, a pak by mel joo neprijemnej zivot. at si strilej srnky, kdyz jim to zakon dovoluje, do mych zvirat nikdo strilet nebude. nikomu nic nedelaj. a jsou drahy.

nastesti uvazuji jen hypoteticky, protoze z tvych prispevku o kockach a psech zas citim tu rasovou nadrazenost srnek, tak takhle premyslim nahlas. tohle to rasovy rozdeleni na skodnouo a prospesnou zver uz jsme tu nescetnekrat resili, a mne krute stve, podle me je skodna srnky a prasata.
    GIO
    GIO --- ---
    a kdyz bude pes na mym pozemku honit srnu, reknu mu ke mne, on prijde a mi je uplne srdecne jedno co si o tom mysli srny i myslivci. uplne, myslivcum je taky fuk,l ze psi potrebujou bvehat, a kde SAKRA se muzou dneska probehnout, nez na svem pozemku, vsude jionde te nekdo buzeruje.
    ) a vubec to tady nebylo o venceni psu v lese, ale na vlastnim pozemku u baraku na samote, precti si to prosimte jeste jednou a dusledne at se furt netocis v tech minovanych kruzich pes - zver - myslivec
    GIO
    GIO --- ---
    promin ale fakt mi prijde, ze jsi zapnuty kolovratek, mi psi nikdy nic nezabili, nic nestvou a ze se probehnou PO MYM POZEMKU(trba za srnkou, no a) mi fakt neprijde jako tezky hrich. tyhle kecy na koledu co do vas meldujou jsou prave ten duvod, proc maj lidi s myslivci problemy, tocej absolutne nepochopitelny snusky nesmyslu podlozenych jeste nesmyslnejsimi zakony a vyzdvihuji pet druhu zvirat na ukor ostatnich, jak pise anabel, to je presny.

A HLAVNE PRO TU FURT VYTAHUJES STRHAVANI SRNY A POD? VSIMLA SIS ZE TEN PROBLEM BYL O NECEM UPLNE JINEM, ZADNY HONENI SRNY TAM ANI JEDNOU NEPADLO, ONI PROSTE ANI NECTI PRESUMPCI NEVINY, JSI PES, BEHAS, VRAZDIS SRNY, TECKA, LOGIKA IMBECILU, PROMIN. a to ze pisu capsem znamena, ze bych chtela, abys opravdu cetla, ne aby sis z toho textu vyjmula slova pozemek pes a zver a pak si s tim nakladala dle mysliveckych reguli...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ANABEL_LEE: strhnout srnu pro psa neni az takovy problem, kor kdyz treba u srncete, kolik takovych strzenych kusu se rocne najde jsem tu uz nekde psala, v zime si zas srna, ktera bezi o zivot muze uhnat zapal plic a zemrit az dodatecne .... ale jde i o welfare zvere ... my jsme treba primestska honitba a srnci u nas vypadaji na svuj vek starsi, nez nekde jinde, proc asi ... a vsude nejsou vyhruzky za psa s klackem u pana, u nas jsem napomenuti zazila jen jednou a to byl terier, ktery bezel lesem asi tak 150 metru pred panem mimo jeho dohled a to bylo to jen durazny upozorneni hospodare, ze ma byt na voditku, nic vic .... na druhou stranu jsem si vyslechla vyhruzky o pani se psem navolno, kterou jsem upozornila, ze v mistech, kam prave jde, probiha nahanka na prasata a v ramci bezpecnosti by bylo lepsi psa pripnout a nejlepe jit uplne jinam
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PTACOPYSK: ale ty psy nikdo nestve smarja, uz jsme se o tom bavili, nejde o to ze by ti psi nejak honili zver, ale staci aby si s klackem v hube pobihali okolo a hned jsou z toh vyhruzky ze psa zastreli a ja nevim co. kolik tech psu tu srnu skutecne dozene a strhne.. moc asi ne prece jen psu je vic nez srnek a zas tak bezny to neni. krome toho, tak kocka je moje, ale zver v lese prece neni nici... jen myslivci si ji narokujou, za tu "peci" ja vim
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    vsak ja vam taky nepustim na kocku psa, az preleze z vasi zahrady na moji a zamnouka mi pod oknem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam