• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: vyžírají vajíčka z hnízd a zabíjejí drobnou zvěř (zajíčky, kuřata koroptví atd.)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KENJIRO: ja vim, ja jen ze je to trochu unavny, ta tvoje neustala zaslepena obhajoba :) jiste si muzes rict, ze u nas je zas unavny ta nase neustala zaslepena obzaloba :D
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: :-D
    haha , promin.)
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: a proč proboha střílí po vráně?(cim mu jako vadila? zere taky maly zajicky a srnky?:)

to jsou presne lidi se strelnymi zbranemi, strilim po vsem co se hejbe..
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ANABEL_LEE: odpovídal jsem na otázku.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KENJIRO: nojo tak o tobe vime, ze znas jenom same dobre hodne laskave a pravidla dodrzujici myslivce, to by snad mohlo jit i do zahlavi, protoze musi byt unavne porad to tady omilat
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Jo, a ještě nám naše kočka dvakrát přinesla domů malého zajíčka. Po ledové koupeli pochopila, co je špatně, a dál už to nedělala (i když možná ho akorát nepřinesla, chytrá na to byla dost ;-) )
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: pokud mám mluvit o svých osobních zkušenostech, tak jsou dvě:

1. viděl jsem kočku na honu na výřadě (jednu, za celou dobu)

2. jednou, když jsme šli s otcem ven, bouchnul z brokovnice po vráně. Asi za deset minut přirázoval jeden místní děda a už zdaleka volal, ať mu nestřílí kočky (nijak nasraně, oba se znali). Otec mu vysvětlil, že to bylo na vránu, ujistil ho, že po kočkách ani ničem jiném domácím nestřílí, a tím to zhaslo.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: hm, a chces mi tvrdit, ze myslivci nestrili po kockach?.) tos musel byt hodne nevnimavej, obvykle se tim i radi chlubi.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: momentálně ne, bydlel jsem na vesnici do svých patnácti
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: jako, ruku na srdce. denisa zarybnicka je holka, ktera se desne rada zviditelnuje, jeji aktivity me dost rozciluji, ale. ta oficialni statistika je dost dobre prokazatelna a taky je pro me nepochopitelne a neuveritelne vysoka. misto aby vesnicani kastrovali, tak se holt rodi kocek jak smeti a myslivci jako milovnici prirody si proste radi zahraji na bohy, a "tridi"...to nepopres. protoze oni to vazne musi hlasit. a netvrd mi, ze veris tomu, ze hlasi opravdu skutecnosti odpovidajici udaje, to je fakt z rise pohadek..

jinak u nas v hospode velmi casto zazniva, zastrelis mi psa, zabiju te... a to jsou ti lidi s myslivci kamaradi, ale proste tohle by jim nikdo neodpustil. kocka se dokazuje hur, ale jednala bych podobne, resp. bych je zazalovala o ujmu na majetku, moje kocky maji prokazatelne dost vysokou cenu.)))
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: ocernovani? hele, bydlis ty na ty vesnici nebo ne?.)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: jenom jsem alergický na manipulaci a očerňování :-)
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO:¨:)) nebud malichernej a jesitnej.)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ANABEL_LEE:

Názoru odpůrce myslivosti věnovány tři odstavce.

Názoru myslivce věnovány dvě věty, s dovětkem, že určitě lže.

Prostě seriózní novinařina.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    TSOH: Děkuji za odpověď.

Já osobně ti můžu říci, že okousané stromy budeš mít klidně i vedle krmelce když máš špatně zakrmeno. Proto se kolikrát vozí ze zahrad po jarním sestřihu větve na místa, kde k nim má zvěř přistup. V době velkého sněhu bylo běžné, že stromy byly okousány ve větších výškách, dle sněhové pokrývky. Tomu se bohužel zabránit nedá. Ale u nových stromů se běžně aplikuje nátěr nebo obalení.

Jasně zvěř se stahuje k silnicím kvůli soli a jelikož potřebují k trávení i vlákninu, tak okusují stromy. Kde jinde by ji v zimě hledali (pokud ne v krmelci ). Především v době tvorby paroží jsou minerály a vláknina třeba.

Jen mě tak napadá, jseš si jistý že stromky jsou okousané, nejsou náhodou zničené od pluhů nebo odletujícího posypu a soli ? Vypadá to velmi obdobně...
    TSOH
    TSOH --- ---
    BUXIE: okolí Středočeského kraje mám vcelku zmapované a můžu jen konstatovat, že takto okousané stromy jsem v jiné lokalitě neviděl... (ani v okolí Mšena, které pokud se nepletu je na hony vyhlášené a stromy tam také nijak chráněné nejsou). Krmelce se z pochopitelných důvodů nedávají k silnicím a tedy jsem z auta žádné neviděl... k dotazu ohledně výskytu zvěře u silnic mě akorát napadá že kvuli soli ale nechám si poradit...
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    TSOH: Mám pár otázek, na které by jsi mi mohl odpovědět v souvislosti s tvým příspěvkem.
    Kolik jsi cestou potkal krmelců ? Jak donutíš zvěř, aby k tomu krmelci šla, když nechce? Není náhodou okus přirozený ? Proč se nezeptáš, proč nejsou stromy obalené nebo natřené proti okusu ? Napadlo tě někdy proč se zvěř zdržuje v zimě a především pak na jaře u silnic ?

Dik předem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam