• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSBYAMD.ATi - Procesory, grafické karty, ovladače, tech. dema, přetaktování...
    OZMAR
    OZMAR --- ---
    povodne ovladace nepomohli, mam dojem, ze to bol konflikt zaujmov niektorej aktualizacie s drivermi..

Nakoniec mi pomohlo zaskrknut v catalyste, aby sa rozlisenie nastavilo podla udajov z monitora, a nasledne priamo na lcd paneli som zvolil format obrazu z auto na wide.

Problem solved.

Mozno to dakomu usetri hodinu - dve googlenia :D
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    porpipade nejake alternativni drivery http://downloads.guru3d.com/
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    stahni si o stupen starsi driver :)
    OZMAR
    OZMAR --- ---
    Cafte, na win 7 64bit sa mi stiahol novy driver na grafiku. Odvtedy mi vacsina hier, ktore som spustal na rozliseni 1024/768, spusta akoby v okne, kedy napravo a nalavo na lcd ostane cca 3 centimetrova rezerva cierneho pruhu na kazdej strane. Neviete niekto, ako tento bug vyriesit?
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Možná to sem úplně nepatří, nicméně nabízim ATInu HD5750 od Gigabyte (model. označení GV-R575D5-1GD) vše 100%, včetně krabice atd. info v poště prosim.
    MILL
    MILL --- ---
    Tak jsem nasel program Powerstrip, vypada to jako to co potrebuju, jen mi to zatim nebere hodnoty, ktery potrebuju
    MILL
    MILL --- ---
    LOJZAK: rozliseni z karty poslu, ale netusim jestli se daji nejak modnout ovladace, aby to slo ven presne v tech parametrech, ktery si zada TV
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    me napada jen nainstalovat nejake modifikovane ovladace ati a zkusit u nich nastavit pozadovany rozliseni ...
    MILL
    MILL --- ---
    Win7 x64, s lednovym catalystem
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    Win XP,7,wista?
    MILL
    MILL --- ---
    Potreboval bych poradit s nastavenim graficke karty ATI Radenon HD3200 v notebooku

Nedari se mi zobrazit na LCD TV rozliseni 1920 x 1080, bohuzel k dispozici mam jen stary D-SUB vystup.

LCD TV pres D-SUB umi zobrazit toto rozliseni, ale je tam uvedeno 1920 x 1080RB (CVT) H 66,587 kHz, V 59,934 Hz, PC 138,5 MHz Hsync+ Vync-
    Grafika rozliseni zvlada, i kabel mam kvalitni, ale asi ma ten signal jine paramerty, nez zkousne TV, protoze hlasi nepodporovany rezim. Je nejak mozne nastavit presne tyto hodnoty, nebo mam smulu a pomuze mi jedine upgrade na neco s HDMI?
    SPOTS
    SPOTS --- ---
    KEPASO: Tak to je opravdu blby preklad. No hlavne,ze to je vyresene.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    tak problem vyresen, jak proste. ale teda v samsungu by se meli zamyslet, jestli by nebylo vhodny tak dulezitou polozku v menu prejmenovat.
    reseni bylo nasledujici:
    Vstup ---> Upravit nazev ---> u me vyber HDMI>PC.
    tim se zmeni nebo spis prizpusobi zpracovani signalu zdroje pres HDMI vstup na monitoru.
    procetl jsem tolik for, ale vsude se resil jen upscaling a cleartype. az na youtube jsem to nasel.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    SPOTS: ted mi prijde vsechno ok, az na tu interakci barev. no uvidim. ale diky za snahu :)
    http://img64.imageshack.us/img64/2083/dsc03682q.jpg
    SPOTS
    SPOTS --- ---
    KEPASO: No jestli jsi stáhl ostrost na 0 (což v mojem případě byla věc, na kterou jsem přicházel nejdéle :-D ) a pořád je ta čitelnost špatná, tak se obávám, že tohle je už otázka toho displaye. JInak já tu ostrast taky nejvíc vnímal na nyxu a podle nyxu jsem ji nastavoval :) a to mám klasický zelený skin... jinak není zač teda..
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    SPOTS: ahoj, diky, ja jsem na to postupne zacal prichazet. nejvetsi problem byl v te ostrosti. nicmene protoze mam tady na nyxu dark skin, vsiml jsem si jedne veci. odkazy (cervena) jsou na tmave sedym az cernym pozadi skoro necitelny. jsou strasne rozmazany. u zadne jine kombinace barev jsem si toho zatim nevsiml. vsechno ostatni je opravdu oproti d-sub ostrejsi (je to zvlastni, vubec na to nejsem zvyklej :)) a asi si budu nejakou dobu zvykat)
    tak diky moc. ale ta interakce cervene a sede-cerne barvy mi teda vrta hlavou.
    SPOTS
    SPOTS --- ---
    KEPASO: Jo a ještě takový detail... při zapojení přes d-sub NENÍ full hd obraz NIKDY ostrý ;) Ale nechci rozjet flame, doufám, že se ti povede to nastavení dotáhnout do dokonalosti... mně trvalo docela dlouho, než jsem na všechny tyhle věci přišel.
    SPOTS
    SPOTS --- ---
    KEPASO: V ATI Catalyst control centru musíš stáhnout LCD overscan na 0% (myslím, že 0% ... nebo to je prostě nejmenší hodnota, kterou to táhlo nabízí. Pak je potřeba mít vyplý overscan i v televizi/monitoru (předpokládám, že tento Samsung to implicitně vyplé má. Poznáš to podle toho, že při tom stažení overscan v catalyst centru ti již obraz sedí krásně do krajů displaye). No a pak je třetí věc, kterou by jsi měl zkontrolovat.Podívej se v menu displaye, jestli má ostrost 0. Nevím, jak tyto pseudo monitry, ale klasické lcd tv od samsungu mají implicitně nastavenou ostrost na 50%, což při připojení pc na hdmi vytváří kolem textů halové efekty. Doufám, že jsem Ti pomohl a je to dost srozumitelné.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    FOOLANGEL: ten co jsi doporucoval. Phenom II X2 555 BE.
    tak diky, ja se poptam tam.
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    KEPASO: doufam, ze budes mit stesti :o)
    co jsi teda nakonec koupil za CPU?
    co se tyce propojeni HDMI, s tim bohuzel nemam moc velke zkusenosti a radoby moudra rozdavat nebudu...
    zeptej se id CORIM, nebo HNIZDO v diskuzi [ PC SESTAVY - stavíme počítače ]
    ja bych to tipoval na spatnou obnovovaci frekvenci + nedostatecny vykon integrovane grafiky:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam