Zdravím, mám dotaz, jsem zapáleným hráčem počítačovích her a v poslední době jsem narazil na problém (u nových her) že vyžadují ovladač DirectX 11 jinak mi to zablokuje půlku nastavení v sekci video. Myslel jsem si že je to OS, ale pak jsem brousil na netu a zjistil jsem že sem neaktualizoval počítač 2 roky a je to znát. Tudiž potřebuji radu, chci si hry užít naplno, v full rozlišení s antiasalingem apod, apod. Jako například ARMA´2 na plném rozlišení, měl jsem problém že se mi to strašně sekalo, když sem nastavil max detaily, DragonsAge 2 atd. tudiž jsem se rozhodl pořídit jsi novou grafickou kartu a uvidím jak se mi zlepší výkon (ve hrách, FPS apod.) a doufám že bude stačit aktualizovat jen grafickou kartu.
Moje PC sestava je následující:
OS - MS Windows XP Home 32 - bit SP3
CPU - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2,83 GHz
RAM - 4,00 GB Dual Chanel DDR3 @ 533 MHz
MOTHERBOARD - ASUSTeK Computer WC MaximumExtreme (LGA 775)
GRAFICS - LA2405 (1920 x 1080 @ 60 Hz)
512 Mb GeForce 8600 GTS (MSI)
Mohu se zeptat, jak by jste mi poradili upgradovat moje PC?? Jestli nVidia nebo ATI?? Jestli mi upgrade grafické karty pomůže vyřešit můj problém nebo jestli je to ještě v něčím?? Využívá 32 bitoví systém Windows XP celých 4 GB RAMek?? Nebo dá se třeba zbytek ramek přesměrovat aby je využívala grafická karta??
/// Opravdu mi jde jen o hraní her \\\
Předem děkuji za odpověd :)