• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSBYAMD.ATi - Procesory, grafické karty, ovladače, tech. dema, přetaktování...

    GRAFICKÉ KARTY A PROCESORY AMD.ATi



    Aktuální ovladače ATi Catalyst™ (9.11) najdete zde (klikni na Catalyst logo)



    Aktuální AMD Dual-Core Optimizer (v 1.1.4 - 1.8.2008) stáhnete zde (klikni na Athlon X2 logo)

    rozbalit záhlaví
    HLAZARD
    HLAZARD --- ---
    ELSIDER: ahoj, asi bych to zkusil vycistit od prachu a ujistil se, ze jsou teploty ok. Podle toho, jak to licis to budes mit asi dost zadelany :)
    ELSIDER
    ELSIDER --- ---
    Zdravim, nevim kam se obratit, snad mi poradite.
    Mam doma http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3567#ov a v ni Phenom 2 x6 1090T a Radeon HD 6870 s arctic twin turbo ii chlazenim. Ram http://www.alza.cz/corsair-16gb-kit-ddr3-1600mhz-cl10-vengeance-d284507.htm (kupovana loni asi za litr), hdd obyc 1TB. Celkove je starej 3 roky, temer porad zapnuty, nemam tv, dlouho necisteny, nevic v kurackym byte s kockou.
    To je na cem se trapim a ted s cim.
    Je to asi 2-3 tydny, co se mi pc zaclo sekat pri hrani, ale stylem pravidelne kazde +-4s na milisekundu zasek, neovlivni to nastaveni grafiky, na nizkem se seka stejne, jak pri max detailech, kde ale pocituju nedostatecny vykon kompu. Priznam se, vetsinu her mam cracknutych, ostatni mmo. Ale bohuzel to ovlivnilo i hry, ktere jsem pred par mesici hral na max, napr WOT, AC3, Batman:O. Ted se mi seka i F3.
    Provedl jsem komplet format hdd a reinstal win, nejnovejsi AMD ovladace( pri instalaci mi to haze bluescreen - takze mam cata 13.4 tusim), nepomahaji, navic mam v desce integrovanou HD 4290, kterou mi cata control hazi jako jedinou co instalovalo - i presto, ze ta ma vlastni ovlace. No a win mi pak reknou ze integrovana nefunugje zpravne, pri jejim odpojeni pres win, se stejne sama zapne po restartu.
    Problem je,ze nevim jak na novy bios, ale pokazilo se to samo od sebe, zadny novy sw, aktualizace, nic.
    Nejaka rada, krom novy desky a asi i grafiky?
    HEDIS
    HEDIS --- ---
    LOJZAK: Už jsem to vyřešil. Aktualizoval jsem BIOS a nic a až přeinstal skvělého OS Windows mi to konečně funguje jak má :)
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    Tak jestli tomu trochu rozumis a mas vse dobre nainstalovane a komp ti nepada ,tak bych zacal asi novim biosem desky.Nebo se aspon podivej jestli na tvoji desku nevyskla nejaka zaplata.
    Zkusil bych kartu i v jinem kompu.Zkusil bych novou instalaci operacniho systemu....
    HEDIS
    HEDIS --- ---
    zdravím,

    koupil jsem si R9 270x a po nainstalování karty a ovladačů mi vše běží hodně špatně. v PassMark testu mi to háže 871bodů. v BF4 mám na nízké detaily 25FPS. U mé předchozí grafiky HD 5850 jsem měl podstatně více bodů a FPS.

    Nemáte někdo prosím Vás radu jak dál pokračovat ? děkuju
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    Karta bere cca 170W v plne zatezi.Tzn 340W jen na grafiku.Pak zalezi jakej mas procak.Pokud ti zere napr 100W,uz jsi na 440W jen u procaku a grafik kdyz ti to pobezi na plny gule.
    Koukni po nejakym 700W a vejs :)

    tedy za rozumnej peniz jeden eurocase
    Eurocase ECO+85, 700W ATX-700WA-14-85 | CZC.cz
    http://www.czc.cz/...41388/produkt?q-category-id=3qosi9trokgjsau5dgu3mu9ko4&q-c-0-f_2027413=r600-780
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    TRAGED: Jo stím to moc nesouvisí, ale scháněl jsem dlouho stejný model HD6850 a ten co mám já má takt na nejvyší frekvenci a ty co prodávali po té se stejným označením od stejného výrobce měli nižší takt takže jsem to zapojit přemostěním nemohl.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    PETRPEDROS: UFF. Jak to souvisi s Cross Firem??
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    TRAGED: no zkoušel jsem přetaktovat graf. kartu Shhapire HD6850 VAPOR-X a začali mi skákat vlnky po monitoru tak jsem to zase vrátil. Na procesor jsem se ještě nedostal protože mám základní chladič. Phenom II X6 1090T
    HEDIS
    HEDIS --- ---
    TRAGED: perfekt, děkuju moc :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    HEDIS: Ano, na vyrobci nezalezi, melo by byt jedno i kdyby to nebyla 5850, ale musi to byt 5xxxx viz:

    http://sites.amd.com/...es/Public/Graphic_Illustrations/WebBannerJPEG/AMD_CrossfireX_Chart_1618W.jpg
    HEDIS
    HEDIS --- ---
    Zdar, chci se prosím vás zeptat. Když mám grafiku AMD Radeon 5850 a chci k tomu přes Crossfire připojit 5850, ale od Sapphire, bude to vadit nebo jde prostě o ten typ 5850? Díky moc
    DJ_MAUS
    DJ_MAUS --- ---
    Ahoj, pls mám zákl.desku ga-990fxy-ud3 a procesor AMD phenom 2 X6 1100T. Poradíte jakej chladič pořídit? preferuji ticho :)
    CRKOS
    CRKOS --- ---
    Tak sem objednal http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=25914&catid=1&Itemid=57 tuhle kartu. Za tu cenu se mi zdá poměr cena/výkon a potencionál taktování jako jasná volba. Ale dost mě zajímá spotřeba téhle GK, je opravud tak vysoká jak se prohlašuje? bude to popřípadě vidět v jakých řádech za měsíc (při vytížení GPU tak 4 hodiny každý den)?
    CRKOS
    CRKOS --- ---
    No už sem se asi rozloučil, ale přece jenom to péct asi nebudu. Už teď vidim jak by to dopadlo:) Každopádně díky za váš čas.
    ICESUNLAB
    ICESUNLAB --- ---
    tak jestli si to nikdy nedělal, do trouby doma bych ji rozhodně nedával, to jí zrovna můžeš zahodit protože šance že tý kartě spíš víc ublížíš je obrovská :)
    pokud jsi se s ní už ale rozloučil, není co řešit :)
    Jestli ti ale bouchne nějakej kondík v tý troubě, mladá s připravenou bábovkou nebude zrovna nadšená.
    LUDO
    LUDO --- ---
    CRKOS: hlavne to neotacaj suciastkami dole, lebo uz ich naspat nepridas :)
    NELLI
    NELLI --- ---
    CRKOS: no větrák a plastový kryty z toho samosebou musíš před pečením odmontovat, a taky se to tušim musí nějak pokládat (nebo balit) do alobalu. Nikdy jsem to nedělal, takže praktický zkušenosti ti bohužel nepředám, ale youtube je plnej "how-to" videí.
    CRKOS
    CRKOS --- ---
    NELLI: Tak asi bohužel end, přeinstal celého systému nepomohl,3D mark a ostatní testy opět fail jako předtím, jenom se ty artefakty objevujou častěji i ve win při zátěži..ovladače z krabice od karty, otestovaný 2 zdroje, tak už jedině GK nebo deska. Ještě přes noc ten dlouhej memtest a pak začnu přemejšlet o pečení než si do Vánoc udelam radost nejakym dělem. nějaký zkušenosti s tim? tak nějak sem viděl videa, ale ta moje karta vypadá takhle http://www.ixbt.com/video3/images/sapphire-16/sapphire-3850-front.jpg , nezapálim ten plast a větrák když už se do toho budu náhodou pouštět? :-))
    NELLI
    NELLI --- ---
    CRKOS: jakmile začínají artefakty, s přihlédnutím ke stáří karty, bych řekl, že je čas udělat grafárně pápá. Ale ještě ji můžeš nechat propéct v troubě, to by mohlo na pár tejdnů/měsíců pomoct.

    Ale před tím, než se do něčeho takovýho pustíš, by bylo samosebou záhodno tu kartu zkusit v zátěži v jiným kompu, aby jsi vyloučil problém na jiné komponentě.
    CRKOS
    CRKOS --- ---
    zdravim, potreboval bych poradit jestli mam v haji grafiku. Jedna se o ATI HD 3850 do agp slotu, z ničeho nic mi to začíná hazet při hře, zátěži(tudíž už i v menu her) artefakty, různé čáry a tečky, 3D behnchmarky failujuou, vetšinou to končí na začátku už resetováním grafického adaptéru, myslíte, že je v hájí GK?. Přece jenom už je použivaná 4 roky, prakticky v každodenní několikahodinnové zátěži... Ovladače Omega i Catalyst nekolikrat preinstalovany i starší verze jsem zkoušel, ale bohužel bez výsledku...Poslední možnost, jestli by nahodou nepomohl celej reinstall winu ale to až jako posledni možnost...

    (Vím, předpotopní) Sestava : P4 3.2ghz
    Ram 2gb ddr2
    deska: intel la crosse 365glc
    400w zdroj...
    ati radeon hd3850 AGP 8x
    monitor : acer x243hq 23.7
    os: win xp 32bit SP3
    Podotýkám, že artekaty se začali objevovat z ničeho nic, beze změny hw či sw ale zase v 3Dmarku na na rozliseni 1024x768 mi to funguje bez problemu (letadlový test) a artefakty se neobjevují, v 1920x1080 uz bych musel mit placenou verzi takze nevim, ostatní benchmarky resetuji temer hned gpu...díky za rady

    Bios, ovladače čipsetů preinstalovany, zdroj se zdá být ok...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam