• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DAVETESS: supr fotky..prave dneska jsem se rozhodla, ze v lete mozna pojedu taky (znate to, planu na leto je vzdycky strasne moc..:)
    tak jsem se trochu inspirovala..
    jak je to teda s tou moznosti vystoupit nekde, pobejt tam treba par dni, a zase nastoupit...musi se kupovat jizdenka jakoby po usecich? nekdo tady psal, ze neco jako otevrena jizdenka moc neexistuje...
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    hola!...Trans-Sibirskou Magistralu jsem dal letos v lete z Ulanbaataru do Moskvy. Dlouho jsme se poflakovali okolo Bajkalu. Vzdalenosti v rusku jsou neuveritelny. Jizdenky je nejlepsi kupovat az na miste. Neco jako otevrena, s moznosti vystoupeni a nastoupeni ani moc neni. Obecne je dohoda s Rusama dost tezka. Jsou dost neochotni, a co reknou dneska, zitra uz nemusi platit. Add ceny: jednosmerna jizdenka Irkutsk-Moskva 2.tr.=cca10000.-rbl 3.tr.=cca3000.-rbl Je to dost rozdil, tak jsem jel 3.tridou. Mazec... kdo byl na vojne, ma vyhodu...8-)
    tady je par fotecek: http://temp.ps1235.net/Trans_Mongolian_2007.exe
    COOK
    COOK --- ---
    a autobusovy zastavky ze stredni asie znate?
    http://polarinertia.com/jan07/bus01.htm
    COOK
    COOK --- ---
    cau..transsib sem sice neabsolvoval, ale prej je to tu i o rusku. sem ted v moskve na 4mesice a jeli sme sem z phy vlakem...velmi prijemna cesta, komfortni kupe, ale prekvapive beznadejne vyprodano. chteli sme jet uz 1.9, ale volno nebylo az do 10. (kupovali sme v pulce srpna) a to prej proto, ze se lidi bali jet 11. Nakonec sme ale nevybouchli. taky preprahani bylo zabavny...
    fotky z vlaku nemam, ale tady par fotek z moskvy co delal kamos s kerym tu sem: http://presidentbruneje.rajce.idnes.cz/moskva/
    CRYYSTAL
    CRYYSTAL --- ---
    [ Dámská kabelka travelera ]
    kdyby vás něco napadlo ..
    KY_109
    KY_109 --- ---
    doporucuju http://www.wasteels.cz/ maji kancl na hlavaku, kupovali jsme tam listky do Irkutsku (s pauzou v Novosibirsku) a ten typek tam byl super... hodne do toho videl, vsechno nam zjistil, ukazal moznosti, booknul a prodal ;) listky zpet jsme myslim kupovali az v Moskve, ale uz na ceste tam...
    STIEPAAN
    STIEPAAN --- ---
    jak je to s cenama jizdenek? existuje neco jako "zpatecni" napriklad Moskva-> Peking s mesicni platnosti, tzn, s moznosti zdrzet se nekde delsi dobu? muzete me nekdo prosim odkazat na patricne zdroje informaci? diky
    SKIM
    SKIM --- ---
    SPIPI: Ja jel vlakem smerem na Kavkaz, takze priblizne vim, jake to je..

Kdyby nekdo vedel vice informaci o rozmerech vagonu, pripadne typech, fotky vnitrku, tak bych byl rad..
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    SKIM: nekolikrat jsem jel ruskym, beloruskym nebo ukrajinskym vlakem a rekl bych, ze pro vozickare to prilis delany teda neni. Nevim, mozna maji nejaky specialni vagony. Ty jsem ale nikdy nevidel..
    VIDURIUS
    VIDURIUS --- ---
    SKIM: Jo to by mě taky dost zajímalo. :-)
    BROSKEF
    BROSKEF --- ---
    potkal jsem potomka (vnuka) českého legionáře za první světový, musim uznat velké dobrodružství. Měl jsem čest držet a picnout si z jeho karabiny se kterou objel celej svět:-)
    YAMAOTOKO
    YAMAOTOKO --- ---
    SEDIQ: ja som odtial planoval dovolenku snov na kamcatke v udoli gejzirov. no kym nato budem mat...povedzme ze zatial je to stale otvorene :)
    ty uz mas nejaky termin?
    SKIM
    SKIM --- ---
    Nemate nekdo informace o tom, jake jsou vnitrni rozmery vagonu, co v Rusku jezdi?
    Zajimalo by me, jestli se tam da dostat vozickar, pripadne, jak se to resi..
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    SEDIQ: Nějaký fotky mám, ale zatím jsem se nedostal k tomu je někam uploadnout. Až budu mít chvilku, tak to sem dám.
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    ARFEA: mas treba nejake fotky na svych strankach nebo blog, ktery jsem muzes verejne poskytnout? Udelam pak seznam "cestovatelskych odkazu" pro prehled.
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    Já jsem letos v létě jel z Ulaanbaataru do Moskvy (čtyři dny), stálo to asi 3000. Vlak byl na docela dobrý úrovni, čisto, k dispozici horká voda. Skoro celej náš vagón byl obsazen Mongolama, který pašovali oblečení a boty, a pak to v Rusku prodávali na nádražích :)
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    CRYYSTAL: vyborne, to je to co potrebujeme, dekuji!
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    momentalne upravuji nastenku, overuji udaje o cislech, moznostech a hlavne cenach - prosim strpeni
    CRYYSTAL
    CRYYSTAL --- ---
    spolužaci z animace projeli tuto trasu zrobili i nějaká videjka, doonce jim to častečne zasponzorovala škola....
    jak se potkáme neco vám sem pasnu
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    YAMAOTOKO: ja take celou a dal pres Cinu a do Australie :) na kdy to planujes?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam