• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    YAMAOTOKO
    YAMAOTOKO --- ---
    tato stranka, myslim, sa moze hodit > http://helipro.ru/eng/news/news/
    COOK
    COOK --- ---
    ANABEL_LEE: pozor na listky na vlak. bejvaj hodne dopredu vyprodany. a na trasu piter-moskva doporucuju tzv. plackartu, tj. postele v neoddelenych kupe...je to skoro 3x levnejsi nez kupe a zhruba stejne tak pohodlny, jses-li druznej typ tak dokonce jeste lepsi. ale spunty do usi s sebou...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    to je krasna diskuse... asi trochu odbocim, byl jste nekdo na kamcatce? chystame se v zari na vylet po rusku, vidime to na peterburg-moskvu-petropavlovsk-moskvu-jekaterinburg .) nejake tipy a tak? nebudem tam teda bohuzel moc dlouho, ale veskere zkusenosti vitany, s ruskem jsem zatim nemela tu cest, pouze s ukrajinou
    COOK
    COOK --- ---
    THE_DARKNESS: prave tu studuju...v moskve na mgu na isfake na semestr...co bys potreboval?
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    ciao,nestudovali jste nekdo nahodou v Rusku?
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    STIEPAAN: z Londyna do Ulanbaataru (s prestupem v Moskve, a mezipristanim v Novosibirsku),a pak zpatky z Moskvy do Londyna. Vyslo to na 480.- GBP (takze asi 21 000.- Kc)
    STIEPAAN
    STIEPAAN --- ---
    DAVETESS: mozna mi to uniklo, ale odkud kam si letel? na kolik te vysla letenka?
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    8-)
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    DAVETESS: dik za info, az me napadnou este naky otazky, tak se zase zeptam, aby se melo dat co na nastenku :) ted to tam bude asi sama brizka :))
    PSYLA
    PSYLA --- ---
    SEDIQ: jo dej tam ze domu se tesi kazdy
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    diky vsem za rozjeti diskusky :) vsechna fakta vlozim na nastenku pro lepsi prehled
    PSYLA
    PSYLA --- ---
    kdyz clovek jede domu tak se vzdy tesi..na vanu atd..takze ohledne toho bych se odradit nenechal:)
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    DOGITO: Presne tak. Je treba si rozmyslet, kam chces jet, tam vystoupit (napr.pondeli), koupit listek na...napr. stredu, pozevlovat, a pak zase popojet dal. Ja osobne jsem letel do Mongolska (tam je teda sakra co k videni 8-))), pak jeden den vlakem na Bajkal (tam je to taky super- Ulan-Ude, Sludjanka, Irkutsk) a potom sup, vlakem 4 dny do Moskvy. (cestou koukas na brizky, ale jsem si jist, ze kdyz uprostred vystoupis, ocitnes se v nejaky stredoveky vesnici 8-)))
    tips:

http://www.waytorussia.net/TransSiberian/Route.html
    http://wikitravel.org/en/Trans-Siberian_Railway
    http://www.trans-siberia.com/advice.html

...a samozrejme Lonely Planet 8-)

PS: urcite do toho jdi! Nebudes litovat! 8-)
    KY_109
    KY_109 --- ---
    souhlasim s DAVETESS...

4 dny ve vlaku tam (u nas to bylo na Bajkal) jsou OK. tesis se, je to zazitek apod. nicmene cesta zpet uz je trosku nuda... chces uz byt doma, tesis se do vany apod. a musis 4dny koukat na brizky ;)
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    DAVETESS: no taky sem si prave rikal, jak bych snesl 7 dni ve vlaku :) je teda mozny den jet, nekde vystoupit, koupit listek na dalsi den cesty a pozevlovat :) je vubec na co koukat kolem a ma cenu se tam zastavovat? jestli to je jenom o brizy, brizy, brizy, tak mozna radsi zajdu nekam do parku v praze :D btw je lepsi letet tam nebo spis zpatky? .) btw nakej web s prehledem cen vlaku by se nenasel? :)
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    PROMETHEA: Po Trans-Sibirske trati jezdi nekolik ruznych vlaku s ruznymi cisly, ktere se lisi v rychlosti, poctu zastavek, komfortu a cene. Vlak c.1 je napr drazsi, nez vlak c.339. Otevrena jizdenka by tedy sla jen dost tezko aplikovat. Je daleko jednodussi stanovit si, co vsechno chcete videt, a kupovat si jizdenky az na miste. (jizdenky jsou v podstate mistenky, a kazde misto je vlastne luzko) Jizdenky je stejne treba kupovat aspon s jednodennim presdstihem, protoze potom uz muze byt vyprodany. 8-)
    DOGITO: cesta tam a zpet...docela jsem si to idealizoval, ale nakonec mi stacila jen jedna cesta. Realita je takova, ze sedis ctyri dny ve vlaku (do Vladivostoku sedm) a koukas se z okna na porad stejnou krajinu (brizy...brizy...brizy...8-) den, dva je to pohoda, ale pak uz jsem toho mel docela dost...8-) Myslim, ze neni spatny zpatky letet (neboj...Tupolev TU154 je taky zazitek...jestli se nebojis 8-)))
    ...moc rad odpovim na tve otazky 8-)
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    taky bych rad nejake obsahlejsi ucelene informace, na zaklade kterych by se mohl clovek s klidem rozhodnout :) mam uz delsi cas chut to vzit tam a zpet... ale zatim je moc otazek na ktery neznam odpoved... coz zneklidnuje predevsim moji pritelkyni, kterou bych samozrejme nerad nechal doma :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DAVETESS: supr fotky..prave dneska jsem se rozhodla, ze v lete mozna pojedu taky (znate to, planu na leto je vzdycky strasne moc..:)
    tak jsem se trochu inspirovala..
    jak je to teda s tou moznosti vystoupit nekde, pobejt tam treba par dni, a zase nastoupit...musi se kupovat jizdenka jakoby po usecich? nekdo tady psal, ze neco jako otevrena jizdenka moc neexistuje...
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    hola!...Trans-Sibirskou Magistralu jsem dal letos v lete z Ulanbaataru do Moskvy. Dlouho jsme se poflakovali okolo Bajkalu. Vzdalenosti v rusku jsou neuveritelny. Jizdenky je nejlepsi kupovat az na miste. Neco jako otevrena, s moznosti vystoupeni a nastoupeni ani moc neni. Obecne je dohoda s Rusama dost tezka. Jsou dost neochotni, a co reknou dneska, zitra uz nemusi platit. Add ceny: jednosmerna jizdenka Irkutsk-Moskva 2.tr.=cca10000.-rbl 3.tr.=cca3000.-rbl Je to dost rozdil, tak jsem jel 3.tridou. Mazec... kdo byl na vojne, ma vyhodu...8-)
    tady je par fotecek: http://temp.ps1235.net/Trans_Mongolian_2007.exe
    COOK
    COOK --- ---
    a autobusovy zastavky ze stredni asie znate?
    http://polarinertia.com/jan07/bus01.htm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam