• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    KY_109
    KY_109 --- ---
    souhlasim s DAVETESS...

4 dny ve vlaku tam (u nas to bylo na Bajkal) jsou OK. tesis se, je to zazitek apod. nicmene cesta zpet uz je trosku nuda... chces uz byt doma, tesis se do vany apod. a musis 4dny koukat na brizky ;)
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    DAVETESS: no taky sem si prave rikal, jak bych snesl 7 dni ve vlaku :) je teda mozny den jet, nekde vystoupit, koupit listek na dalsi den cesty a pozevlovat :) je vubec na co koukat kolem a ma cenu se tam zastavovat? jestli to je jenom o brizy, brizy, brizy, tak mozna radsi zajdu nekam do parku v praze :D btw je lepsi letet tam nebo spis zpatky? .) btw nakej web s prehledem cen vlaku by se nenasel? :)
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    PROMETHEA: Po Trans-Sibirske trati jezdi nekolik ruznych vlaku s ruznymi cisly, ktere se lisi v rychlosti, poctu zastavek, komfortu a cene. Vlak c.1 je napr drazsi, nez vlak c.339. Otevrena jizdenka by tedy sla jen dost tezko aplikovat. Je daleko jednodussi stanovit si, co vsechno chcete videt, a kupovat si jizdenky az na miste. (jizdenky jsou v podstate mistenky, a kazde misto je vlastne luzko) Jizdenky je stejne treba kupovat aspon s jednodennim presdstihem, protoze potom uz muze byt vyprodany. 8-)
    DOGITO: cesta tam a zpet...docela jsem si to idealizoval, ale nakonec mi stacila jen jedna cesta. Realita je takova, ze sedis ctyri dny ve vlaku (do Vladivostoku sedm) a koukas se z okna na porad stejnou krajinu (brizy...brizy...brizy...8-) den, dva je to pohoda, ale pak uz jsem toho mel docela dost...8-) Myslim, ze neni spatny zpatky letet (neboj...Tupolev TU154 je taky zazitek...jestli se nebojis 8-)))
    ...moc rad odpovim na tve otazky 8-)
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    taky bych rad nejake obsahlejsi ucelene informace, na zaklade kterych by se mohl clovek s klidem rozhodnout :) mam uz delsi cas chut to vzit tam a zpet... ale zatim je moc otazek na ktery neznam odpoved... coz zneklidnuje predevsim moji pritelkyni, kterou bych samozrejme nerad nechal doma :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DAVETESS: supr fotky..prave dneska jsem se rozhodla, ze v lete mozna pojedu taky (znate to, planu na leto je vzdycky strasne moc..:)
    tak jsem se trochu inspirovala..
    jak je to teda s tou moznosti vystoupit nekde, pobejt tam treba par dni, a zase nastoupit...musi se kupovat jizdenka jakoby po usecich? nekdo tady psal, ze neco jako otevrena jizdenka moc neexistuje...
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    hola!...Trans-Sibirskou Magistralu jsem dal letos v lete z Ulanbaataru do Moskvy. Dlouho jsme se poflakovali okolo Bajkalu. Vzdalenosti v rusku jsou neuveritelny. Jizdenky je nejlepsi kupovat az na miste. Neco jako otevrena, s moznosti vystoupeni a nastoupeni ani moc neni. Obecne je dohoda s Rusama dost tezka. Jsou dost neochotni, a co reknou dneska, zitra uz nemusi platit. Add ceny: jednosmerna jizdenka Irkutsk-Moskva 2.tr.=cca10000.-rbl 3.tr.=cca3000.-rbl Je to dost rozdil, tak jsem jel 3.tridou. Mazec... kdo byl na vojne, ma vyhodu...8-)
    tady je par fotecek: http://temp.ps1235.net/Trans_Mongolian_2007.exe
    COOK
    COOK --- ---
    a autobusovy zastavky ze stredni asie znate?
    http://polarinertia.com/jan07/bus01.htm
    COOK
    COOK --- ---
    cau..transsib sem sice neabsolvoval, ale prej je to tu i o rusku. sem ted v moskve na 4mesice a jeli sme sem z phy vlakem...velmi prijemna cesta, komfortni kupe, ale prekvapive beznadejne vyprodano. chteli sme jet uz 1.9, ale volno nebylo az do 10. (kupovali sme v pulce srpna) a to prej proto, ze se lidi bali jet 11. Nakonec sme ale nevybouchli. taky preprahani bylo zabavny...
    fotky z vlaku nemam, ale tady par fotek z moskvy co delal kamos s kerym tu sem: http://presidentbruneje.rajce.idnes.cz/moskva/
    CRYYSTAL
    CRYYSTAL --- ---
    [ Dámská kabelka travelera ]
    kdyby vás něco napadlo ..
    KY_109
    KY_109 --- ---
    doporucuju http://www.wasteels.cz/ maji kancl na hlavaku, kupovali jsme tam listky do Irkutsku (s pauzou v Novosibirsku) a ten typek tam byl super... hodne do toho videl, vsechno nam zjistil, ukazal moznosti, booknul a prodal ;) listky zpet jsme myslim kupovali az v Moskve, ale uz na ceste tam...
    STIEPAAN
    STIEPAAN --- ---
    jak je to s cenama jizdenek? existuje neco jako "zpatecni" napriklad Moskva-> Peking s mesicni platnosti, tzn, s moznosti zdrzet se nekde delsi dobu? muzete me nekdo prosim odkazat na patricne zdroje informaci? diky
    SKIM
    SKIM --- ---
    SPIPI: Ja jel vlakem smerem na Kavkaz, takze priblizne vim, jake to je..

Kdyby nekdo vedel vice informaci o rozmerech vagonu, pripadne typech, fotky vnitrku, tak bych byl rad..
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    SKIM: nekolikrat jsem jel ruskym, beloruskym nebo ukrajinskym vlakem a rekl bych, ze pro vozickare to prilis delany teda neni. Nevim, mozna maji nejaky specialni vagony. Ty jsem ale nikdy nevidel..
    VIDURIUS
    VIDURIUS --- ---
    SKIM: Jo to by mě taky dost zajímalo. :-)
    BROSKEF
    BROSKEF --- ---
    potkal jsem potomka (vnuka) českého legionáře za první světový, musim uznat velké dobrodružství. Měl jsem čest držet a picnout si z jeho karabiny se kterou objel celej svět:-)
    YAMAOTOKO
    YAMAOTOKO --- ---
    SEDIQ: ja som odtial planoval dovolenku snov na kamcatke v udoli gejzirov. no kym nato budem mat...povedzme ze zatial je to stale otvorene :)
    ty uz mas nejaky termin?
    SKIM
    SKIM --- ---
    Nemate nekdo informace o tom, jake jsou vnitrni rozmery vagonu, co v Rusku jezdi?
    Zajimalo by me, jestli se tam da dostat vozickar, pripadne, jak se to resi..
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    SEDIQ: Nějaký fotky mám, ale zatím jsem se nedostal k tomu je někam uploadnout. Až budu mít chvilku, tak to sem dám.
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    ARFEA: mas treba nejake fotky na svych strankach nebo blog, ktery jsem muzes verejne poskytnout? Udelam pak seznam "cestovatelskych odkazu" pro prehled.
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    Já jsem letos v létě jel z Ulaanbaataru do Moskvy (čtyři dny), stálo to asi 3000. Vlak byl na docela dobrý úrovni, čisto, k dispozici horká voda. Skoro celej náš vagón byl obsazen Mongolama, který pašovali oblečení a boty, a pak to v Rusku prodávali na nádražích :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam