• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    jojo, palecky drzim!!! 8-)

Mongolsko je mazec...doporucuju hodne endiaronu a zasobu toaletaku ;-)
    JARAX
    JARAX --- ---
    Mongolská Mise 2008:

Koho bude zajímat, jak celou tu Mongolskou Misi 2008 zvládneme, tak tady online info:

http://www.mototrip.info

vyrážíme 28.6.2008, držte nám palce, podělat se může skoro všechno :)

Jarax
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    QWERTY: urcite se jed podivat na ostrov Olchon (z Irkutsku busem, cilova st. Chyzir) ...mazec velikej...poslednich cca 50 km uz neni silnice, jede se vyjetejma kolejema v prasny ceste, a ostrov sam pripomina 18. stoleti. (proud tam zavedli pred tremi lety)
    WYMA
    WYMA --- ---
    QWERTY: hmm bude fajn vejlet. já dneska bukuju taky rusko, akorát ještě trochu dál na východ. a teda ne vlakem, takže trochu OT....:)
    QWERTY
    QWERTY --- ---
    tak jsme vcera koupili lupeny z moskvy do Irkutska na Bajkal a stal 2600 rublu, coz je asi 110 usd a jede 88 hodin
    LENINECK
    LENINECK --- ---
    CROSS: Takže typické místo pro milovníka zimy, koukám... No, tal snad to tam nějak přežiju, no :) Stalinův bunkr určitě navštívim.
    CROSS
    CROSS --- ---
    LENINECK: byl jsem tam několikrát, jednou jsem tam jel autem z Moskvy. Celkově vzato mě to město u srdce moc nechytlo, ale v létě je pěkně u řeky, pokud se zrovna neděje nějaká ekologická havárie.

K navštívení doporučuju Stalinův bunkr (-47 metrů ;-]), hospodu tamního pivovaru (фон вакано), druhý břeh Volhy a rezervaci Samarská luka (jezdí tam přívoz). Rozhodně nějaký ten výlet po řece.

Jinak můj dojem ze Samary - špína, v zimě kosa, v létě vedro k padnutí, městská doprava nic moc, všechno je daleko. Ale místní říkají, že v okolí (auto nutnost) je pěkně.
    LENINECK
    LENINECK --- ---
    Ahoj - nebyli jste někdo v Samaře (konkrétně ve městě)? Mám tam trávit měsíc svého života, tak by me docela zajímaly nějaké tipy...
    QWERTY
    QWERTY --- ---
    prodám LP Trans-Siberian Railway v AJ, poslední vydání, úplně nová-nepoužitá, 500kč, pošta
    KYNZAL
    KYNZAL --- ---
    Pokud planujete nekdo transib, tak z vlastni zkusenosti vzere doporucuji plackartu. Pri dlouhe ceste se tam clovek seznami s mnoha spolucestujicimi.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ja nevim no, tak lepsi dyz clovek umi aspon neco zejo, jenze asi nekde muze dojit k tomu, ze dyz de poznat ze clovek neni rus, tak ojebavky zkusi
    AJDAM
    AJDAM --- ---
    Já jsem byl v Rusku poprve,priletel jsem do Moskvy a jizdenku do Vladivostoku jsem si dokazal poridit i bez Rustiny
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    ROZUM: rusky docela umim (na koupeni listku u pokladny urcite), a stejne me vojebali. Pani se tvarila (na rusky pomery) docela privetive, ja jsem ji vysvetlil jaky misto ve vlaku chci, ona mi prodala mistenku, a kdyz jsem nastoupil do vlaku, zjistil jsem, ze mi prodala uplne neco jinyho (samozrejme daleko horsiho). Jenze stezuj si...v Rusku...
    ROZUM
    ROZUM --- ---
    CROSS: Jo, ale jedna věc je domluvit se a druhá, že se člověka snaží obrat jakožto inostrance...
    CROSS
    CROSS --- ---
    ROZUM: tak kdo neumí rusky to má na ruským venkově obecně dost blbý
    ROZUM
    ROZUM --- ---
    JARAX: Takže kdo chce průběžně vystupovat a neumí dobře rusky, to má blbý?
    JARAX
    JARAX --- ---
    k transibiřské magistrále - pokud chcete v období prázdnin kupovat lístek na místě (v moskvě) vůbec se vám to nemusí povést. Dlouho dopředu je vyprodáno. Navíc pokud neumíte rusky, pak mají tendenci vás ojebávat. Kolega si kupoval Moskva - irkutsk tady v praze, první třídu, a v Irkutsku zpáteční, musel si nakonec koupit 2 třídu, protože to stálo 2x tolik. Prostě se rozhodli, že mu lístek za standardní cenu neprodaj. Kdyby prudil, křičel, asi by se ukecat nechali, ale spěchal do ČR a další vlak si dovolit nemohl. Zpáteční lístky jsou ale k mání docela dobře. Ten nedostatek lístků Moskva - xxxxx je asi jen na začátku prázdnin.
    ROZUM
    ROZUM --- ---
    DAVETESS: To jsem chtěl, resp. nechtěl slyšet... Dík
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    ROZUM: ...no de o to, ze kdyz si koupis listek na celou trat, tak nemuzes vystoupit.
    ROZUM
    ROZUM --- ---
    DAVETESS: Kže lístek na celou trať není výhodnější než po kouskách?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam