• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    MACHALIK: slyšela jsem od známých, že cestu v podobnym stylu jeli, ale asi to bylo trošku dražší.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Na Transsibiřské magistrále mě nejvíc sere nemožnost koupení si otevřené jízdenky. Rád bych ji projel do Vladivostoku s odbočkou přes Mongolsko, ale moje ideální cesta by vypadala tak, že bych koukal z okna a když by se mi to někde líbilo, tak bych tam na pár dní vystoupil a pobyl a pak zase nasednul do dalšího, cenově stejnýho vlaku, a popojel dál, a měl tu jízdenku třeba na měsíc. Reálně si člověk ale musí vytipovat zastávky dopředu a pak dodržet je i časy, což trochu kazí ten pocit z dovolené.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    a víte, za kolik se dá ten přímej v předstihu koupit?
    já zatím jenom teoreticky plánuju cestu, kterou bych ráda letos nebo příští rok uskutečnila, a to je transsibiřskou magistrálou přes mongolsko až do číny. bude to cesta na měsíc až dva, takže na nějakém dni zase tolik nesejde, na ceně bude asi záležet víc. jde ale hlavně o dobrodrůžo, i cesta může být cíl :)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Obecně to budeš mít levnější, když si budeš kupovat lístek na vlak "po hranice", tzn. ČR - Polsko, Polsko - Bělorusko a pak Bělorusko - Rusko. Nevýhodou je, že ne vždy spoje dobře navazují, nejen časově, ale třeba budeš muset přestoupit vícekrát, což je na úkor času a často i dalších zdrojů.

Na tvém místě bych si našetřil a koupil si lehátko do Vltavy (Praha - Moskva)... Lístek ale musíš kupovat relativně dost dopředu, ale nelze ho koupit zase moc (pokud se to nezměnilo) - je to tuším 100 dní dopředu.

A pokud ti nesmrdí lítání, tak se tam dá doletět za nějakejch 200$ (Aerosvit) a pravděpodobně i za míň.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: díky, ale já chci zpátky jinudy a navíc nemám řidičák :)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    KLAARKA: s vlakem ti neporadím, ale co takhle jet autem a přes UA? Zastavíš se v Kyjevě a s jejich cenama benzínu(nafty) se vejdeš do 2000,- za celé auto. Řídil jsem sám s noclehem před Kyjevem a druhý před Moskvou. Čili ve dvou (nebo více) řidičích to dáte za jednu noc cestou, a druhou už v Moskvě.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    Ahoj, ma nekdo tipy na levne vlakove spoje z Prahy do Moskvy?
    Je mi jasny, ze primou jizdenku poridim mnohem draz nez ty navazujici, mel by nekdo z vas prehled, jaky muze byt rozdil v cenach a kudy je nejlepsi jet (praha-varsava-brest-moskva nebo treba busem do uzhorodu a pak vlakem pres kyjev?)
    Pokud tusim spravne, mohla by se cesta timto zpusobem vejit do 1500 Kc.
    80_PSU
    80_PSU --- ---
    KASUMI: Pro info je v Moskvě "девушка стайл" považovanej za standard i v kultivovanejch into-kruzích.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ale prosim tebe, makro. Jedu tam na normalni dovcu, ne kalit po snobskych klubech. Na to nemam naturu ani prachy :))
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KASUMI: Bez dress codu v Moskve? No, to hodne stesti.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KASUMI: Mantulinskaya street 5, build 7 - dress code zrejme vypadat jako mafo nebo stetka - v ruznych stupnich a odstinech:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    by se mi hodily konkretni tipy s adresou :)
    a neco bez nejakyho dress code.. lodicky si tam fakt neberu :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KASUMI: Sel bych do Imperia Lounge, aby bylo bizzaru ucineno za dost.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KASUMI: Tady si vyber: http://www.afisha.ru/msk/clubs/ . Rika se, ze Propaganda nebo Soljanka stoji za navstevu. Ale problem je, ze scena se tam hrozne meni, co je otevreno jeden tyden, muze byt zavreno druhy tyden.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mozna jsem trochu ot, ale v patek letime s kamoskou do moskvy.. budeme bydlet v ceskem dome
    nejaky napad, kam jit v patek vecer? :)

a ad ta registrace, co jste tu resili loni..
    letime tam bydlet do soukromi, pozvanky mame od nejaky firmy, co se zabyva vizama, tze tam nic.. kdyz jsme tam 8 kalendardnich dnu, tak se nemusime registrovat nikde, ne?
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    ještě to spamnu sem:

SPAM
    nazdar,
    16. nebo 17. srpna jedeme: Ostrava - Krakow - Lvov - (nocleh asi Žytomyr) - Kyjev - (nocleh někde v hotelu/hostelu cestou) - Moskva. Pár dnů, pak Moskva - Petrohrad. Pár dnů, pak Petrohrad - něco v Pobaltí - Warszawa - Ostrava. Návrat nejpozději 1. 9.

Jedeme jen dva starším vozem, ale po investicích (před nimi byl na prvního máje bez problémů v Kyjevě) a nové STK, máme dvě volné místa, a moc toho nepovezeme, čili v kufru místo bude. Řídím docela dobře, s východem nějaké zkušnosti mám.
    Do Ruska je nutné vízum (ca. 2000czk sakumprásk), na Ukrajinu nikoliv!
    Orientační cena: do Lvova max. 500,- czk, do Kyjeva max. 1000,- czk, do Moskvy max. 1600,-/os.
    Aktivní řidič samozřejmě levněji.

Nejde nám o společný výlet, ale jen o spolujízdu!
    /SPAM
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Nasel jsem tohle. Tenhle dotaz na google mi, zda se, dava dobre vysledky. Obecne ale nevim co a jak, jen jsem pohledal v internetu.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    nazdar! nebyla by plná moc na řízení cizího auta po Rusku?
    výměnou dám ukrajinskou...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    LYDI: zkus to přes net přímo u ruských drah: http://rzd.ru/

často je ale problém s platební kartou - mojí (MasterCard u ČS) to vloni nebralo... ale znám případy, který s tim neměly problém...
    LYDI
    LYDI --- ---
    ahoj, neznate nekdo nahodou nejakou agenturu, kde by se dali (za rozumnou cenu - backpacker-friendly (: ) koupit vlakove jizdenky pro asii (rusko - mongolsko - cina) ? diky moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam