• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    rozbalit záhlaví
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    KLAARKA: Tak si to vynasob minimalne dvema.. :)
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    MACHALIK: chápu, jasně. já počítám s jízdenkou z moskvy do irkutsku do 3 a s letenkou z pekingu do 7 :) zbytek víza, nocleh, vodka :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KLAARKA: Třeba jsem to přestřelil, to by bylo jen dobře. Akorát mám kamarády dobrodruhy, kteří jezdí třeba na měsíc do Afriky, Thajska, Centrální Ameriky, já sám byl tři týdny v Peru, v Patagonii, a mám tak zhruba představu, na kolik to vyjde. Tady si představuju, že letenka zpět bude dvacet, jízdenka vlakama dvacet, pak se něco prožere, prospí na těch zastávkách, něco si koupíš a bum, je to tam. Bylo by skvělý, kdyby to bylo míň!
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    MACHALIK: sto tisícama? polk :)
    moje cesty jsou teda hodně low cost, možná by to na někoho bylo moc, ale teď jsem si předběžně spočítala náklady na cca šestitýdenní cestu vlakem do irkutsku a pak přes mongolsko do pekingu (letadlem zpátky) a vychází mi to na 30 000 max. to budeš jezdit první třídou a pít čaj ze zlatejch samovarů? :)

právěže info o magistrále mi řikali lidi, se kterejma jsem se seznámila před dvěma lety při cestě po ukrajině, zkusim je zkontaktovat...
    JADR
    JADR --- ---
    MACHALIK: ten budget mas velkorysej, to si uzijes:)
    JADR
    JADR --- ---
    jinak mam link jeste na jeden web, nevim jestl to tu bylo a kdyby to nekdo zkousel, tak nejaky reference bodnou... udajne zaridej i pozvani, kdyz si koupis jizdenku

Russian Train Tickets: Travel Russia by Train
    http://www.russianrails.com/
    JADR
    JADR --- ---
    MACHALIK: ja myslim ze i kdyz si koupis jizdenku do barnaulu nebo krasnojarsku, tak pak budes mit hodne spontanni dovcu
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JADR: Já právě mám rád spontánní dovolený bez plánování, nebo aspoň mít možnost si (relativně) kdykoli udělat pauzu, ale asi to jinaj nepůjde.
    JADR
    JADR --- ---
    MACHALIK: si vytipuj mista dopredu, na to nemusis sedet ve vlaku abys vedel ze se mas kouknout do altaje, tuvy nebo burjatska... navic stejne musis do zapadlejch koncin jeste marsrutkou, a z ty se da vyskocit kdykoliv.
    Kazdopadne taky me to rusko laka
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KLAARKA: Co to znamená dražší, dokážeš to z nich dostat? Já mám takovou nějakou představu měsíce až šesti týdnů, z Moskvy až do Vladivostoku, velmi pravděpodobně zajížďka přes Mongolsko, pak letadlem zpátky, po cestě tak čtyři až šest zastávek. Psychologicky počítám s nějakýma sto tisícama, že by na to mohly padnout. Jak to měli ti tví známí?
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    to cestování je dneska už tak trapně jednoduchý, že i lístky na transsibiřskou magistrálu si lze koupit online http://www.trainsrussia.com/en/travels/
    a řekla bych, že to ani není výrazně dražší.
    achjo, to je zkažená doba :)
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    MACHALIK: slyšela jsem od známých, že cestu v podobnym stylu jeli, ale asi to bylo trošku dražší.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Na Transsibiřské magistrále mě nejvíc sere nemožnost koupení si otevřené jízdenky. Rád bych ji projel do Vladivostoku s odbočkou přes Mongolsko, ale moje ideální cesta by vypadala tak, že bych koukal z okna a když by se mi to někde líbilo, tak bych tam na pár dní vystoupil a pobyl a pak zase nasednul do dalšího, cenově stejnýho vlaku, a popojel dál, a měl tu jízdenku třeba na měsíc. Reálně si člověk ale musí vytipovat zastávky dopředu a pak dodržet je i časy, což trochu kazí ten pocit z dovolené.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    a víte, za kolik se dá ten přímej v předstihu koupit?
    já zatím jenom teoreticky plánuju cestu, kterou bych ráda letos nebo příští rok uskutečnila, a to je transsibiřskou magistrálou přes mongolsko až do číny. bude to cesta na měsíc až dva, takže na nějakém dni zase tolik nesejde, na ceně bude asi záležet víc. jde ale hlavně o dobrodrůžo, i cesta může být cíl :)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Obecně to budeš mít levnější, když si budeš kupovat lístek na vlak "po hranice", tzn. ČR - Polsko, Polsko - Bělorusko a pak Bělorusko - Rusko. Nevýhodou je, že ne vždy spoje dobře navazují, nejen časově, ale třeba budeš muset přestoupit vícekrát, což je na úkor času a často i dalších zdrojů.

Na tvém místě bych si našetřil a koupil si lehátko do Vltavy (Praha - Moskva)... Lístek ale musíš kupovat relativně dost dopředu, ale nelze ho koupit zase moc (pokud se to nezměnilo) - je to tuším 100 dní dopředu.

A pokud ti nesmrdí lítání, tak se tam dá doletět za nějakejch 200$ (Aerosvit) a pravděpodobně i za míň.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: díky, ale já chci zpátky jinudy a navíc nemám řidičák :)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    KLAARKA: s vlakem ti neporadím, ale co takhle jet autem a přes UA? Zastavíš se v Kyjevě a s jejich cenama benzínu(nafty) se vejdeš do 2000,- za celé auto. Řídil jsem sám s noclehem před Kyjevem a druhý před Moskvou. Čili ve dvou (nebo více) řidičích to dáte za jednu noc cestou, a druhou už v Moskvě.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    Ahoj, ma nekdo tipy na levne vlakove spoje z Prahy do Moskvy?
    Je mi jasny, ze primou jizdenku poridim mnohem draz nez ty navazujici, mel by nekdo z vas prehled, jaky muze byt rozdil v cenach a kudy je nejlepsi jet (praha-varsava-brest-moskva nebo treba busem do uzhorodu a pak vlakem pres kyjev?)
    Pokud tusim spravne, mohla by se cesta timto zpusobem vejit do 1500 Kc.
    80_PSU
    80_PSU --- ---
    KASUMI: Pro info je v Moskvě "девушка стайл" považovanej za standard i v kultivovanejch into-kruzích.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ale prosim tebe, makro. Jedu tam na normalni dovcu, ne kalit po snobskych klubech. Na to nemam naturu ani prachy :))
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KASUMI: Bez dress codu v Moskve? No, to hodne stesti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam