• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    rozbalit záhlaví
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    GOSHEWAN:
    zkuz hledat tady, pripadne jim volej, emailuj :)))
    ja kdyz jsem chtel tarif, ktery by fungoval od Vladivostoku do Moskvy, jsem s dobrou neporidil..
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Nemate nekdo prehled o moznostech porizeni (prednabite) MicroSIM karty s nejakym rozumnym datovym tarifem? Predstavoval bych si neco jako 2GB/600,-Kc. Idealne funkcni po celem Rusku - pojedeme kolem nasich Vanoc na tyden dva za rodinou pritelkyne do Volgogradu (pravdepodobne pres Moskvu).
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    VISNAK: Bohužel se mi nedaří najít, kolik odebírá Slovnaft, ale pochybuju, že by to šlo nahradit cisternama. Navíc Slovnaft loni přislíbil investici 60mil. € do navýšení kapacity ropovodu Adria, aby právě snížil závislost na Družbě.
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    ZUZKAOU: Jsem někde zaslechl, že Slovnaft má s Ruskem dohodu o zásobování ropou i po vypršení životnosti ropovodu Družba a že se tak má dít za pomoci cisteren. Upřímně si to bez širokorozchodné trati protažené z Košic do Bratislavy moc nedokážu představit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Rusko chce prodloužit Transsibiřskou magistrálu až do Vídně - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...raly-az-do-vidne-pxe-/eko-doprava.aspx?c=A130705_172606_eko-doprava_brd

Jsem pro!
    OHONEY
    OHONEY --- ---
    OHONEY:
    ale pak jeste vizum..
    OHONEY
    OHONEY --- ---
    SYKES:
    pro 30denni turist vizum mas po zaplaceni agenture (kartou online) do 24 hodin ono pozvani na mejlu. vse z tepla domova :)
    80_PSU
    80_PSU --- ---
    SYKES: Srry, vyjádřil jsem se nepřesně. Konzulární poplatek dělá nějakejch 990,- Kč, tudíž jsme při aktuální ceně 1650,- Kč za komplet servis na pouhejch 660,- Kč vč. DPH pro agenturu za zvací dopis + vyřízení. ;)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    LYDI: Na ruske ambasade v Brne se mnou mluvil chlapik cesky. Nevim, jestli je to bezny.

SYKES: Ten "visa support" je IMHO fakt jen nejaky ten zvaci dopis, stejne s tim musis na ambasadu, mit pojisteni, atd. Ja tam pred par lety jel do jazykovky, a ti mne "visa support" poslali, ale stejne jsem musel to ostatni vypapirovat sam. Coz IMHO nebylo nic tak hroznyho.
    LYDI
    LYDI --- ---
    SYKES: ja teda taky sla pres agenturu a myslim si, ze treba ta cina je oproti tomu fakt pomerne jednoducha ... co jsem slysela, tak minimalne to, ze na ruske ambasade mluvi jen rusky, takze uz jen to muze byt problemem...
    SYKES
    SYKES --- ---
    80_PSU: se s tím moc nemažou: "Also you should send the copy of your credit card both sides.". Jinak 1600 při ceně letenky do 4k je znát, ale asi máš pravdu, než se s tím prudit... spíš mi jde o to, jestli to někdo řešil přímo na konzulátu neagenturní cestou... víza do Číny jsme si taky v pohodě vystál a nic složitého jsem neřešil :)
    80_PSU
    80_PSU --- ---
    SYKES: Bejt Tebou, tak neházim flintu do žita a zkoušim věc řešit přímo s hostelem. Leckterý totiž nabízej jakejs "visa support", nikoli však zadara.

příklad: http://www.all-seasons.ru/howvisa.php

Neodpustim si poznámku, že nejlíp stejně vychází řešení přes agenturu (poměr cena / oser). Navíc těch 16set s ohledem na celkový náklady nejni žádná trága, nejedeš-li teda stopem. .)
    SYKES
    SYKES --- ---
    80_PSU: takže hostel přes ebooking asi není to pravé... achjo, škoda - víkendovka v Petěrburku tedy počký na rok 2015, na kdy se plánuje zjednodušení vízové povinnosti (nebo už na 2014?) :) dík!
    80_PSU
    80_PSU --- ---
    Ještě doplnim, že jedinej rozdíl oproti formalitám při řešení skrz agenturu je ustanovení "5.".
    80_PSU
    80_PSU --- ---
    SYKES: Doporučení je to nehodné, pokud nechceš podstupovat toto: http://prague.rusembassy.org/rusvisa.html#tourist
    SYKES
    SYKES --- ---
    80_PSU: jasný. Bez agentury to není doporučeníhodné ani zkoušet?
    80_PSU
    80_PSU --- ---
    SYKES: Zabejvá se tim mrtě agentur. Cena se obvykle pohybuje kolem 16set za pozvání + vyřízení. 1 příklad za všechny: http://www.viza-ruska-federace.cz/poskytovane-sluzby/objednavka-viza-do-ruska
    SYKES
    SYKES --- ---
    Zdravím, jak velký je teď problém získat krátkodobá turistická víza (únor 2013)? Klasika, jde mi o to jestli koupit výhodnou letenku a pak nemít víza, že... Zkoušel někdo v poslední době? Máte přehled? Předem dík za tipy...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Sorry za OT, ale zakládám auditko pro fanoušky hudby ze zemí bývalého SSSR a z východu vůbec, komu tady něco podobného chybí, může hlasovat: [ SALVATOR @ nyx :: kluby :: hudba ]
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    Nemáte někdo zkušenost se sháněním ruskýho víza v Číně?
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    VISNAK:
    pekny!!..jak vidim, komari take byli :) To me na Rusku stvalo asi nejvic. Komari a pak Klistata. brr.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam