• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    CROSS
    CROSS --- ---
    TYPEK: reklamu cestovce klidně udělej, beztak se na to co chvíli někdo ptá
    TYPEK
    TYPEK --- ---
    Taky letím za měsíc na "osobní výzvu" do Ruska- Sochi Skypark AJ Hackett. Pas nemusí být biometrický, takže ten obyčejný "rychlopas" ještě tak tak stihneš. Nejdůležitější je aby pas platil min. 1/2 roku po návratu to ,není tvůj problém. S vízem a zvacím dopisem je to dost složitý, prakticky mi nezbyla jiná šance než jet s cestovkou,která to zařídí včetně hotelu,vyřízení víza a zvacího dopisu... trvá to 7-14dní (u mě 14dní) cca 2200kč.Potřebují ale tvůj pas, takže to vypadá že to všechno budeš mít na krev,musíš už zítra začít jednat. Chtěl sem jet na hulváta bez cestovky,ale pokud tam nemáš vyloženě někoho např. kamaráda rusa, který by tě oficiálně pozval, tak nejde získat vízum. Nechci dělat cestovce reklamu,tak když bys chtěl doporučit slušnou cestovku z Prahy,která to všechno zařídí tak pošta.

tohle si vytiskni až pojedeš, kdyby se ti něco přihodilo, tak ti kosmonout pomůže http://www.mzv.cz/moscow/cz/o_velvyslanectvi/jak_nas_najdete.html

cestovka mi dala 7 otázek které musím písemně vyplnit,taková lehká lustrace :-) , která je součástí žádosti o vízum. Hodně štěstí
    HANES1
    HANES1 --- ---
    Zdravím, pardon za mírně trapnou otázku, ale ukradli mi cestovní pas a skoro přesně za měsíc se mám vydat do Ruska. Nevíte zda mne do Ruska vpustí s pasem bez biometrických údajů? Nevím ani jak dlouho trvá vyřízení víza. Moc děkuji, těžko se to hledá.
    ZANGWIL
    ZANGWIL --- ---
    FLIPPER:

ahoj. - dole je to o neco bezpecnejsi. batohy jsou pod dolni postilce, takze clovek ma jistotu, ze neukradnu batoh, kdyz na nem spi. na druhe strane, dolni postilka se stava behem dne gauc pro cele kupe, vsichni tam sedi, povidaji si, ji apod.

další otázka :) vy kdo jste cestovali v ruských vlacích, v těch nejlevnějších spacích oddílech (na http://pass.rzd.ru označeny jako Compartment (2Т) ) - je lepší si vzít místo nahoře nebo dole? koukám, že zabookovaný jsou většinou místa dole, na druhou stranu, když jsem jezdil v Indii třídou sleeper, tak jsem si oblíbil místo nahoře, kde jsem mohl i přes den polehávat a sledovat cvrkot ve vlaku, číst si případně zase vytuhnout ...
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    další otázka :) vy kdo jste cestovali v ruských vlacích, v těch nejlevnějších spacích oddílech (na http://pass.rzd.ru označeny jako Compartment (2Т) ) - je lepší si vzít místo nahoře nebo dole? koukám, že zabookovaný jsou většinou místa dole, na druhou stranu, když jsem jezdil v Indii třídou sleeper, tak jsem si oblíbil místo nahoře, kde jsem mohl i přes den polehávat a sledovat cvrkot ve vlaku, číst si případně zase vytuhnout ...
    FILIPANDEL
    FILIPANDEL --- ---
    FLIPPER: Jezdi vlak a je to pekna trasa kopcema, lemovana roubenkama. Je to mnohem malebnejsi, nez magistrala. Ja jsem stanoval u Jeniseje, kousek od Abakhanu v rybarskej usedlosti s dachama a vikendakama z Krasnoyarsku. Z Abakhanu je to 10hodin marshrutkou/ladou do Kyzylu.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    díky za tipy. vejlet parníkem je v plánu, ale vypadá to spíš na trasu Krasnoyarsk - Abakan. pokud tam něco jezdí ...
    CROSS
    CROSS --- ---
    FLIPPER: z těch větších měst bych dal Jekatěrinburg, Omsk je hnusnej a Ťumeň mě taky moc u srdce nevzala (ovšem krásný holky všude, to zase jo). Kazaň schvaluju. ;-] Vejlet parníkem zní dobře, jestli si to dokážeš na místě zorganizovat.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLIPPER: co nejaky kratsi vylet parnikem po Obu nebo Irtysi?
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    budu mít pět dní na přesun z Moskvy do Novosibirsku a přemýšlím, kde se cestou zastavit. určitě v Kazani, ale dál nevim. máte někdo nějakej tip?
    JADR
    JADR --- ---
    To ti nepovím, a ceny od 2009 budou úplně jinde.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    JADR: a nevybavuješ si na kolik vyšla zhruba ta jízdenka z Užhorodu do Moskvy?
    JADR
    JADR --- ---
    my jeli z uzgorodu vlakem, zastavili jsme se na par dnu v karpatech. jizdenku jsme kupovali primo na nadrazi v uzgorode.
    pozvani jsem resil za 800kc pres http://www.olympiatravel.cz/viza.html
    v moskve jsme ale nemohli sehnat jizdenku do novosibirsku, kupte to radsi dopredu pokud chcete vlakem - nakonec jsme totiz leteli do barnaulu, vyslo to lepe nez kupejnyj, ale ta ekologicka stopa...
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    DOOMBRINGER: já bych právě rád dojel z Prahy až do Novosibirsku jen vlakem. lehátko z Prahy do Varšavy za 1k mi přijde ještě přijatelný, ale ten noční vlak z Varšavy do Moskvy stojí lehce pod 4k + člověk musí ještě zaplatit circa 5 stovek za běloruský tranzitní vízum ... tak mě napadlo, jestli neexistuje levnější trasa třeba přes Kyjev. bohužel nejsem moc rozumnej ze stránek ukrajinské železnice ...

+ ještě jeden pennyfucker dotaz - vízum. dá se to vůbec zařídit jinak než přes agenturu? myslim hlavně to pozvání. a uznají mi moje celoroční pojištění (Alpenverein) nebo je potřeba nějaké specielní, ruské? díky!
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    FLIPPER: Nevim jak vlakem, ale muzes jet za 2750Kc autobusem. Nebo tam myslim z Pardubic letaly za rozumne penize (140€) letecke spoje (Transaero).
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    dá se nějak "hacknout" cesta do Moskvy vlakem tak, aby nestála 5k? což je cena, na kterou jsem se dostal po ose Praha - Varšava a Varšava - Moskva. díky!
    FREEDUX
    FREEDUX --- ---
    MAKROUSEK: ok dik!
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FREEDUX: Agentura. Voni uz ti to zaridi, daji ti fejkovej voucher na ubytovani a pojezdku po Moskve.
    FREEDUX
    FREEDUX --- ---
    ahoj,
    mam v planu v srpnu projet trans-sibirskou magistralu z vladivostoku do moskvy a mam v planu zadat o visa, ale neni mi uplne jasny, jak zaridit to samotny pozvani, pokud v podstate celou cestu stravim ve vlaku. co jsem to tu zpetne procital, tak vetsina z vas jela par let zpet (a nevim, jestli se neco za tu dobu zasadne nezmenilo) a na delsi dobu (radove v tydnech, ja to pojedu v podstate na jeden zatah). celou dobu budu ve vlaku, krom par hodin/jednoho dne v vladivostoku a to samy na vystupu v moskve, takze resit pozvani pres hotel pro me asi nepripada v uvahu.
    staci mi v tom pripade o pozvani pozadat skrz jakoukoli turistickou agenturu (at uz treba ten visahouse.com nebo jakoukouli jinou, akreditovanou agenturu) nebo je v tom nejakej zadrhel? co jsem koukal na ruzny priklady tech tourist vouchers a confirmation letters, tak je ve vsech vypsana i adresa hotelu, kterou ja samozrejme nemam, da se v tom pripade pocitat ten vlak jako mobilni hotel?:)
    diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam