• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    WERONIK
    WERONIK --- ---
    Ahooj, vim, že je to asi trochu mimo, ale není tu někdo z Prahy, kdo by mi pomohl naučit se ruštinu a chodil si se mnou povídat?? :)
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    zdravím, šeremetěvo přestup z terminálu E na terminál F je bez víz doufám ...ano ? díky
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    FLIPPER:
    v Tuve jsem byl na obycejny rocni multientry a nikdo nic neresil, nejaky hranice nebo tak.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    ušetříš pár stovek. u nás to bylo spojený s tím, že jsme chtěli jet do republiky Tuva a když jsem to obvolálval, tak se na to všichni tvářili dost kysele. jakože hraniční oblast a tak ...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLIPPER: jaka je vyhoda tohoto postupu oproti variante "komplletni vizovy servis"?
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    v létě jsme si vyřizovali turistické vízum do Ruska. byl to celkem oser, na druhou stranu to člověka připravilo na to, co může od týhle země po stránce byrokracie očekávat. sepsal jsem tehdy pro kamaráda takovej manuál. snad je to pořád aktuální a někomu to pomůže:

1. zavolej na sekretariát komory SNS - http://www.komorasns.cz/index.php?page=kontakty - a řekni, že bys sis chtěl nechat vyřídit pozvání pro turistickou cestu. ideálně se zeptej přímo na paní Oksanu Gazukinu. budou ti nabízet kompletní vízový servis, to ale odmítni a tvrdošíjně trvej na tom, že chceš jen pozvání. domluv si s nima schůzku, při které ti pozvání obratem vystaví a na ten den si vem volno.

2. až budeš vědět termín schůzky na komoře SNS, jdi na tuhle stránku - http://www.vhs-czech.com/sign.up.php?lang=cz&step1=1 a sjednej si termín schůzky pro zažádání o víza. počítej s tim, že vyřízení pozvání bude na komoře SNS trvat cca 2 hodiny a otvírají tam v devět. potom budeš potřebovat ještě cca 2 hodiny na vyplnění vízového dotazníku (viz dále) a nechej si radši hodinu rezervu. pokud přijdeš na komoru SNS hned po otevření, tak se můžeš do vízového centra objednat třeba na druhou hodinu odpoledne.

3. připrav si doklad o pojištění pro cesty do zahraničí na kterém budou výslovně uvedeny následující nezbytnosti:

- Datum uzavření smlouvy;
    - Číslo pojistné smlouvy;
    - Jméno a příjmení pojištěné osoby;
    - Údaje o pojistiteli;
    - Doba platnosti pojistky musí pokrývat celou dobu platnosti víza (v případě jednovstupového a dvouvstupového víza). V případě mnohovstupového víza je dostačující předložit pojistku pouze na první vstup;
    - Přehled limitů pojistného krytí;
    - Minimální suma krytí pojistné události musí být minimálně 30 000 EUR;
    - Územní platnost (celý svět, Evropa, Ruská federace…);
    - Podpis pojistitele.

pokud budeš používat pojištění k účtu nebo ke kartě, udělej si kopii přední strany kreditní karty, kde budou jasně čitelné všechny údaje.

4. připrav si barevnou fotografii o rozměrech 3,5x4,5 cm a udělej si kopii pasu

5. nastává den schůzky na komoře SNS. připrav si pas a 690,- Kč a vyraž do jejich sídla poblíž metra Vysočanská. pozvání by mělo dorazit během dvou hodin, které můžeš strávit nicneděláním v oldskůlový kantýně v přízemí budovy. čaj se zákuskem tu stojí neuvěřitelných 19,- Kč!

6. až dostaneš pozvání, vyraž domů k počítači. jdi na - https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1 , postupuj podle instrukcí a vyplň formulář. po vyplnění formulář vytiskni a podepiš.

7. je čas vyrazit do vízového centra na smluvenou schůzku. ujisti se že máš: pas, jeho kopii, pozvání z komory SNS, vytištěný formulář žádosti o vízum, fotografii, doklad o cestovním pojištění, 1720,- Kč a pevné nervy na první setkání třetího druhu s ruským úředníkem ;)

přeju hodně štěstí!
    OHONEY
    OHONEY --- ---
    TYPEK:
    umej, ale jak muzou tak te oskubou..
    TYPEK
    TYPEK --- ---
    S tím naprosto souhlasím. Pro mě je Rusko náhradní program. Letěl bych raději samozřejmě do Chiny na Macao Tower 223m, ale strašně dlouho to trvá ta cesta tam. Naštěstí pro nás rubl krásně padá, dneska sem byl koupit u nás v Plzni v kurzu za 100/40. Myslím, že když Rusko, tak teď je ideální doba. Nejen proto, že zlevňujou vodku :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Ono cestování do Ruska neni žádná láce, samo až na nějaký extrémní případy typu stopem a pod. Rusové v cestovním ruchu se tomu vždycky divili, proč jim tam konkrétně Češi (ale i jiní) tak málo jezděj. Čimž nechci říct, že tam jezděj málo, ale rozhodě pod ambiciózní očekávání ruského turistického průmyslu.
    TYPEK
    TYPEK --- ---
    Cestovka nejen pro Rusko http://jedu.cz/ . Ani se nedivili, co jsem za exota, že jsem ochoten zaplatit celkem cca 30 000 kč (18000kč letenky včetně komplet servisu-hotel,víza,zvací dopis+14500 RUR za 10 vteřin strachu= bungee 207m a bungy 69m freestyle + 2500 RUR DVD,foto atd. + 200 USD "kapesné") a přitom jsem měl požadavky max. 2 noci v Sochi, holt už jsou zvýklí :-) Vyšli mi ve všem vstříc. V Moskvě mají spolupracovníka. Abych nebyl úplně OT, tak transibiřskou magistrálu bych chtěl dát, ale nemám tolik času,vlastně první krátká dovolená po 4 letech.
    CROSS
    CROSS --- ---
    TYPEK: reklamu cestovce klidně udělej, beztak se na to co chvíli někdo ptá
    TYPEK
    TYPEK --- ---
    Taky letím za měsíc na "osobní výzvu" do Ruska- Sochi Skypark AJ Hackett. Pas nemusí být biometrický, takže ten obyčejný "rychlopas" ještě tak tak stihneš. Nejdůležitější je aby pas platil min. 1/2 roku po návratu to ,není tvůj problém. S vízem a zvacím dopisem je to dost složitý, prakticky mi nezbyla jiná šance než jet s cestovkou,která to zařídí včetně hotelu,vyřízení víza a zvacího dopisu... trvá to 7-14dní (u mě 14dní) cca 2200kč.Potřebují ale tvůj pas, takže to vypadá že to všechno budeš mít na krev,musíš už zítra začít jednat. Chtěl sem jet na hulváta bez cestovky,ale pokud tam nemáš vyloženě někoho např. kamaráda rusa, který by tě oficiálně pozval, tak nejde získat vízum. Nechci dělat cestovce reklamu,tak když bys chtěl doporučit slušnou cestovku z Prahy,která to všechno zařídí tak pošta.

tohle si vytiskni až pojedeš, kdyby se ti něco přihodilo, tak ti kosmonout pomůže http://www.mzv.cz/moscow/cz/o_velvyslanectvi/jak_nas_najdete.html

cestovka mi dala 7 otázek které musím písemně vyplnit,taková lehká lustrace :-) , která je součástí žádosti o vízum. Hodně štěstí
    HANES1
    HANES1 --- ---
    Zdravím, pardon za mírně trapnou otázku, ale ukradli mi cestovní pas a skoro přesně za měsíc se mám vydat do Ruska. Nevíte zda mne do Ruska vpustí s pasem bez biometrických údajů? Nevím ani jak dlouho trvá vyřízení víza. Moc děkuji, těžko se to hledá.
    ZANGWIL
    ZANGWIL --- ---
    FLIPPER:

ahoj. - dole je to o neco bezpecnejsi. batohy jsou pod dolni postilce, takze clovek ma jistotu, ze neukradnu batoh, kdyz na nem spi. na druhe strane, dolni postilka se stava behem dne gauc pro cele kupe, vsichni tam sedi, povidaji si, ji apod.

další otázka :) vy kdo jste cestovali v ruských vlacích, v těch nejlevnějších spacích oddílech (na http://pass.rzd.ru označeny jako Compartment (2Т) ) - je lepší si vzít místo nahoře nebo dole? koukám, že zabookovaný jsou většinou místa dole, na druhou stranu, když jsem jezdil v Indii třídou sleeper, tak jsem si oblíbil místo nahoře, kde jsem mohl i přes den polehávat a sledovat cvrkot ve vlaku, číst si případně zase vytuhnout ...
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    další otázka :) vy kdo jste cestovali v ruských vlacích, v těch nejlevnějších spacích oddílech (na http://pass.rzd.ru označeny jako Compartment (2Т) ) - je lepší si vzít místo nahoře nebo dole? koukám, že zabookovaný jsou většinou místa dole, na druhou stranu, když jsem jezdil v Indii třídou sleeper, tak jsem si oblíbil místo nahoře, kde jsem mohl i přes den polehávat a sledovat cvrkot ve vlaku, číst si případně zase vytuhnout ...
    FILIPANDEL
    FILIPANDEL --- ---
    FLIPPER: Jezdi vlak a je to pekna trasa kopcema, lemovana roubenkama. Je to mnohem malebnejsi, nez magistrala. Ja jsem stanoval u Jeniseje, kousek od Abakhanu v rybarskej usedlosti s dachama a vikendakama z Krasnoyarsku. Z Abakhanu je to 10hodin marshrutkou/ladou do Kyzylu.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    díky za tipy. vejlet parníkem je v plánu, ale vypadá to spíš na trasu Krasnoyarsk - Abakan. pokud tam něco jezdí ...
    CROSS
    CROSS --- ---
    FLIPPER: z těch větších měst bych dal Jekatěrinburg, Omsk je hnusnej a Ťumeň mě taky moc u srdce nevzala (ovšem krásný holky všude, to zase jo). Kazaň schvaluju. ;-] Vejlet parníkem zní dobře, jestli si to dokážeš na místě zorganizovat.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLIPPER: co nejaky kratsi vylet parnikem po Obu nebo Irtysi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam