OVERDRIVE: No, co se týče ešusů. většinou jsou trojdílný. Teda ty vojenský. Neni proč tahat dva, to by bylo těžký a nepraktický:))
K tématu,staré vojenské x moderní, Staré vojenské vybavení je většinou prověřené a velmi často z přírodních materiálů, které sice vyžadují péči a jsou ťěžší ale mají větší výdrž a opravitelnost (daleko) než různé šusťáko goretexovo plastové vychytávky. Jsou také nepoměrně levnější. Poměr cena výkon hovoří zcela jasně.
Na goretexové bundě prostě těžko zašiješ větší díru, aniž by ztratila svoje vlastnosti. Umělé materiály jsou často choulostivější na propálení.
Vyšší váhu řeším jednoduše tím, že si ssebou vezmu méně věcí, stejně člověk většinu krámů nepotřebuje.
Jasně kosmické goretexy a jiné se výtečně hodí na použití na expedice a treky a výpravy(třeba stopem), ze kterých se můžete po nejvýše pár měsících vrátit a koupit si nové vybavení. Já nevim, mě se v goretex botách pařila noha, a ve dvacet let starejch pohorách mám jak v pokojíčku. Asi je to psychosomatický::)
Omlouvám se, jsem militantní staromilec:)))