• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CRYYSTALDámská kabelka travelera
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    TESSS: neco jako hodne dobra izolepa:-)
    TESSS
    TESSS --- ---
    co je gafa?
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    LUKEH: jo, beru ji s sebou i na hory .)
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    gafa je vyborna vec!
    OVECZK
    OVECZK --- ---
    CRYYSTAL: není nad dvojitý jištění, když špunty ještě přelepíš gafou, spánek je zaručenej!!!
    CRYYSTAL
    CRYYSTAL --- ---
    ty a není už efektivnější si přibalit špunty do uší ??
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    OVECZK: dyž tam třebas přilepíš eště zmuchlanej toaleťák, tak určo .)
    OVECZK
    OVECZK --- ---
    CRYYSTAL: no v několika vrstvách solidně minimalizuje zvuk tak, že se dá i vyspat..
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    CRYYSTAL: .DDD
    CRYYSTAL
    CRYYSTAL --- ---
    IJACZEK: třeba jako když b moc odmlouvá ??
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    OVECZK: !!!!

    gafou řešim taky šecko .)
    CRYYSTAL
    CRYYSTAL --- ---
    OVECZK: gafa je zvukotěsnící?? ...gafa goes to heaven !
    OVECZK
    OVECZK --- ---
    právě sme dorazili z trevlu po venezuele a musím kostatovat, že absolutně nepostradatelná pro nás byla GAFA. za tenhle vynález bych udělila nobelovku - umlčí i uřvanej reprák v dálkovým buse))
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    tak sem si koupil skládací příbor - překvapivě vojenskej - holandsko .... už sem ho několikrát použil ... spokojenost
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    dyby někoho zajímalo a chtěl přispět svou troškou do mlýna .)

    [ Jak přežít město ]

    zkušenosti jsou k nezaplacení .)
    PAHAVASKA
    PAHAVASKA --- ---
    Abych by poctivej. Při balení na posední akci (předevčírem) jsem si kritickým okem prohédl co balím. batoh -zavrhl jsem italku a vybral kletr, umělej celej s odvětranými zády. Místo pláště z pogumovaného plátna jsem po krátké úvaze zabalil nepromokavou šusťákovou větrovku. Jelikož šlo o výkonnostní pochod, ne o pohyb v lese. Zbytek převážně přírodní materiály.

    Jak dopadly nohy po 80km denního pochodu.
    Nejhůř dopadl majitel moderních bot s nějakou mebránou. Nutno uznat, že boty byly nové, nenosil je víc než měsíc - pohmožděné kotníky, puchýře na více než 50 procentech chodidla,noha zapařená až hrůza.
    Majitel sešlapaných kanad, asi tři, čtyři roky neustále nošených. několik puchýřů, stěžoval si na výraznou bolest nártu.
    Dále kožené pohorky z druhé ruky, nynějším majitele nošeny asi dva měsíce. boty staré cca 20 let, dva puchýře.


    OVERDRIVE: dva díly plus poklička je celej trojdílnej ešus:)
    a ano, šustění je problém.

    JUWELIUS: Nejmodernějším materiálům se téměř podařio dosáhnout vlastností bavlny:)když to přeženu:)

    Zdá se, že těžko se shodnem na nějakém universáním vybavení. já si taky vezmu úplně jiný věci na 14denní vandr, než na 14denní stop.
    JUWELIUS
    JUWELIUS --- ---
    S malou do mlyna :)

    Jsem rovnez tez v urcitach ohledech armadni staromilec. Na zadech permanentne taham dost, ale kdyz jezdim na delsi cesty - napr. prave na stopa na delsi dobu nez mesic, take peclive rozhoduji co si vezmu a co ne. Ale jsem trochu extremista a tak, jak jsem zde jiz podotkl, klidne vypustim i esus a cele vareni na ukor jinych veci. (pokud cestuji v lete). Co mam na stopu permanentni problem, to je volba vhodne obuvi ... :/

    Mimoto, v Hudy sportu apod. uz mi to prijde vic o komerci, propagaci, a ruznych nepotrebnych "vychytavkach" kvuli udrzeni se proti konkurenci. Ceny uz nema vubec smysl resit... pripoustim, ze ne vsechno musi byt tak, jak jsem napsal. Bohuzel moje zazitky jsou presne takove a presvedcit me o opaku, uz bude tezke. Posledni tresinkou byly zarucene neznicitelne sandale, ktere nici specialni povrchovou upravou bakterie a nikdy nebudou smrdet .... ehm

    S usmevem nyni sleduju "objev" noveho -stareho trendu, vlny. Vsechny "outodoor" magaziny, katalogy, letaky najednou vychvaluji do nebes znovu objevene uzasne vlastnosti vlny apod. ... usmevne ...

    OVERDRIVE:
    V zasade s vsim souhlasim a predevsim s materialy z umeliny. Neskutecne mi to vadi a nedokaze nastvat nic vic, nez jecici sojka nad hlavou, prave diky Tvem susteni co jde slyset na mile daleko. Jinak ja mam s nemeckym vojenskym svetrem jenom dobre zkusenosti :/ ... pak mam jeste rakousky vlneny, horskych myslivcu a ten je super. Jen se holt tezko shani a je velky a tezky. Ale prave na tezko predvidatelne pocasi mi prijde ten nemecky super. S ceskym zkusenosti nemam.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    V pohode, jen pripominka: samozrejme ssebou nebru sest esausu, ale proste dva dily plus poklicku, imho je treti dil zbytecnej i kdyz je dobre mit treba plastovou misku jako hrnek navic, ale kovovejch kusu co nejmene.

    jinak ano souhlasim, ze starodavne matra jsou dobre pokud v tom chces zit dlouho, nebo na nejakej dlouhodobej survival, ale jak rikam, nacpat si do baglu vojenskou letni bundu, kdyz tam muzu mit sustak je sakra nepomer, zvlaste, kdyz si napriklad do auta nemuzes vzit moc veci, pac jsi stopar a cim mensi bagl, tim vetsi mobilita a navic nabratelnost do auta.

    Kamoska tedka jede na nekolik mesicu po svete smerem Indie, pak jedou z5 na motorkach do Spanelska. Jakej bagl si na tohle chces sbalit. Pevny boty, nepromokavej vrch a spodek, svetr, kosili a ponozky, esus, celovku, nuz, benzinovej varic a zapalky. Vic se Ti toho do postranich kapes a zavazadlovych prostoru motorky proste nevejde, spacak na riditka.
    A vem si, jakejma krajeme z5 pojedes, jak to muze trvat dlouho atd. Musis bejt univerzalni. Muze stejnetak snezit stejnetak prset, stejnetak bejt 50 nad nulou.
    Na todle vojensky veci proste nejsou staveny, pac se pocita s tim, ze mas nekde nejaky zasobovani a vsecko ti donesou podle rocniho obdobi. Kdyz zmoknes, tak mas nahradni uniformu, a tu zmoklou ti vyperou a vyzehlej.
    Jasny, ze je lepsi kuze nez goretex, goretex vydrzi cca 2roky neustaleho provozu ve vsech podminkach, dokonce vetsina pohorek neni ani zdaleka urcena ke kazdodennimu noseni. Dobre kombo je imho dobra a pevna bota z kuze s membranou uvnitr. Kdyz odejde membrana, mas proste kozeny boty.

    Ad oprava gore bundy... sice ztratis na nejakem malem miste vlastnosti, ale naproti tomu ty vojenske bundy z bavlneneho pogumovaneho vlakna nemaji temer vubec, takze stale vydelavas. Doporucena improvizovana oprava je kobercovka, pripadne siti a kobercovka. ve vetsine sportu pak maji lepidla a patricne materialy, takze casem i opravis.

    Jedna velka nevychytavka pro survival, krom samozrejme vyssiho opotrebovavani materialu z umeliny, je to ze susti, tedy nelze zachovat tichou chuzi, spatne vnimas zvuk... to je otrava uz i jen pri tichych prochazkach krajinou napriklad se psy. Na lov napriklad velmi nevhodne.

    Tedy na kazdodenni noseni doporucuju klidne cokoli co se libi a je pohodlne, ale na univerzalni, spise vnitrolidske popripade vysokohorske cesty rozhodne spise vychytat dobre veci z novejch materialu.
    On napriklad ani kazdej fleece nefunguje, musis to umet vrstvit atd. Nejlepsi fleece bundu co mam, tak jsem poridil za cca 150 sk v Tescu v Ziline. Vejde se mi do kapsacu a ma paradni tepelne i propousteci vlastnosti. Nahoda.
    Naproti tomu mam moc ruznych fleece kusu z ruznych sportu i ruznych vojenskych veci a stoji za <> [napriklad i cesky a nemecky vojensky svetr je desna koupe, nedoporucuju]
    CRYYSTAL
    CRYYSTAL --- ---
    PAHAVASKA:asi mě tady umlátíte argumentama ale ja nedám dopustit na nepromokavý tenisky ...v zimě létě

    jinak nové věci hoří a propalují se vskutku ukázkově :)
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    každej sme ňákej .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam