Abych by poctivej. Při balení na posední akci (předevčírem) jsem si kritickým okem prohédl co balím. batoh -zavrhl jsem italku a vybral kletr, umělej celej s odvětranými zády. Místo pláště z pogumovaného plátna jsem po krátké úvaze zabalil nepromokavou šusťákovou větrovku. Jelikož šlo o výkonnostní pochod, ne o pohyb v lese. Zbytek převážně přírodní materiály.
Jak dopadly nohy po 80km denního pochodu.
Nejhůř dopadl majitel moderních bot s nějakou mebránou. Nutno uznat, že boty byly nové, nenosil je víc než měsíc - pohmožděné kotníky, puchýře na více než 50 procentech chodidla,noha zapařená až hrůza.
Majitel sešlapaných kanad, asi tři, čtyři roky neustále nošených. několik puchýřů, stěžoval si na výraznou bolest nártu.
Dále kožené pohorky z druhé ruky, nynějším majitele nošeny asi dva měsíce. boty staré cca 20 let, dva puchýře.
OVERDRIVE: dva díly plus poklička je celej trojdílnej ešus:)
a ano, šustění je problém.
JUWELIUS: Nejmodernějším materiálům se téměř podařio dosáhnout vlastností bavlny:)když to přeženu:)
Zdá se, že těžko se shodnem na nějakém universáním vybavení. já si taky vezmu úplně jiný věci na 14denní vandr, než na 14denní stop.