• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRUIDies Irae - The Dominium Voice
    DRUI
    DRUI --- ---
    Gooooood Morning, Prague!
    Ve včerejších večerních hodinách porušila korporace Terra Nostra příměří

    Naše nejhorší obavy se bohužel potvrdili. Dne 4.10.2007 v 19.30 místního času jednotky korporace Terra Nostra zaútočili na spojené ozbrojené oddíly společností U.S.Steel a Dominium.
    Podle našich informací držela Terra v zajetí jednu španělsky mluvící ženu, kterou přivedla na místo střetu pod záminkou jejího propuštění doslova prošpikovanou vojenskými výbušninami. Později během akce došlo k hrůznému teroristickému činu, když nebohou dívku odpálila přímo velitelka útocných sil Terry Inge von Machner!!! Na tuto ostudnou akci zareagovala ochranka Dominia a USS razantní protiofenzívou, po níž se Terra stáhla a na místě zůstalo 8 tězce zraněných či mrtvých útočníků. USS a Dominium hlásí pouze drobná zranění.
    Celá Praha je touto událostí pobouřena a osud Inge von Machner zatím není známý - ovšem zatím stále probíhají identifikace mrtvých osob.

    Naše redakce tímto vyzývá všechny nadnárodní podnikatelské subjekty na našem trhu, aby se k události co nejdříve vyjádřili a uklidnili tak naše spoluobčany. To, co nyní naše město opravdu potřebuje, je opětovná stabilita a uklidnění napjatých vztahů nejen v oficiálních PR zprávách!
    Stane se Praha druhým Bagdádem? Máme se bát o své životy? Bude se korporační agresivita stupňovat? Chystá Terra Nostra další podobné útoky? Snad se dozvíme již brzy.
    A pamatujte - Tady jste to slyšeli jako první!

    Standa Blábol
    DRUI
    DRUI --- ---
    DRUI
    DRUI --- ---
    DRUI
    DRUI --- ---
    Dohra Trojské brutální vraždy
    Skutečná pravda o hlavním agresorovi v Praze. Budou útoky pokračovat?

    Dne 30.9. se ve 20.50 na Staroměstské strhla divoká bitka policie a podezřelého z vraždy p. Lenskiho. Informace Vám přinášíme až nyní, z důvodu dlouhé doby jejich ověřování. A také proto, že tento případ souvisel s řadou dalších událostí v našem malém hlavním městě. Po sehnání potřebných důkazů teprve nyní redakční rada zodpovědně schválila uveřejnění článku.
    Tehdy v neděli se policejní zásahová jednotka pokusila zatknout rusky mluvícího muže, podezřelého z hrůzné vraždy v pražské Tróji, kde bylo nalezeno tělo páně Jirziho Lenski. Pokud si dobře vzpomínáte, milí čtenáři, mělo na sobě v azbuce nápis ZRÁDCE. Nikdo se nad tím nepozastavil? Možná ano, ale neznal souvislosti…
    Lenski opravdu byl zrádce a zemřel ohavnou a brutálně veřejnou smrtí – aby ho tak Terra Nostra, která ho zabila kvůli jeho zradě, mohla použít jako záminku k ospravedlnitelné agresi proti ruské korporaci Rozoblačenije. Terra je tu dlouho – a spolupracuje s místní zkorumpovanou samosprávou a policií.

    Ale posuňme se dále. K oné neděli, kdy náš rusky mluvící – a takřka nepříčetný – podezřelý začal klást odpor zatýkání. Možná byl pod vlivem nějaké omamné látky – nevíme. Ale možná to bylo proto, že věděl, jaký osud ho čeká v cele. Stejný, jako pozdější osud dvou jeho "kompliců". Policie totiž po zásahu zatkla i dva rusky mluvící občany – muže a ženu v kapsáčích. Fotografii oné ženy můžete vidět pod tímto článkem. Muž měl knírek, dlouhé vlasy a na sobě hráškově zelenou mikinu s kapucou. Ovšem jakmile zatčení proběhlo, po oněch dvou se slehla zem. Naše redakce se opakovaně pokoušela jejich osud vypátrat a neúspěšně. Proto pokud poznáváte ženu na fotografii, ozvěte se nám!
    A dnes ráno se dozvídáme o obvinění několika vyšších důstojníků Policie ČR z nedbalosti a zamlčování důkazů. Prošetřuje se podezření, že některé složky policie jsou napojeny na organizovaný zločin. Nemohly oni obvinění důstojníci pustit pár žoldáků Terry, aby zpečetili osud zaměstnanců společnosti Rozoblačenije? Společnosti, která tak dostala jasný vzkaz: "Toto území je naše."
    Ale nezůstalo jen u tohoto. Včera večer jsme informovali o útoků jednotek korporace Terra Nostra na členy společnosti Dominium. Budou tyto agresivní a vypočítavé výboje pokračovat?

    Poznáváte o koho se jedná? Napiště nám!

    A pamatujte - tady jste to slyšeli jako první!
    Standa Blábol
    DRUI
    DRUI --- ---
    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    DRUI
    DRUI --- ---
  • Zpráva ČTKDI, 3.10. 13:00
    Policie ČR dnes po několika incidentech v Praze a důkladném prošetření všech důkazů obvinila několik vyšších důstojníků z nedbalosti a zamlčování důkazů. Prošetřuje podezření, že některé složky policie jsou napojeny na organizovaný zločin. Podezřelí zaměstnanci byli dočasně postaveni mimo službu.
    Připomeňme si některé nedávné události, které mohly policejní ředitelství k tak razantnímu kroku donutit: Výbuch a otrava plynem v Záběhlicích, včerejší řádění Vietnamské mafie ve Vysočanech, střet neznámých ozbrojených jedinců v Kobylisých a zejména brutální vražda v samotném centru Prahy.
  • DRUI
    DRUI --- ---
    Mrtví studenti pronikli do tajné laboratoře
    Obyčejná "klukovina" se zvrtla ve hru o život - je Praha bezpečná pro naše děti?

    Praha (anp) - (2. října 2007) Tři studenti Gymnázia Jana Keplera, kteří minulý týden podlehli zraněním způsobeným elektrickým proudem, velmi pravděpodobně pronikli do bývalé tajné vojenské laboratoře. U jednoho ze studentů byl nalezen digitální fotoaparát obsahující fotografie pořízené v krytu, jehož majitelem je MČ Praha 6. Studenti do krytu sestoupili nezajištěnou větrací šachtou, ventilací pronikli do vnitřního prostoru bunkru, kde pořídili několik dokumentačních fotografií. Podle všeho se z krytu bezpečně vrátili.
    „Kluci šli dovnitř, protože někde našli nějaký souřadnice. Byli zvědaví, co tam je. Když vylezli, tak byli celí od prachu, ale nic jim nebylo. Říkali, že nahoře ve větrací šachtě našli nějaké zapomenuté věci. Ukazovali mi takovou knížku. Chtěli se ještě vrátit, ale někdo vstup do větrací šachty mezitím zavařil,“ vypověděla spolužačka zesnulých chlapců Anna P.
    Kryt označený "Keplerova (vstup od ulice Hádkov) – 835 - 1", který nyní patří do soustavy krytů Hl. m. Prahy, sloužil do července 1991 jako sovětská vojenská laboratoř pro výzkum a vývoj biotechnologie. V únoru 1990 tehdejší ministři zahraničí Jiří Dienstbier a Eduard Ševarnadze podepsali v Moskvě dohodu o odchodu sovětských vojsk. Odsun sledovala i smíšená parlamentní komise, jejímž předsedou byl Michael Kocáb. Protokol o ukončení odsunu byl podepsán 25. června a o dva dny později republiku opustil i poslední sovětský voják, tehdejší velitel generál Eduard Vorobjov.
    Dle nedávno odtajněných záznamů byla laboratoř odhalena demokratickou vládou při hloubkovém auditu materiálů nalezených po odsunu sovětských vojsk právě na doporučení generála Eduarda Vorobjova. Technologie, které se v laboratoři nacházely, se nepodařilo získat. Při zajišťování bunkru zvláštními jednotkami Československé armády unikla část vědeckého personálu větrací šachtou. Laboratoř byla zjevně již předem z větší části vyklizená a záznamy o výzkumu zmizely spolu s vědci. Vše nasvědčuje tomu, že sovětské technologie, které byly vyvíjené v laboratoři, překonávaly tehdy nejmodernější technologie nejméně o dvacet let.

    Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
    DRUI
    DRUI --- ---
  • Tisková zpráva pražského zastoupení U.S. Steel:
    Dle oficiální přehledu ČTK jsme se stali 2.10. ve 23:04 první zahraniční korporací, která získala ekonomický vliv v Praze.
    Jack J. Steel, U.S. Steel
  • DRUI
    DRUI --- ---
  • Aktuálně:
    S Vévodou Michaelem Montrosem jsem se setkala ještě v nočních hodinách a omluvila se mu za poněkud ukvapenou reakci našich dvou zaměstnanců - domnívali se totiž, že skupinka ozbrojených mužů se pokouší páchat trestnou činnost a tak chtěli zakročit. To ovšem naopak znepokojilo ochranku pana Montrose a tak se rozhodla využít razantních obranných prostředků.

    Celkový dopad situace však naštěstí nebyl tak dramatický, jak to z počátku vypadalo a obě organizace se rozhodly respektovat své obchodní zájmy v Praze.

    Inge von Machner, Společnost pro vědu a výzkum Terra nostra
  • DRUI
    DRUI --- ---
    Otevřený boj v ulicích Prahy
    První otevřený konflikt po oznámení obchodních zájmů zahraničních korporací!

    Dnes v 19 hodin místního času napadli útočné jednotky korporace Terra Nostra skupinu obchodníků a diplomatů společnosti Dominium. Byl težce zraněn jeden muž Dominia a neupřesněný počet útočníků. Po tomto konfliktu se jednotky domácí korporace stáhly. Skupina dominijských diplomatů zde dojednávala realizaci dostavby bankovní pobočky jednoho renomovaného britského finančního ústavu. A byla naštěstí chráněna dostatečným počtem bodyguardů.

    Vévoda Michael Montrose je tímto agresivním činem nadmíru rozhořčen a požaduje formální omluvu a náhradu škod na léčení zaměstnance společnosti Dominium. Pokud bude projeveno toto vstřícné gesto, je ochoten nabídnout finanční prostředky na léčbu zranených členů místní korporace a na celý incident zapomenout. Pokud ovšem toto vstřícné gesto nebude přijato, je připraven podniknout všechny potřebné kroky k aktivní obraně všech svých zaměstnanců.

    O dalším vývoji situace v hlavním městě vás budeme i nadále informovat.
    A pamatujte - tady jste to slyšeli jako první!
    Standa Blábol
    DRUI
    DRUI --- ---
    DRUI
    DRUI --- ---
  • Aktuálně:
    Požádali jsme oficiální představitele společnosti Terra Nostra o rozhovor - tento se bohužel nepodařilo zrealizovat. Otiskujeme proto alespoň oficialni odpověď:

    No, nevím, pane Blábol. Třeba mne definitivně skolí ty "hluboké vnitřní problémy", které mluví rusky a španělsky... Obchod není otázkou veřejného mínění. A sprosté vraždy už vůbec ne. Ti, co s námi chtěli jednat, jednali. Ti, kteří nemají zdvořilosti ani co by se za nehet vešlo, si sice našli čas na interview, ale na alespoň zdvořilostní jednání se zástupci místních obchodníků si čas nenašli.
    Je mi líto, pane Blábol, ale obávám se, že zkrátka nemám čas. Už tři mí lidé byli vážně zraněni a není jisté, zda přežijí, a jeden byl zavražděn. A mám ony, jak jste to pěkně napsal, vnitřní problémy - například udržet mír v Praze, zajistit bezpečnost občanům města a drobným živnostníkům, snížit rapidně narůstající kriminalitu, za kterou stojí zahraniční drogové kartely...

    Pokud si přejete, můžete uveřejnit tuto mou odpověď, víc vám zatím, unglücklicherweise, nemohu poskytnout.

    Za Společnost pro vědu a výzkum Terra nostra
    Inge von Machner
  • DRUI
    DRUI --- ---
    Džafar al-Árif bin Azraf: "Terra Nostra má hluboké vnitřní problémy, se kterými se musí vyrovnat"
    A zde již přinášíme slibovaný exkluzivní rozhovor s vůdcem korporace Al-Arabia

    Šejk Abu Fachr Džafar al-Árif bin Azraf bin Ijád al-Maktum (* 7.května 1957)
    Narodil se ve městě Garmsar jako první ze sedmi sourozenců. Studoval ekonomiku na univerzitě v Teheránu, kde získal v roce 1984 doktorát. V roce 1991, po smrti svého otce, převzal řízení konglomerátu Al-Arabia. Al-Arabia je v současnosti nejbohatší světovou korporací. V roce 1990 se mu narodil první syn, princ Fachr bin Džafar. Džafar bin Azraf patří k jedněm z nejkontroverznějším islámským obchodníkům a vůdců v Malé Asii.
    Šejk má rád rychlá auta a rád řídí svůj automobil, pouze při oficialitách využívá služeb řidiče. Sám říká, že mu řízení pomáhá utřídit myšlenky. Dále vlastní pilotní průkaz na sportovní letadlo. Jeho zálibou je historie a architektura...
    Tolik očekávaná osobnost zahalena tajemstvím, šejk Abu Fachr Džafar al-Árif bin Azraf bin Ijád al-Maktuma, hlava společnosti Al-Arabia přijel do Prahy. Sympatický padesátník z Íránu nám věnovat chvíli ve svém nabitém programu a poskytl nám rozhovor. Velice mne překvapilo, že ač je šejk velice významnou osobností, nedoprovázel ho žádný bodyguard. O to bylo povídání s ním příjemnější.

    Q: Původně se proslýchalo, že sem přijede pouze někdo z Vašich zástupců. Čím to, že můžeme v Praze přivítat přímo Vás?
    A: V našem tiskovém prohlášení, které můj tajemník Al-Razíz vydal, je uvedeno, že se jedná o rekreační cestu. Jsem přece jen už v letech, práce mám nad hlavu. Naštěstí jsem obklopen velmi schopnými lidmi, takže jsem se sem přijel hlavně rekreovat. A když už jsem tady, tak rád navštívím naše partnery, různě s nimi pohovořím o našich budoucích plánech a zhodnotíme ty minulé.

    Q: Překvapuje mne, že jste na rozhovor přišel sám. Podle našich informací je vaše ochranka velmi elitní. A jste lépe hlídán než lecjaký americký prezident.
    A: Nenechte se odradit, sám tu rozhodne nejsem. Já si přesně myslím, že u prezidentů, respektive politiků všeobecně je to vytvářeno tím, že pokud jsou obklopeni po zuby ozbrojenými muži, dodává jim to na důležitosti před voliči v mediích. V mém případě vydáváme nemalé finanční prostředky na to, aby byla má ochrana jednou z nejlepších na celém světě a ještě více investujeme do toho, abych se zároveň mohl cítit bezpečně a především svobodně, aniž bych byl obklopen hradbou z osobních strážců.

    Q: Jak se vás dotkl převrat v roce 1979?
    A: Abych řekl pravdu, v té době jsem byl na zkušené u našich firem působících v Egyptě. Můj otec Azrafua bin Ijáda, byl v tu dobu v Iránu a silně podporoval revoluční vládu.

    Q: Zabýváte se politikou?
    A: Musím říct, že mne rozhodně zajímá politika v našich krásných zemí a v našem okolí na malé Asii.

    Q: Jak dlouho se zdržíte u nás v České republice?
    A: Předpokládám, že zde strávím celý říjen. Mám rád historii. Myslím, že naše arabská historie má hodně společného s tou evropskou. Nějakým způsobem se vždy potýkaly a promítaly, rád si prohlédnu, jak to vypadalo z druhé strany.

    Q: Máte už nějaká vyhlídnutá místa, která chcete navštívit?
    A: Mám, nejsou jen v Praze ale i mimo ni, rád bych navštívil nějaké vyhlášené místní lázně a určitě také Hradčany a okolí. Ale kdy, to vám bohužel říct nemohu. Je to jeden z hlavích bodů mého programu. Praha je krásné město a na podzim vypadá nejlépe.

    Q: Jsme u malého soukromého letiště. Přiletěl jste teď?
    A: Ne, měl jsem přiletět dnes na vojenské letiště, které se nachází za tímto soukromým letištěm, ale změnil se program a tak jsem přiletěl již v neděli v noci právě sem, trošku inkognito. Rád si zde zapůjčím malé sportovní letadlo a podívám se na místní krajinu z výšky.

    Q: Co máte v plánu na nejbližší dny?
    A: Kromě klasické rekreace a návštěv strategických partnerů mám různé nabídky na programy místních korporací a velice se těším, čím mne zaujmou a překvapí.

    Q: Sdělte nám něco o sobě.
    A: Ne že bych o tom zrovna rád mluvil, ale můžu říct, co je základem mé osobnosti a mého úspěchu. Je to systém kombinace našich muslimských ideálů a tradic, které prošli staletími vývoje a nejsou tak mladé narychlo vytvořené jako západoevropské. Nicméně západoevropská efektivita a systém komunikace jsou v našem multikulturním světě podle mě daleko výhodnější pro komunikaci s celosvětovými partnery. Věřím tomu, že u nás, mí přátelé, ostatní šejkové, potřebu komunikovat mají, a věřím tomu, že i pomocí ortodoxních tradic dosahují značných úspěchů. Ale při kontaktu s některými zahraničními partnery popřípadě setkání s jinými kulturami si myslím, že západoevropský systém je výhodnější, pokud je tam ten správný základ a to je podstatné.

    Q: A co nám prozradíte o sobě?
    A: Mám kupu dětí a snažím se být pro ně správným otcem tak, jako by měl každý muž být.

    Q: Cestujete? Dá se to skloubit?
    A: Cestuji poměrně často a baví mne to, mám rád rychlá auta a rád létám a musím říct, že při muslimském rozdělení rodiny já splňuji naprosto to, co by měl správný muž činit pro rodinu a má žena dokáže to samé.

    Q: Můžete nám sdělit něco o vaší společnosti?
    A: Al-arabia založil můj otec Azrafua bin Ijád ve třicátých letech 20. století. On to pojal velice technicky, v době mezi válkami byl poměrně velký chaos a anarchie a bylo k lidem třeba přistoupit s vstřícnou tváří a vytvořit zázemí a ukázat jim cestu.
    Pro nás rozhodně není důležité vytvářet bussines a vydělávat na tom peníze, ale jde o to vytvořit pro nás, pro Muslimy a pro Araby na celém světě, co nejlepší systém vzdělávání, sociálního zabezpečení, zdravotnictví, aby každý kdo chce a má nadání mohl využít svého daru a realizovat se a přispívat naší společnosti. A to je naše hlavní motto, které se snažíme dodržet.
    Na našem území se nachází velké ropné bohatství, které je třeba ohlídat, aby zůstalo arabskému lidu. Mimoto je pro nás ještě důležité vytvořit správné Muslimy, kteří dodržují základ rodiny, že muž rodinu zabezpečuje a vytváří finanční zázemí a žena se stará o výchovu děti a chod domácnosti. Muž musí vytvořit finanční zázemí pro svou rodinu a ochránit ji, před nebezpečím z okolního světa. Člověk, který to nedokáže a nemysli při svých činech na dobro své rodiny, nemá v naší kulturní společnosti místo.

    Q: Evropský trend role v rodině téměř vyrovnává. Jak to vnímáte Vy?
    A: Pokusím se to převést do západoevropské kultury. U nás je to poměrně vyrovnaná záležitost, ovšem vyrovnaná v jiném směru. Když si rozdělíte práce a povinnosti, které v rodině vykonávají muž a žena, tak jsou velice podobné. Akorát muž, co se týče vydělávání peněz a finanční nezávislosti, má lepší předpoklady. Život je přece jenom boj, a pro boj má lepší předpoklady muž. Žena má větší cit pro výchovu dětí a dokáže nejen vychovávat děti, ale i podpořit manžela a řídit domácnost. Od muže se samozřejmě ale také očekává, že i on bude oporou své ženy. Je to důsledkem toho, ze muž vytváří možnosti a morální a duchovni cesty pro své syny, žena se stará o to, aby děti ctili jejího manžela, jelikož on je hlavou rodiny. Pokud oba toto dodržují a spolupracuji a ctí se ve svých potřebách, tak dosáhnou dobré islámské rodiny tak, jak to má být. Oba dva rodiče mají za hlavní úděl vychovat své děti dle Koránu a učení proroka Muhameda.
    Ne že bych chtěl nějakým způsobem ženám křivdit, ale pokud žena nastoupí do nějaké vysoké funkce, je pro ni specifický následující přístup. Firmu vnímá v podstatě jako své dítě, s mateřským citem, a tak se k ní chová, což je v rámci odchodu, kde se člověk musí naučit i prohrávat, velice těžká záležitost.

    Q: I přesto, že vaším primárním cílem není vydělání peněz, je vaše společnost nejbohatší z těch, které na území ČR vyslaly své zástupce. Hodláte svého bohatství využít v pomáhání Muslimům a Arabům tady u nás?
    A: Já si myslím, že nejen Muslimům.
    Rozhodně na našem území a v našem okolí, vlastně na celém světě bychom chtěli podpořit muslimské občany v jejich rozvoji. Podle mne rozumní lidé chápou naši kulturu. Velice mě trápí černobílý pohled na problematiku náboženství některých lidí, zvláště pak některých západních médií. Podle mého, je v našem multikulturním světě základem tolerance, což bohužel mnoho lidem, a to i těm nejvýznamnějším, stále ještě nedochází. Hlavní myšlenkou je aplikovat systém, který u nás již funguje. Nejen že my se máme co učit od západu, ale i západ se má co učit od nás. Přece jen ta naše civilizace je o hodně starší než západní. Já osobně se domnívám, že tradice je základ.

    Q: Jak se díváte na hromadný příjezd zástupců všech možných korporací?
    A: Já opravdu netuším, co mají jiné korporace v rukávu, ale jsou to naši partneři a proto s nimi takto jednáme. Vzhledem k tomu, že každá korporace je poměrně rozvleklá síť, divil bych, kdybych se teď vypravil do jakékoliv jiné země a nenašel tam zástupce větší části svých partnerů, kteří by o něčem nejednali.

    Q: Víte, že v sobotu večer se v Bernu a Bruselu konala setkání korporací? Účastnil jste se některého z nich?
    A: Ne, měl jsem tam své zástupce, já osobně jsem byl na jednání v Singapuru, ještě jsem neměl možnost věnovat se tomuto tématu.

    Q: Podle informací, které naše redakce dostala, jste údajně přerušil se společností pro vědu a výzkum Terra Nostra spolupráci.
    A: Je dost spekulativní o tomto hovořit, já se domnívám, že Terra Nostra má hluboké vnitřní problémy, se kterými se musí nějak vyrovnat. Terra Nostra je silná organizace a významný strategický partner a jistě s ním budeme do budoucna spolupracovat.

    Q: Takže nepřátelství nehrozí?
    A: Nepřátelství je velice silné slovo, jestliže se budeme pohybovat v rámci obchodu, tak já rád obchoduji se svými přáteli a nepřátelství s tím nemá co dělat.

    Q: Co se týče vašich obchodních záležitostí, je tato cesta opravdu především rekreační?
    A: Rekreační cesta to rozhodně je, ale už jsem starší člověk, i když se cítím poměrně mlád a snažím se nějakým způsobem připravit půdu pro svého nástupce, svého syna, který by za pár let, až získá zkušenosti a potřebné vzdělaní, mohl nastoupit na mé místo.

    Q: Jak je možné, že téměř dvě třetiny Íránských obyvatel je mladších třiceti let?
    A: Ten kořen by mohl být trochu podobný tomu, který je v ČR. U vás v Čechách byl komunismus, nás Alláh obdařil velkým nerostným bohatstvím a velké množství jiných států si nárokuje zisk na těchto statcích. A to vede k tomu, že zcela nesmyslně a neoprávněně útočí na náš lid a působí tak hluboké rány a jizvy na naší krásné zemi. Naštěstí po těchto útrapách vykrystalizovala nová dynamická společnost, která je na velkém odrazovém můstku, připravena k maximálnímu rozvoji.
    Nyní máme přece jen demokratické volby, máme prezidenta a tím jsme jednou z mála arabských zemí, která se pomocí tohoto postupu staví k systému demokracie. Náš prezident Mahmúd Ahmadinedžád teď nedávno dokonce vystoupil na jedné z amerických univerzit, což považuji za velice otevřený krok směrem k západu. Naše kultura není vyumělkovaná, jak se v některých zprávách můžeme dočíst.

    Q: Co myslíte, že Vám může nabídnout naše země? Považujete ji za perspektivní vzhledem k případné budoucí spolupráci?
    A: Já bych se rád vyhnul tomu označit jakoukoliv zemi na světě za neperspektivní. Každá země má nějaké lidské zdroje a jiné statky, pak už jen stačí objevit její kouzlo a otevřít ty spráné možnosti. Já sám osobně si zakládám na tom, že nejsem příliš ortodoxní a přijde mi, že ČR má značné možnosti, které sice po druhé světové válce byly podstatnou dobu utlačovány, ale věřím tomu, že vaše cesta jde velice prudce nahoru a o České republice ještě ve světě jednou hodně uslyšíme.

    Q: v jaké oboru konkrétně hodláte u nás působit?
    A: Pro společnosti, které Al-Arabia zastupuje, se zabýváme veškerým servisem, řekněme od tužek až po ropu a energetiku, zdravotnictví. Snažíme se pro naše spoluobčany a zaměstnance vytvořit naprosto dokonalý sociální systém, ve kterém by mohli žít a vzdělávat se.

    Q: Zaznamenal jste zvýšený počet vražd v naší metropoli v posledních dnech?
    A: Nic takového jsem zatím nezaznamenal, ale domnívám se, že vraždy jsou důsledkem špatného sociálního systému, takže my, v muslimských zemích, se snažíme vytvořit lidem zázemí, aby nemuseli vraždit a aby mohli bojovat za své živobytí a životní standard efektivněji a jiným způsobem a tak, abychom vraždy v naší společnosti minimalizovali.

    Q: Ještě něco byste rád sdělil našim čtenářům?
    A: Ať se přijedou podívat do Íránu. Praha je krásná, ale věřím tomu, že u nás se jim bude určitě líbit.
    Justýna Klouzková
    DRUI
    DRUI --- ---
    MUDr. Albert vyvětluje, radí, informuje
    To že jsem paranoidní neznamená, že po mě nejdou

    Paranoia je chronická duševní choroba, jež vznika na podkladě zděděného úchylného založení duševního. Čítáme ji tedy k t. zv. endogenním chorobám duševním. Přesné vymezení pojmu paranoia podléhalo v posledních desítiletích značným změnám. Od chronické paranoie odlišila se takzvaná parafrenie a dementia paranoides, jež se řadí dnes do skupiny schizofrenie. Čistá Paranoia je dnes chorobou dosti vzácnou. Vzniká mezi 30.-40. rokem, někdy i později, a to u osob, které již po léta, často už od puberty, jevily zřejmé rysy paranoidní, to jest uzavřenost, podezíravost a vztahovačnost (paranoidní percepce). Plně rozvinutá choroba je charakterisována systémem bludů, jež jsou nevývratné; formálně tvoří logicky bezvadnou soustavu, ale jejich obsah je klamný.
    V prvém stadiu převládají bludy persekuční (stihomam), později se vyvíjejí bludy megalomanické (slavomam). Při tom jsou nemocní stiženi halucinacemi, nejčastěji sluchovými, čichovými a útrobními. Intelekt, pamět a úsudek jsou zachovány, takže tito nemocní budí u laiků zdání zdravých lidí. Je to tím osudnější, poněvadž paranoik jde bezohledně za svým cílem a připravuje svoje činy s pečlivým rozmyslem. Nebezpečného paranoika dlužno vždy internovati. Paranoia je chorobou nevyléčitelnou, avšak jsou případy, jež jeví někdy dlouholeté zlepšení. V pokročilých případech se rozpadá původně logická soustava bludů a dochází k demenci (zblbělosti). Podstatou choroby je zvláštní charakterové založení, jehož hlavním rysem je vztahovačnost. Bližší mechanismus, jímž je podmíněna, nepodařilo se odkrýti. Psychoanalytická škola vidí v paranoi výraz potlačené homosexuality; proti tomuto pojetí jsou však četné námitky; Freudův předpoklad, že osoba domnělého nepřítele je téhož pohlaví s pronásledovaným paranoikem, nedá se vždy prokázati...

    DRUI
    DRUI --- ---
    Noty místo nábojů
    Zatímco v Praze roste počet výtržností, nepokojů a šarvátek, okolní svět se nás snaží ukolébat zdáním míru
    Jeden z předních Kolumbijských výrobců hudebních nástrojů, Luis Alberto Paredes, se odklonil od tradičních postupů výroby a začal vyrábět elektrické kytary z brokovnic a pušek AK47, které v minulosti používali partizánské jednotky jihoamerických drogových bossů... Jak krásný to příklad nám všem - nemyslíte, že naše životy také potřebují více hudby a méně násilí?


    Další fotografie naleznete zde
    s použitím zdrojů reuters.com, Standa Blábol

    DRUI
    DRUI --- ---
  • Předpověď počasí:
  • DRUI
    DRUI --- ---
  • Inzerce:
    Hledají se fyzicky a atleticky zdatní jedinci do ochranky. Plat a zdravotní péče zaručena. Zajímavé výhody. Čistý trestní rejstřík požadován, podvojné závazky nebudou tolerovány. Pište na: ssmolicek@centrum.cz
  • DRUI
    DRUI --- ---
    Aktuálně: Další podrobnosti z Troje
    Náš list byl svědkem ostrého obviňování společnosti Rozoblačenije - jaká je však pravda?

    Vynořují se dalši informace o trojské vraždě. Naší redakci se podařilo sehnat dokonce i snímky pitvy - co bylo vyrváno z těla nebohého J.L.? Jak vidíte, podle zapojení a míst kde byly patrné spoje a zapoje šlo zřejmě o implantovaný kontrolní čip, obranný štít a baterii, ktera vse napájela.
    Na prsou má obet v azbuce vyryt napis "PREDATEL" - v prekladu ZRADCE. Proč tento nápis pachatelé vyryli není zatím známo.
    Na místě činu byl ovšem poblíž těla nalezen nedopalek cigarety značky USA Gold - pokud byli pachatelé opravdu z ruskojazyčné země, kouří v současné době "ameriky"...
    A pamatujte - Tady jste to slyšeli jako první!
    Standa Blábol
    DRUI
    DRUI --- ---
    Tiskové prohlášení Dominia CZ
    Ředitelství pro oblast střední a východní Evropy, tel. 605476165
    Dominium Česká republika projevuje hlubokou lítost nad ztrátou, kterou utrpěla Pražská organizace Terra Nostra v pražské Tróji.
    Naše korporace prohlašuje, že nasadí všechny své dostupné prostředky na vypátrání pachatele tohoto zavrženíhodného činu. Dále prohlašuje, že tvrdě zakročí proti každému, kdo se bude snažit svojí obchodní situaci řešit veřejným bojem a útokem na nevinné občany.

    Dr. Michael Montrose
    Generální ředitel Dominium CZ
    DRUI
    DRUI --- ---
  • Dopisy čtenářů:
    Nezbývá mi než reagovat proti na cti utrhačnémému dopisu, jenž jsem si přečetl v novinách.

    Jako oblastní řiditel korporace Rozoblačenija mohu ujistit že náš způsob boje na trhu je založen na zahraničních kapitálech, nikoliv na vraždění a popisování mrtvol ruskými nápisy. Pan Lenski, který nám značnou měrou pomohl k nalezení našeho prostoru na Českém trhu, byl pro korporaci Rozoblačenija velice cenným zdrojem a významným spojencem a jeho smrt je pro naši korporaci velikou ztrátou.
    Pokud se pisatel dopisu bude nadále chtít bít za své naprosto nepodložené obvinění korporace Rozoblačenija, naše právní oddělení vás kontaktuje v dohledné době a nabídne vám široké možnosti vaše tvrzení obhájit před soudem. Přeji vám hodně úspěchů v dokazování soudním znalcům že pouze členové korporace Rozoblačenija jsou z celého světa jedinými, kteří umějí rusky (Na území republiky, kde výuka ruského jazyka byla ještě před osmnácti lety součástí povinné výuky na základních školách).

    S pozdravem
    Mgr. Lev Christoforovič Minc, oblastní řiditel korporace Rozoblačenije
  • Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam